Co znamenaj hlášky při startu W7,ignorovat nebo co to může

Zdravím dávám do kupy starší Pc ASUS M2V a k tomu jsem dal CPU AMD Athlon X2 5200+ vše jede jak má ,ale při startu nebo restartu tam skočí tohle a pak normálně najede Noot found anny disk !!!please wait.... . Potom mě tam 2x nezávisle skočlo při startu CPU Fan Controls error !!! CPU je ale chlazenej normálně a teploty v Aidě 39 při netu což je normál ,co s tím ignorovat nebo co to může znamenat?

Obrázek uživatele Stiletos

Tak vyřešeno vypnul jsem v biosu Marwel a už to nic nehlásí,ten fan control jsem měl v biosu vypnutej tak to asi proto blblo,tak jsem to zapnul a snad to bylo ono ...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Co přesně u toho Marvellu bylo? Marvell je výrobce různých chipů pro řízení napájení a také pro diskové řadiče nebo řadiče USB. Je možné, že ten chip je vadný a "kecal" do práce zbytku desky.

Obrázek uživatele Stiletos

Bylo tam přesně to co jsem psal nahoře tučným písmem nic vic, jinak ten fan co to ukazovalo tak odešel ten 4 PIN na MB prestal se tocit ventilator i kdyz to necemu vadit nemohlo protoze mam i dobrej pasiv ,napojil jsem to teda na zdroj a vypnul to oznamovani,dal jsem ignore...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Myslím to co jsi zakázal. Určitě se to nejmenovalo jenom "Marvel", protože to je jako říct že sis koupil "Renault".

Obrázek uživatele Stiletos

Je to přesně tak jak na tyhle stránce nafotili.
http://www.diannaoweihu.cn/xitongweihu/2818.html

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Marvell 6121 je řadič SATA pro pevné disky. Teď je otázka, jak je to tam řešeno - nějaké Sata jsou v chipsetu, ale třeba jich je málo, tak to výrobce rozšířil dalším řadičem.
Proč to však blbne je otázka. Možná je řadič vadný, možná mu chybí driver.. Nicméně pokud k němu není nic připojeno, může být vypnutý. V tuto chvíli by se teda některé Sata porty měly tvářit jako mrtvé...

Obrázek uživatele Stiletos

No driver chybět může jelikož tam mám W7, ale podpora MB konci u Vist tak mám jenom to co je součástí W7 a ovladače chipsetu nemám, na MB jsou 3 x SATA v jednom mám HDD v druhým mechaniku a oboje facha třetí je volnej.Jako v nejhorším kdyby to dělalo bordel tam mužu hodit Visty to PC mám jenom jako MMC eventuálně tam mužů hodit i Xubuntu.Ale asi to nebude ojedinělá hláska na netu se to zmiňuje často u ty MB.

Obrázek uživatele Stiletos

Tak ještě jeden problém na MB je 3X SATA SATA1,2 tam mám 2x HDD a to je OK pak je tam SATA RAID 1 a tam mám mechaniku ,ta ovšem nikde v biosu není vidět a ani to SATA RAID 1 je tam pouze SATA 1 a 2 a IDE kde je logicky všude no detect, jak tu mechaniku načíst?Tak jestli není v háji jak si psal nahoře ten řadič a nesouvysí to s tou hláškou Marvell co jsem vypnul,v manuálu je u označení toho SATA RAID 1 toto.Když jsem ten Marvel zase zapnul v biosu tak při startu se načeli ovladače OK a pak se začal sekat Pc takže jsem to musel zase vypnout.

Marvell
®
88SE6121 Serial ATA RAID
connector (7-pin SATA_RAID1)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Čus,
nějak jsem se pozapomněl. je ten problém stále aktuální?

Obrázek uživatele Stiletos

Zdar tak na půl MB je odstavená známej chce Pc pro holku tak pak se stím budu babrat dál,to SATA to má 2x to třetí slouží k něčemu jinýmu ( a zřejmě to má něco s tím Marwel )než k HDD apod,CPU fan je píchlej jinam ten na MB je KO,hlášku Marwel jsem vypnul a ničemu to nevadilo,pak tam ještě blbnul net jednou najel pak ne,jinde psali že se tam může srá.. celej můstek,kámoš má síťovku tak pak uvidím jestli to pofachá nebo ne,dam mu na tu MB měsíc záruku,mě tady teda jela nějakou dobu OK krom těch výše zmíněnejch hlášek a že chcípnul ten CPU fan.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Na FFFF screenu je psáno že tento konektor nepodporuje CD/DVD mechaniku. Dává to smyl, pokud je vyhrazený pro RAID funkce, tzn RAID existuje jen pro HDD. Z logiky věci by měl také tento konektor fungovat jen pokud je RAID aktivní v BIOSu, což ti nijak nepomůže, protože ty RAID nechceš.
Tím pádem teda bych uzavřel že ten Marvell normálně zakaž v bIOSu a tečka. Jinak bys na něj musel zkusit dát aspoň Vistovej driver, jestli to pomůže.
Deska už je to poměrně letitá a nelze vyloučit závady na chipsetu, který pak kaskádově ovlivní všechno další dole. Síťovky ale často odchází následkem přepětí na internetovém kabelu při bouřce - sám jsem bohužel zažil 2x.

Obrázek uživatele Stiletos

Tak jasný Marwel zakázanej je + ta hláška CPU fan error,Já nevím ta síťovka mě jela a po 3 restartu už ne a pak zase po čase jo,přepětí asi těžko bydlím v činžáku a tady moc tohle nehrozí jako v rodinejch barácích,navíc to mám všechno hnaný přes přepěťovku.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Já bydlel v paneláku a ti naši joudové omotali STP kabel od APčka na střeše kolem hromosvodu, aby nelítal při vichru! Paráda, třikrát si tak spálili switch za 8 tisíc a půlce baráku síťovky... Možné je všechno.
Tolik závad najednou už ale vážně smrdí spíš něčím globálním jako je chipset, než že by všechny 3 součástky byly rozbité naráz.

Obrázek uživatele Stiletos

No uvidíme zkusím jí pak zprovoznit,ta síťovka se začla drbat když jsem to testoval s HDD kterej se sice tvářil Ok ,ale i systém zamrzal atd,pak jsem chtěl střelit Pc na Aukru tak jsem tam hodil jinej HDD a vše bylo OK a to i opakovaně restarty atd ,nakonec se to neprodalo tak jsem to prodal po částech a ta mě zase zbyla,dam jí ještě šanci a pak hold poletí ,jako jsou to sice ,,závady,, ale nic to neovlivňuje i kdyby byla v háji síťovka ta se dá nahradit.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.