čím to bude?

Takže-ako začať.Môj problém je asi takýto:pri zapnutí PC mi na monitore vypíše všeličo možné(predtým než naskočí WIN) a hlavne vypíše toto-WARNING-please reset CPU frekvenci in the Cmos setup.System is in safe mode.
Takže ak xcem aby mi nahodilo WIN tak mám 2 možnosti :1,stisnem F1 a nabehne WIN
2, mám možnosť stisnúť DEL a idem do BIOS-u
Keď aj v Bios-e zadám SAFE and EXIT tak aj tak sa situácia opakuje.
V Bios-e mi beží všetko na základných nastaveniach - žiadny OWERCLOCK-ing.Proste tak ako bol nastavený od nova(začiatku).
Procák AMD sempron 2800+ , RAM 2x 512 Mb , Grafika MSI 6600 GT 128Mb , doska EPOX 8KDA 64 series

Nikdy zatiaľ som tento problém nemal až teraz posledný týždeň sa to začalo ondiať. :o
Skúšal som prehodiť RAM-ky a nič.
Hlavne neviem ako mám resetnúť tú CPU frekvenciu , čo po mne furt xce.
Ak dakto poradí budem fakt strašne vďačný !!!!!!!!!

Obrázek uživatele TheALuminium

Na základní desce jsou takové malé switche (jumpery) mělo by u toho být napsáno CMOS, tam když se vyndá, zapne - vypne PC a pak zandá ten jumper tak by mělo být vyresetováno, ale je divné, že to začalo dělat tak náhodou, není možné, že se s tím PC něco dělo ?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

To je na tom práve to najzaujímavejšie že s tým nikdo nič nerobil.večer som stroj vypol ako vždy. Ráno som ho zapol a už to tam začalo písať. Ináč žiadna zmena sa nedeje-teda stisnem F1"pokračovať" nabehne Windows a všetko ide ako predtým - absolútne bez problémov.pri vipínaní tiež žiadny problém , teploty za chodu PC sú rovnaké , proste nič podozrivé. Na doske som dal reset , samozrejme že všetko to vymazalo"čas,rok atď , vieme čo myslým nadetekovalo to potom zariadenia a naskočí to čo som opísal hore-to reseting CPU frekvenci in the CMOS setup. Ide ma z toho už poraziť! Skúšam možné aj nemožné a nič - furt to isté.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Když si najedete do biosu a podíváte se na vlastnosti toho CPU (processor), nemáte u něj nějakou možnost restartu nebo tak?
Můžete také zkusit dát jen "load to default" a "save and exit".

Obrázek uživatele TheALuminium

A pokud toto nepomůže, tak snad už jen reflash biosu ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak dík za rady.
No,skúsil som aj to -load to default a potom som dal SAFE and EXIT.
A-nič! Kúpil som aj novú baterku na dosku a- nič.
Furt to isté . Dnes som volal kamošovy čo robý s PC-ečkami v predajni na PC a vravel že nech mu potom donesiem stroj a dá ten reflash Bios-u.
No len by ma fakt zaujímalo že čo to mohlo spôsobiť že to blbne z ničoho nič.
Veď nakoniec je to len stroj aj tomu sa asi niekedy dačo znepáči a sere sa.Čo už.
Len nech sa to neondie aj potom - po reflash bios-u. Bo to ma fakt napály!!!
Ešte raz dík za rady anech Vám to frčí bez poruchy :???:
Ahojte.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak a už som v koncoch. V PC je nový BIOS a nič sa nezmenilo. Asi je v prdely doska. Tak toto mi nejde do hlavy. Ináč PC ide furt bez problémov až na to tlačenie F1 aby mi mohol nabehnúť WINDOWS.
Takže otázka je-môže to byť základnou doskou????????????????????????????

Obrázek uživatele TheALuminium

Určitě může být a navíc bych se u této značky ani nedivil ... neříkám, že je to 100% deskou, ale to byste musel zkusit mnoho věci jiných do PC a to by bylo asi dost obtížné sehnat ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No dobre- tak mi poraďte akú dosku by som mal kúpiť? ASUS je na tom ako? Alebo dajaký As ROCK alebo GYGABITE kúpiť?

Obrázek uživatele 732

... řešil jsem o víkendu ten samý problém (odlišnost byla snad jen v jiné sestavě = Gigabyte GA-N680SLI-DQ6 + Intel Pentium 4 Processor 550 3,40 GHz + Gigabyte GeForce 8800 GTS) - mimo onoho hlášení na úvod přestal fungovat nVIDIA SLI systém (= musel jsem vyndat jednu z párových pamětí, jinak to nespustilo ani základní BIOS), vše ostatní (programy a příslušenství) fungovalo zcela normálně ... zkoušel jsem postupovat podle rad na http://www.computerhope.com/issues/ch000607.htm , "zabrala" až ta předposlední rada (Disconnect and reconnect the CPU) = vyndat na chvíli procesor z patice a zase ho tam vrátit (= reseat the CPU by removing it and putting it back into the computer) - byla to opravdu "one last recommendation ", ale zabrala a bylo pořád lepší "rozebrat ventilátor, než měnit celou desku .... nevím, zda-li by to pomohlo i ve Vašem případě, zkusit to můžete a nemusíte ....

vše dobré

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

TAk ďík za radu - skúsim .Veď čo sa mi môže stať??? Iba ak to pôjde tak ako to má ísť , alebo budem nastejnom. Inač je to zatiaľ vyriešené tak že v BIOS-e je vypnuté aby to hlásilo chybové hlásenia , alebo ako to nazvať.

Obrázek uživatele TheALuminium

Zkuste to, jinak desky doporučuji podle tohoto řazení : 1. MSI ... 2. ASUS ... 3. GigaByte ... u těchto desek najdete kompletní podporu a hlavně kvalita těch desek je opravdu výborná.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No tak nič nepomohlo tak som tú zákl. dosku predal aj s procákom a basta!
idem do AM 2. :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.