Chlazení procesoru (*VYŘEŠENO*)

Ahoj, mám stařičký procesor AMD Athlon XP 2500 Barton a už několik měsíců používám "softwarové chlazení" - jestli se to dá tak nazvat - programem S2k Control (S2kctl). Zajímalo by mě, jestli s tím má někdo nějakou zkušenost a jestli to nepoškozuje procesor. :shock:
Teplota procesoru se po aktivaci programu ustálí na 46°C v klidu (v létě o 3°C více), když je program deaktivován teplota je normálně 58°C (v létě pak zas o něco víc). Otáčky chladiče procesoru dle programu od MSI CoreCenter se pohybují od 3835-3924rpm, a zdá se mi, že když je program zapnut, že převažuje hodnota 3924 (možná je to jen subjektivní pocit).

V info o programu je napsáno toto:
This program written by Serge Galkin (StarGaz0r)
Thermo-sensors module written by Dmitriy Arekhta (Daemon)
Copyleft © 2003-2005 TwinSSoft Co.

Significant power savings of the AMD Athlon processor only occur if the processor is disconnected from the system bus by the Northbridge while in the Halt or Stop Grant state. The Northbridge can optionally initiate a bus disconnect upon the receipt of a Halt or Stop Grant special cycle. The option of disconnecting is controlled by an enable bits in the Northbridge.

Program key features:
Enables bus disconnect bit in the Northbridge.
Full control under Clock Control (CLK_CTL) MSR that determine the internal clock
divisor when Athlon system (S2k) bus is disconnected.

Snažil jsem se to přeložit, ale nějak mi to moc smysl nedává.
Budu rád za každou radu...

Obrázek uživatele TheALuminium

To určitě nepoškozuje, prostě nastaví otáčky na maximální, takže zvýší napětí na větráčku a lépe se Vám CPU chladí, nic víc :-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak to jsem rád...díky...můžete to tedy už uzavřít

Obrázek uživatele TheALuminium

Není za co ...
LOCK