Chcem si kupit novy notebook, basic problem: neviem aky

Ahojte,

potrebovala by som pomoct s vyberom noveho notebooku. ta ponuka na trhu je tak strasne velka a ja viem o tom takmer nic, takze sama si moc neviem poradit.

Na co NB pouzivam? vsetka bezna praca, plus casto robim v adobe photoshop, illustrator a podobne graficke programy, mam v pc obrovske mnozstvo hudby a fotiek,rada si pozriem film a aj nieco vidim na monitore takze ten by mal mat idealne tych 15,6" mozno kusok viac plus baterka by mala vydrzat viac nez 2 hodiny.

Chcela by som sa idealne zmestit tak do tych 500 eur a preferujem radsej nejaku znamejsiu znacku ale nepotrebujem platit za nu.

velka vdaka za akukolvek radu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

počítám správně 25kč za euro? tedy 12 500 českých? to tedy nevím, to je vážně málo, na nějaké extra grafické kousky..

docela dobrý kousek by byl http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=80377 který splňuje vše, co bys po něm mohla chtít, ale jeho procesor není z nejsilnějších, v případě toho prvního je procesor podstatně silnější, jenže cena s OS je také podstatně "silnější"..
bohužel, při těhle penězích si moc vyskakovat nemůžeš..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

dakujem za radu. tak ja zas od neho pozadujem ziadne extremne vykony, nie som ziadna profi, ale citat vetu cannot complete operation because the disc scratch is full uz nemozem ani vidiet :)

kebyze to napr.navysim o 100 eur je na obzore aj nieco lepsie?

pekny vecer

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, pak už je trh vlídnější a je tu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=79910 excelující procesorem.. nutno říct, že ten první má jen nepatrně rychlejší grafiku a ten druhý patrně rychlejší procesor..
ačkoliv se to nezdá, grafické programy typu Photoshop a Illustrator jsou víceméně založené na procesorových výpočtech, veškeré efekty akceleruje procesor, ne grafika, ta to jen zobrazuje a mívá, pokud je slabší, problémy s vektory.. ale jinak na takovouhle grafiku bych ti doporučil ten druhý model, přecijen ten procesor tam budš potřebovat o chlup víc, než grafiku, pokud nemáš v plánu dělat 3D modelování.. jenže pokud plánuješ dělat i 3D renderování, tak zase lepší procesor využiješ víc.. takže bych bral http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=79910

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

vyzera to celkom slusne. este by som sa mozno opytala, ze preco ta preferencia znacky Asus a nie napr ACER, Lenovo, HP a podobne :) (okrem teda toho ze zavazuje cena pravdaze)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

s ASUSem mám jen kladné zkušenosti, je to jedna z nejlepších značek.. Acer je jedna z nejhorších, i když se pomalu zlepšuje.. HP jsou spíše Bussines NTB.. nabídka Lenova v této ceně není tak přívětivá..
myslím, že ty dva ASUSy vypadají dost lákavě..

Obrázek uživatele Sandman

Quote:
s ASUSem mám jen kladné zkušenosti, je to jedna z nejlepších značek..

co na to říct... s Acerem mám dobré zkušenosti, je to podle mě jedna z nejlepších značek :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

v tom si dovolím nesouhlasit, nejlepšími jsou ASUS, HP, Lenovo, Toshiba a Sony..

Obrázek uživatele Krejzyna

TOBiAS wrote:
v tom si dovolím nesouhlasit, nejlepšími jsou ASUS, HP, Lenovo, Toshiba a Sony..

No měl jsem tu známého, technika(dřívě dělal servisáka, právě na ntb). A povídal , že mezi nejhorší značky u NTB je Acer a Asus. špatný NTB a servis u Acer je to se servisem lepší a mezi nej klasicky Lenovo a Dell. Ale je jasný, že normální obyčejnej člověk co tomu opravdu nějak neholduje ty rozdíly ani nepozná a můžou mu být více či méně jedno. Jinak k tématu Asus za tyhle prachy asi nabízí to nejlepší a bral bych tenhleten http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=79910 . Jen mě teď mrzí, že jsem s koupí svého Asusu A52Je-EX209 nepočkal dnes bych za stejnou cenu měl kousek s lepším procesorem. Toť asi vše takže Asus jen doporučuji :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak já s ASUSem zatím neměl jediný problém, proto u mě vede..

Obrázek uživatele Krejzyna

Však ano i u těch nejlepších a nejdražších kusů může cokoliv odejít. A jak řikám pro někoho kdo fakt nepotřebuje všechny ty "nadstandartní služby" za který se tam klidně připlatí i 2000 Kč. Tak Asus ba i Acer bohatě stačí navíc za tak málo pěněz s relativně dobrym vnitřkem od těch "lepších" značek horko těžko člověk něco sežene :-) Neni důvod proč se bát Asusu, ostatní komponenty dělá dobrý tak si snad z toho něco vzal i do ntb :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.