Ageia PhysX (*VYŘEŠENO*)

Dobry den,
nahodou jsem nasel na Czc kartu na vypocty fyziky ve hre. Docetl jsem se, ze se o hodne snizi vytizeni jak graficke karty tak i procesoru. Videl jsem i nejaka videa a vypada fakt zajimave, ale nepodporuje moc her. Kdyz hru nepodporuje, znamena ze nefunguje nebo ze nebudou efekty takove jako na podporovanych hrach a myslite, ze tato karta ma budoucnost?

Obrázek uživatele TheALuminium

Nemá, už dříve se řešilo jestli bude mít využití, ale bohužel jak sám můžeš vidět jejich cena rapidně klesla a Asus už jí snad stáhl z obchodů. Dnešní grafiky a zvláště ATI mají v sobě výpočet fyziky integrovaný, takže přídavná karta Physx by ti nic neurychlila a těch her je opravdu málo a k ničemu jinému ta karta ani přizpůsobená není.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zdar, něco sem o tom slyšel, tadle karta se hodně používá na servrech MP her a urychluje top tak kolize, ale jak říká ali, moc se to nevyužije a moc her to taky nepodporuje, ale co děláme s týmem Reversity Studios hru, tak plánujem tuto kartu taky pro mulťák, aby se nestalo jako ve Flatout 2, že do někoho vletíte, on nic a po chvíli je před váma vysekanej... (a to i když máte rychlej net...)