4096MB DDR2 1066MHz CL5 Kingston

Dobry den, jsem samouk v tomto oboru a tak bych se chtel zeptat, kdyz mi programek CPU-Z ukazuje, ze mam 4 sloty a ve dvou 2048MB DDR2 PC2-6400 (400 MHz) Kingston, jak mohu rozsirit pamet na 2x tolik (tj 4096MB)? Mam si koupit tuto pamet http://www.mironet.cz/4096mb-ddr2-1066mhz-cl5-kingston--hyperx-kit-2x-2g... anebo je mozno dokoupit jednu 2048 a dat do tretiho slotu (popripadne dve 1024MB do dvou). Ani nevim jestli tri pameti do jednoho Pc je vubec mozne dat. A v neposledni rade, zda to ma vubec smysl, aby pracovali na mem PC v plne sile?

mam: Intel Core 2 CPU 6600 @ 2.44GHz 2,00GB RAM, NVIDIA GeForce 8600 GTS

Mnohokrat dekuji za odpoved. Jakub

Obrázek uživatele TheALuminium

Spíše nám napište typ základní desky ať se podíváme na podporovaný dual channel. Pokud máte oba sloty zaplněné stejnými paměťmi, tak by bylo nejlepší koupit další 2 stejného typu. Můžu se zeptat k čemu potřebujete tolik OP?

Obrázek uživatele soustek

dekuji za odpoved

Název základní desky MSI 945P Neo5 (MS-7236)

Vlastnosti paměťové sběrnice
Typ sběrnice Dual DDR2 SDRAM
Šířka sběrnice 128 bit
Poměr DRAM:FSB 10:8
Skutečný takt 333 MHz (DDR)
Efektivní taktování 667 MHz
Šířka pásma 10667 MB/s

Technické informace o základní desce
RAM Sloty 4 DDR2 DIMM

Jinak koupil jsem si HD kamerku a ted kdyz chci pracovat s Pinnacle tak to je na velke obrneni nervama, coz neni muj salek kavy... Jinak moje prace vyzaduje minimalne 8 oken s Flashem, coz take neni zrovna nejlepsi...

Obrázek uživatele Peca

Deska má sloty pro čtyři moduly a to s max. osazením 4GB.
Nejlépe tam strčit další dva stejné 1GB moduly jako jsou ty první, nebo aby měli alespoň stejné vlastnosti (frekvence, časování)

Obrázek uživatele soustek

Takze kdyz koupim toto 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 1066MHz PC8500 CL5 KINGSTON HyperX BOX - vhodné pro DualChannel (http://www.alza.cz/2gb-kit-2x1gb-ddr2-d66404.htm), vymackam z toho vsechno?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a nebo, ono by to o tolik dražší nebylo, koupit nový 2x2GB na 800MHz a CL4 od OCZ..

Obrázek uživatele soustek

OCZ je nejaka nova dobra znacka? O penize v tuto chvili nejde, takze klidne zainvestuju vice nez je zdravo, jen proste chci mit PC spolehlive rychlej.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nová ne, ale dost kvalitní :)
já mam teda Geil Black Dragon 2x1GB 800MHz CL4, a bez problému, spíš naopak, ale Geil nepatří k nejkvalitnějším, to spíš OCZ nebo Corsair patří ke kvalitním, ale i tenhle GEil není špatný.. takže ybch bral buď http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53261 ..

Obrázek uživatele soustek

dekuji mnohokrat! Jste promyslim a jednu z toho vyberu...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jen dplnim že ten GEIL je i vítězem testu, je to nehřející ramka bez chladiče (narozdíl od pečících Corsairů s chladičem) s nejvyšším výkonem a maj krásnej design a rudý Ledky..

Obrázek uživatele TheALuminium

Corsairy se nepečou, ale zahřívají když už a hlavně se zahřívají více proto, že pracují taky s jiným CL. Navíc to co vám radí Tobias je hloupost, protože si nezjistil, jaké možné maximální frekvence pamětí je možné na tuto desku osadit. Frekvence možné k osazení vaší základní desky jsou typu DDR2 - 400/533/667 MHz, takže buď bych koupil 2x1 GB takových pamětí, které přesně máte v PC, nebo bych koupil http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36810 a ty staré co máte bych prodal například na aukru :???:

Obrázek uživatele soustek

Aha tak to jeste jednou tisicere diky, ja si to vsechno jeste urcite overim, ale s prominutim TOBiAS, Vam verim vic (uz jen proto, ze mate hezky obrazek :-) ) Rad si necham poradit a spis v tomto pripade dam na radu a ne jen nejaka inspirace...takze pomalu objednavam 2x http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54878

Dekuji za tepelivost.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To Ali: díky ;) no, CL mají stejné jak ty Corsairy, tak ty Geily ;)

To soustek: omlouvám se, trochu jsem to přehlédl.. desku s podporou 800MHz ramek mám již trochu zastandardizovanou..

Obrázek uživatele soustek

V poradku, samozrejme take dekuji!!!

Obrázek uživatele soustek

Vratil jsem se po delsi pracovni dovolene a objednal jsem...ted bych jen potreboval trochu poradit, zda je na vymene neco sloziteho, nebo neco, ceho bych se mel vyvarovat? Najdu nekde nejaky navod na vymenu pameti u PC?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no.. odšroubuješ pravou (zezadu) kysnu, u pamětí jsou po stranách kolíčky - ty nastejno zmáčkneš a paměť vyskočí.. a pak tam dáš novou a zatlačís na obou stranách stejně a zacvakneš kolíčky..
čeho se vyvaruj je dotýkání se čipů (těch šedých věcí) a celkově vubec čehokoliv, sahej jen na ty "plastové" desky, na kterých je vše naletované.. a vem si aspoň trochu antistatické oblečení - svetr není nejlepší volba..

Obrázek uživatele soustek

mockrat dekuji!

Obrázek uživatele soustek

Hmm tak jsem jsem objednal 2x a maj jen jednou a po 14 dnech uz nemam naladu na to cekat. BTW Myslite, ze mohu mito toho objdnat 2x tyto http://www.alza.cz/2gb-kit-2x1gb-ddr2-d57514.htm ? Budou vsechny ctyri v pohode spolupracovat a pracovat najednou? Dekuji za odpoved

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nějak nechápu, ts objednával 8GB paměti? :))
se kterými chceš ty co jsi ukazoval v posledním linku kombinovat?

Obrázek uživatele soustek

jj protoze jsem popletl linky :-) ale nastesti jsem mel kliku a jednu nemeli a tak jsem to zrusil a ted zpetne jsem to prekontrolovaval a zjistil, co jsem udelal...njn zacatecnicka chyba s dobrym koncem...

Nechci kombinovat, jen koupit proste 4x 1GB (tzn 2x 2x1GB) :-) Ja jen jestli to je dobra volba...proste chci koupit ctyri stejne pameti a chci abych mel kvalitu za dobre penize...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

to chces mit ale poradne delo

martine

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak už to chápu.. no já nevím, ale myslím, že spíš se vyplatí ty 2x2GB, ale teď jsem si všiml, že deska podporuje jen 4GB, což znamená při 4 slotech 1GB na slot, tj 2x2GB by asi nešlo!


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.