2x vyhořelá základní deska

Dobrý den, poskládal jsem si nové pc::
Gainward 0612-Bliss GTX260 Golden Sample 896MB, PCI-E
AMD Phenom II X3 720 Black Edition
Gigabyte GA-MA770T-UD3P (rev. 1.0)
Kingston 4GB (kit 2x 2GB) 1333MHz
Seasonic Energy Knight SS-650ET 650W

poprvé mi vyhořela na zákl. desce součástka u pamětí a po reklamaci jsem normálně fungoval 5 dnů, po 5 dnech po zapnutí opět vyhořela ta součástka .. nevím kde by mohl být problém jestli špatnej zdroj nebo jsem fakt narazil na blbý kusy od gb...děkuji za možné rady

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

měl bys čeknout ten zdroj, dej ho na kámošovo desku a jesi taky vyhoří, tak ho zahoď :D

ne vážně, nebudeme tu riskovat další odhořelou desku, nejlepší bude poslat celej komp na reklamaci..

Obrázek uživatele Honza

Ono to asi celý poslat nepůjde, protože je to poskladáný, jak jsem četl.... taky si myslim, že to bude ve zdroji a nebo mají fakt ty základky v sérii takovýhle problém, což je podle mě divné....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkus vygooglit, zda měl nědo podobný problém.. chtělo by to oěřit, ale jak? jedině snad jestli máš multimetr, zjistit, zda to dává správná volty a ampery na správných větvích.. jinak snad reklamovat aspoň ten zdroj.. nebo jesi máš starou desku, tak spal jí..

Obrázek uživatele r4il

desku jsem dal na reklamaci uvidím co se z toho vyklube ... chtěl jsem tam nechat i zdroj, ale vzali si jen tu desku .. bud to poslou k vyrobci na reklamaci a budu cekat 30 dni ( :( ) nebo mi to vymeni za novou (doufam ze ji znovu spalim super :( ) ... mam stary pc ale tam sou soucastky z doby ddr agp takže nic nevyzkouším.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, k tomu se vztahuje jeden takový vtip (životní zkušenost) od chlapíka, kterého neznám, ale kamarád ano.. :D

Jednou šel reklamovat zdroj koupený v Agen Computer, technikovi řekl jako důvod, že vyhazuje pojitky.. A technik vzal kabel a šel to vyzkoušet.. :D Bác a celá prodejna byla bez proudu, všichni co tam byli museli učúrávat smíchy :D

Nevím, ale jestli jim spálíš i třetí desku, už jim to musí být divné a vemou si ten zdroj :D

AGP, hmm, to bdue tak 5 let starý :) a jsi si jistej, že to odnese jen deska? zeptal ses jich, jestli by ti ji nevyměnili za jiný model, případně jinou značku? multimetrem bych ozkoušel, jaký posílá zdroj voltáže, pokud máš tu možnost..

Obrázek uživatele r4il

změřit bych to mohl ale nevím kde ... na zdroju na výstupu na základní desku? .. prý mi to vymění celý jestli to bude dělat dál asi .. akorát nevím jestli mi vymění i ramky za ddr2 to asi jen desku ve stejný cenový kategorii (doufám že budu doplácet za dražší) ..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, ze zdroje vedou kable, jenže to je těžké, nejde z nich proud než počítač zapneš, takže vlastně nezmříš nic.. jedině servis..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

to můžu zapnout naprázdno ...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jistě, a jak?:D povel k zpnutí vydává pzdroji deska - do té doby je napájen jen zapínací obvod..a když nebdue hardware, spotřeba a uzavřený okruh, nevím, zdroj se snad ani nezapne..

Obrázek uživatele r4il

staci na 24pinovým vývodu propojit 2 správný piny a do zátěže dát např. větráček ...

Obrázek uživatele TheALuminium

Zdroj se samozřejmě samostatný zapnout dá, musejí se ale najít správně větve ... nevím jestli to co popisujete se vám povede. Zapínal jsem zdroj jen, když jsem ho měl rozebraný, nevím jak je toto řešené na základní desce. Tak snad jen hodně štěstí :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

aasi tak.. budeš si msuet zjistit, které ti piny to jsou na to spouštění.. jinak v manuálu zdroje i desky najdeš hodnotyx voltáže pro každej pin zvlášť (kromě molex a pro grafiku) ale ty ostatní jako molex atd jsou řešeny dle barvy - černá zem, žlutá 12V a červená 5V.. u těch 24 pin a 4(8) pin na desku jsou i třívoltové větve, ale envšiml jsem si že by měli konstatní barvu..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

r4il wrote:
staci na 24pinovým vývodu propojit 2 správný piny a do zátěže dát např. větráček ...

Propojit zelený a jakýkoliv černý drát propojkou. Zdroj se rozběhne.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.