Zřízení domácí wifi síťe

Dobrý den,
Bydlím v rodinném domě a připojuji se pomocí antény (NanoStation5 -Venkovní WiFi Access Poin - 5GHz) do mého stolního počítače. Rád bych se posunul dále a připojil pomocí wifi síťe televizi, mobilní telefon.
V tomhle směru dost zaostávám a proto bych potřeboval poradit krok za krokem...
Postačil by wifi router (jaký) nebo zda je tam potřeba jiného zařízení.
Rád bych pomocí externího disku přez wifi přehrával na televizi filmy,foto, atd.
U wifi routeru mě zaujal TP-LINK TL-WR1042ND, ale je pouze 2,4GHz což bude asi zřejmě vadit.
Děkuji za odpoveďi.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,
abychom se zorientovali, ve vaší vesnici/městě je 5GHz WiFi konektivita, ke které jsi připojen skrze NS5. Počítač je s NS5 propojen normálně kabelem. ?
Pokud je tak, pak ano, potřebuješ router. Ale měl by ses poradit s poskytovatelem, protože na těhle sítích, když mezi NS5 a počítač vrazíš router, obvykle se to nedohovoří, nefunguje to. Čili záleží, co je to za poskytovatele, a konzultoval bych to přímo s ním.
Abych nekecal, normální WiFi zařázení pracují na 2,4 GHz, prostě na normální WiFi, kterou by tebou zmíněný router vysílal. Těch 5 GHz tě nikderak nezajímá, protože ty budeš stále přijímat přes NS5, která bude internet posílat do routeru, ze kterého vytvoříš AccessPoint pro klasifkou WiFi.
Nicméně router bude možná potřeba nastavit (jinak by měl jet "čistě bez nastavení"), takže bych to asi konzultoval se svým poskytovatelem internetu..

Obrázek uživatele mirek85

Ahoj. Potřeboval bych poradit se zapojením Wifi internetu v rodinném domku mého švagra. Na střeše má anténu http://routerboard.com/RB941-2nD-TC obojí zařízení je od poskytovatele wifi připojení. Z toho Hap lite (AP?) je prý jen "prozatím" PC (1.patro v domku) připojeno přes UTP kabel. Poskytovatel připojení totiž řekl mému švagrovi, ať si dokoupí nějaký wifi router a prozatimní UTP kabel vedený nyní do PC pak může odpojit. Švagr chce mít v domku připojeno - PC, notebook, smartphone. Ještě ale není jisté, kde PC do budoucna bude, v domku teď probíhají menší stavební úpravy, může být pak třeba i v přízemí. Takže mám otázku - lze routerem nebo něčím jiným navázat wifi spojení s tím AP, které tam má? Jde mi jen o to, aby PC nemuselo být " na pevno" připojeno k tomu AP kabelem a zároveň aby v celém domku bylo použitelné wifi připojení pro ostatní zařízení s wifi. Z pevného připojení netu udělat wifi zvládnu, ale v tomhle už se dost ztrácím. Švagr by měl mít údajně připojení 11 Mb/s v pásmu 5 GHz, 802.11n. Včera jsem se ptal v jedné PC prodejně na bezdrátový router a na co to potřebuji a dostal jsem odpověď, že z AP to jde prý jen a pouze připojit kabelem. Tak se raději ptám TADY. Děkuji

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, jak koukám na hAP lite, měl by to bý normální wifirouter, nyní je teda PC připojeno kabelem a zároven se k hAP lite připojuje i telefon pomocí wifi?
Pokud se provádí nějaké stavební úpravy, doporučuji, natáhnout UTP kabel i do přízemí, na přenos dat po kabelu prozatím nic nemá, rozhodně se tím neprohloupí. Jinak určitě jde místo PC zapojit jiný wifirouter, otázka je jestli wifisignál bude dostačující i v přízemí.
SXT Lite5 - je 5Ghz anténa a ta s hAP lite může být propojena jen kabelem, máš několik možností. Nejprve zjisti, jestli wifi signál z hAP lite je dostatečný i v přízemí a místech pravděpodobného pohybu wifi zařízení ( telefon tablet NTB).
Pokud ano, osad PC wifikartou a je hotovo.
Pokud ne, dostan hAP lite do prvního patra baráku a pak by mohl být wifi signál dostačující i v přízemí, nebo místo stávajícího PC v 1 patře, připojit na kabel nějaký wifirouter. Každopádně pokud je možnost natáhnout UTP kabel, tak to udělej, na konci každého kabelu, může být připojeno jakékoliv zařízení a tím myslím i wifirouter pro pokrytí části domu.

Obrázek uživatele mirek85

Díky za odpověď. Nešlo by se nějakým wifi routerem nebo něčím jiným bezdrátově napojit na hAP lite? Třeba v 1. patře a zároveň zesílit wifi signál na celý dům? Z hAP lite vše jen kabelem?

Obrázek uživatele Michal Čížek

nenapsal jsi, jestli se už nyní připojuje něčím na wifi z hAP?
pokud ano jde to, použitím třeba wifi-Repeateru (extender), ale jak řikám, nejlepší by bylo využít stávající UTP kabel co nyní vede do PC v 1.patře a na něj pověsit wifirouter. Úplně nejideálnější, mít do každého patra UTP kabel z hAP a nakonci mít wifirouter s možností kabelového připojení do PC.

Tady je několik možností jak udělat tvůj požadavek, ale ber na zřetel, že to snižuje přenosovou rychlost http://it.cestuji.info/slaby-wifi-signal.php#repeater


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.