Zesílení wifi sigálu (*VYŘEŠENO*)

Zdravím. Poradí mi někdo, jak můžu zesílit wifi signál po baráku? Mám net od O2 a po domě rozvedený bezdrátově. Kabelem by to bylo šílené. Do PC jsem koupil USB wifi kartu TP-link a na noťasu chytám wifi v pohodě. Nebo se aspoň můžu přesunout. Problém je s PCčkem. Je od modemu (http://www.adsl.cz/radce/modemy-a-zarizeni/modemy-katalog/huawei-echolif...) úhlopříčně přes celý barák. Tak by mě zajímaly možnosti, jak signál zesílit. Šlo by třeba využít starý wifi router (http://www.lan-shop.cz/smc-smcwbr14-g2-eu-18786) jako výkonnější přijímač signálu?
Díky za každou radu!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

spíš bych počítač napojil kabelem tak či tak.. cesta se vždy najde.. pokud nepotřebuješ mobilitu.. WiFi je dost ztrátová a na dlouhodbý rychlý přenos nepříliš vhodná.. kor se slabým signálem.. zbytečné pingy atd.. a když už WiFi, tak byc to ten router chtělo nastavit jako AP Client, do něj napojit kompa a router dát někam.. blíž k hlavnímu routeru, aby měl zisk co nejlepší.. ale fakt, věř mi, svatej kabel..

Obrázek uživatele Michal Čížek

souhlasím s Tobiasem, ale pokud jinak nemůžeš, pokus se wifi router umístit v pohledu 3D doprostřed budovy. Pokud i tak nebudeš mít dostatečný signál v místnostech, budeš muset koukat po novém wifi routeru a zaměřit se na sílu vysílacího signálu.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ok, diky panove. A slo by tim starym routerem chytat signal z toho O2 modemu a pak kabelem z routeru do pocitace? Jak ho nastavím jako AP?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

bohužel ten router co jsi zmínil jako AP klient pracoat neumí, takže ti nepomůže.. funguje jen jako AP, tedy přístupový bod, na jehož WiFinu se napojuješ počítači, ale on se WiFinou na jiný router, chovajíc se jako počítač s WiFi, neumí.. :(

Obrázek uživatele Michal Čížek

možná by ti pomohlo toto http://eshop.kak.cz/zbozi/sin055-linksys-wrt54gl-wrt54gl-eu-switch-route... v popisu zboží si přečti pracovní režimy.

Obrázek uživatele TheALuminium

Ono se to dá vyřešit i silnější anténou k tomu routeru, ale do Huawei bych peníze necpal. Pak by se dala i koupit lepší anténa pro příjem signálu k PC s aspoň 8dB ziskem... ale spíš bych koupil silnější router, například tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68414 má poměrně slušné schopnosti šíření signálu a co se týče kvality, můžete mi věřit, že kvalitní je. Samozřejmě dá se to řešit ještě jinak. V podstatě tím co už zde bylo nastíněno. Koupit nějaké AP a pomocí funkce bridge "přemostit" signál. Je potřeba ho dát mezi PC a router od O2.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

svatej UTP RJ-45 kabel :eek:

Obrázek uživatele TheALuminium

Kabel je kabel, ale dnešní bezdrátový standardy jsou na opravdu slušné bezztrátové úrovni...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nechci to tu příliš rozpovídat, ale pravdou je že tam, kde se nic nehýbe, prostě patří kabel.. už proto, že je s tim méně otravování, funguje to spolehlivě, dokonce to má i menší spotřebu (i když o pár W).. pokud neni takový problém si to doma rozkabelovat, tak je to jednoznačná volba..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak jsem to vyřešil půjčením antény od kamaráda na dlouhém kabelu. Napojil to na wifi usb kartu, kde byla maličká anténka. Signál je teď 100% lepší:-) Díky za rady, pánové!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já bych tě velmi rád přesvědčil k natažení kabelu, ale vidím, že jsem na to krátký :)) tak holt necháme anténu..