wi-fi

Dobry den zajimalo by za 1. na co si davat pozor pri koupi wifi karty(PCMCIA) pripadne usb a za 2. jestli ma vliv rychlost usb na rychlost netu mam konkretne IBM t23 a usb 1.0 redem dekuji za odpoved/i :))

Obrázek uživatele TheALuminium
[31194] wi-fi

ad 1. zde bych hlídal modulace protokolu 802.11, které podporuje, záleží tedy ale na signálu WiFi, který je na místě, kde se chcete na síť připojovat. Rozhodně je lepší mít co nejvíce podporovaných modulací jako b,g a n, ale poté záleží na ceně. Jestli mohu doporučit značku, tak OvisLink.
ad 2. záleží na tom jak je ten internet rychlý, tedy jakou má rychlost down/up. USB 1.1 dokáže ve full-speed režimu přenášet data rychlostí 12 Mb/s což není moc a od toho se zas opět odvíjí výběr té WiFi karty. Stačila by Vám modulace "b", tedy celý protokol 802.11b, která má přenosovou rychlost 11Mb/s což je něco málo přes 1MB/s a takové internetové připojení je celkem slušné. Samozřejmě na přenos dat je to pomalé, velmi, ale na internet dostačující.

Obrázek uživatele Tom1913
[31195] wi-fi

diky za odpoved ale jeste jednu otazku da se nejak nastavit ta rychlost usb na pevno nebo zalezi na tom jak rychle je pripojeni usb flasky/wifiny?

Obrázek uživatele TheALuminium
[31196] wi-fi

Tak tohle bohužel nevím ... zkuste něco vyhledat pomocí googlu. Já trochu zkoušel, ale bezúspěšně.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.