vypínání internetu

Zdravím, mám takový problém. Doma máme 3 pc připojený do jednoho modemu, nikdy potíže nebily, ale před týdnem zničehonic na jednom pc zhruba v pulhodinových intervalech přestává jít net, píše to že vstupní brána není dostupná ale na ostatních pc to není, tam internet funguje krásně. Počítač na neobsahuje žádný vir, projel jsem ho snad vším co jde, zkoušel jsem i restartovat modem a vyměnit i šňůru protože by mohla být poškozená ale nic nepomáhá, prosím o rady, už fakt nevím co dál dělat.
:???: :-(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

kuz pa 100 korunk PCI síťovou kartu, dej ji do toho počítače a uvidíš, jak to přejde.. občas se stane, že při naindukování většího napětí síťvky shoří.. proč ne u všech ti nepovím.. ale pokud je deska v záruce, tak resklamovat, pokud tahle síťovka pomůže..

Obrázek uživatele Vacho1790

no to nepujde, já mám totiž tak velkou grafiku že zakrývá všechny ostatní sloty PCI, není nějaká jiná sítová karta která se nezapojuje přímo do základní desky?
díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ne, bohužel taková není..

a nemáš v jiných počítačích nějakou jednoslotovou grafiku, případně nemá tahle deska grafiku integrovanou? abychm mohli potvrdit, že je to síťovkou a pak desku poslat na reklamaci? nebo ji na reklamaci pošli rovnou..

Obrázek uživatele Vacho1790

nějaká jednoslotová grafika by se určitě našla, jen sem se díval na obchod a jsou tam sítoví karty LAN a GLAN kterou si mám koupit? a pokud to u sítové karty dělat nebude tak integravaná sítovka je spálená?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, pokud to karta nová dělat nebude, tak stará je spálená..
ono je to jedno, Gbit asi stejně nevyužiješ, jelikož tvoje internetové připojení se nachází někde kolem 1Mbit a pochybuju, že si přes internet přes router kopíruješ mezi počítači velká data..

takže LAN postačí, tedy 10/100Mbs karta..

Obrázek uživatele Vacho1790

dobře, tak dám později vědět, bude to trvat pár dní než mi ji dovezou :))

Obrázek uživatele Vacho1790

ještě potřebuju poradit, sem vtom uplnej antitalent :))
mám tuhle základní desku:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=67108

pujde mi do ní dát tahle karta?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69141

popřípadě prosím vybrat jinou pokud to nepujde, já fakt nevím :)) v tomto se nevyznám vubec :))
díky

Obrázek uživatele Vacho1790

tak risknul sem to a kartu si koupil, karta pasuje a zatím nemám žádnej problém s připojením, ale mám jí teprve pár hodin, tak to ted o vikendu otestuju a dám vědět :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

občas se stane, že spadne prohlížeč a nepřečtená témata se přestanou zvýrazňovat.. pak si nevšimneme příchozí reakce a neodpovídáme.. je dobré alespoň jednou napsat znovu, než příště uděláš nějaké špatné rozhodnutí :)) zde by ale neměl být žádný problém, proč by karta nepasovala.. funkčnost internetu potvrzuje naši doměnku :))

Obrázek uživatele Vacho1790

tak teda reklamace :))
jen mám dotaz, základní deska je v záruce ale netroufnu si jí s pc oddělat, to už je na mě moc :D myslíte že mi to opraví když tam donesu celou skříň a krabici s papíry od základní desky? nikdy sem nepotřeboval dávat pc do servisu, tak nevím jak to chodí. :)) a myslíte že budu i něco platit když je deska v záruce?
Díky

Obrázek uživatele Michal Čížek

ZD je v záruce a bedna není? To ti to někdo skládal teda. Pokud odneseš do servisu celou bednu, musíš si zkontrolovat co všechno ti napsali na předávací protokol, pokud možno si zjisti jaké komponenty v té bedně jsou, nejlépe Sn: . Ještě lepší by bylo, kdyby ti někdo desku odšrouboval, není to složité, chce to jen dodržet obrácenou posloupnost než při instalaci.
Jak víš, že je deska vadná?

Obrázek uživatele Vacho1790

ano, pc mi poskládali, skříň sem měl už delší dobu, proto není v záruce, na základní desce je vadná integrovaná síťová karta protože s normální síťovou kartou kterou jsem koupil nemám potíže s internetem

Obrázek uživatele Michal Čížek

Jo aha, už se orientuju, nepročítal jsem to vlákno celé. Lepší je když tam doneseš na reklamaci jen desku, ale i tak by to snad mohli udělat, informuj se a máš jasno hned.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jelikož bednu ti nestavěli oni, tak by museli desku vyndat a to je práce... ta se platí.. dones jim jen desku.. páč jinak i riskuješ, že ti vrátí něco jiného (horšího).. proto by jsi si musel opsat SN (seroivé číslo) komponent..

normálně poodpojuj kabely, vyndej karty, odcvakni pojustku chladuče (BOX chladiče sejen otočí páčka na druhou stranu a vyhákne se to.. lépe když dodáš fotku, pak řeknu přesně... zvedneš páčku u CPU a CPU vyndáš, odšroubuješ šrouby z desky (je jich 9 ale většinou míň), které jsou v označených dírách a desku lehce nakloníč vepředu, povysuneš dopředu a zvedneš.. piece of cake, jak by řekl náš profesor :)) nejlépe desku chytat sa velké části - shluky konektorů vzádu, oblast kolem procesoru, případně chladič, pokud je větší.. za cokoliv plastového, jen dál od všech křemíkových čipů..
pak z desky ještě vycvakáš ramky.. než do toho začneš šátrat, odpoj PC od sítě uplně a stiskni vypínač vpředu, aby jsi vybil zdroj.. pak sám sebe nejlépe vybij o kovový radiátor topení, a neber si na sebe bavlnu ani vlnu :wink:

Obrázek uživatele Vacho1790

díky za návod, nebylo to tak složitý, desku mám vidělanou, snad jí tam i dám zpět až mi přijde :D :D


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.