Streamování videa přes wifi shodí PC do BSOD (*VYŘEŠENO*)

Srdečně zdravím!
Prosím o odborné posouzení:
Dálkovým ovladačem Panasoniku jsem zvolil funkci Viera Tools, naběhl sw Twonky Media server (instalovaný v compu - shromažďuje audio, video, foto atd. media pro potřeby TV a multimediálních center) a požadoval jsem puštění videa z HDD v PC do TV přes wifi. PC okamžitě spadl do BSOD a já následně ze židle. Stalo se mi to poprvé, dosud po dobu několika měsíců se nic takového nestalo. Dnes se mi to stalo po pokusech ještě 3x, vždy jen u videa, fotky prohlížím bez Modráka. Jsou to krátká videa sestříhaná z foťáku programem Windows Movie Maker a převedená do formátu .avi.
Kód chyby: STOP: 0x0000000A (0x00000016, 0x00000002, 0x00000000, 0x804E46AA). Pokoušel jsem se dešifrovat, co to znamená, stáhnul jsem k tomu podle návodu na netu Debugging Tools for Windows, ale kupodivu jsem žádnou složku, ve které měly být záznamy o BSOD, ve svých Windows NENAŠEL! (???).
Takže jsem vlastně žádnou smrt neměl...
Vážení pánové, napadá vás něco?
Díky předem za pokusy o rady!
Mike

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

třeba ti mějaký tipálek dal obraz BSOD do videa :D
zýhada to je, kde by mohla být chyba? když jen videa... ta aplikace ty videa asi i přehrává, možná nějaký kodek vyhazuje bsod. zkoušel jsi aplikaci updatovat, stáhni si K Lite mega codec pack pro jistotu..

Obrázek uživatele Mike

Tím to asi nebude, dosud to chodilo. To spojení je záležitost sdílení, nastavení IP, připojení síťových jednotek atd., aby to na sebe vidělo. Normálně si v TV prohlížím složky na HDD (v PC) a volím, co chci přehrávat. Stejně tak si prohlížím HDD (v multimediálním centru) na monitoru PC. Ovšem padat to začalo dnes a nic jsem s tím neprováděl. Vlastně jo, povoloval jsem v Avastu nějaké porty, protože se zaboha nechtěl rozběhnout Twonky Media server...
No nic, musím do hajan, nikdo za mě zítra nevstane. Další testy budu dělat o víkendu.
Zatím ahoj!
Mike

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a co když změny v Avastu vrátíš zpět, případně rovnou obnovení systému.. vyřešily ty porty aspoň problém s media serverem?

já s takovýmihle věcmi zkušenosti nemám, ale tak jako tak, do počítače je stále streamován jen obraz a všechno ostatní se normálně děje na počítači, pokud to správně chápu.. tím pádem to podléhá vlivu kodeků a toho všeho.. prostředí počítače se mění samo o sobě, aktualizace jsou mnohdy automatické atd..

Obrázek uživatele Mike

Ahoj!
Tak jsem z nedostatku času provedl jen pár dalších pokusů a zjistil jsem, že jsem kecal - nebyl to Avast, ale Sunbelt Personal Firewal, kde jsem povoloval nějaké porty. Bez povolení mi vůbec funkce Viera Tools v Panasoníku nechodila. Zajímavé je, že fotky streamuju bez potíží, ovšem filmy a videa mi to shodí do BSOD. Zatím jsem v koncích a na další pokusy si musím udělat čas. Pokud chci streamování po multimediálním centru IAMM NTR82, kupodivu PC do BSOD nespadne. IAMMu se sw Twonky Media netýká, ten pracuje se Sambou. Mám tudíž podezření na sw Twonky Media Server, který byl ale přitom dodán jako bonus příslušenství k TV s licenčním klíčem. Tento sw shromáždí povolené audio, video a foto soubory a má být k dispozici ke snadnému přístupu k nim. V TV je pak k dispozici pod tl. Viera Tools složka s mým SSID názvem wifi Mikenet a po rozkliknutí jsou tam všechny nasdílené složky. PROČ ale video shodí PC, to je teda super záhada...

Jinak hezké svátky všem!!

Mike

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tohle už je i na mě komplikvoané.. přehrávání filmů normálně v počítači funguje? jen přis treamování?
sakryš vážně nevím, zkusil bych zagooglit po specializovaných fórech.. jestli kolegy něco nenapadne..

Obrázek uživatele Mike

Ano, na monitoru spustím vše bez potíží. Používám VLC media player. Modrá smrt nastane jen při požadavku streamování zadaného v TV přes TMS do HDD v PC.
Ještě časem provedu testy při různých divokých nastaveních TMS. Je to bohužel po amerikánsky, tak tam mám možná nějakou botu. My jsme se učili rusky a i to by mi bylo po těch letech plat prdný... :o
Nicméně díky za snahu, budu bádat ještě jinde.
Mike

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

máš možnost zkusit jiný počítač? pokud to padne i na jiném počítači, chyba je na straně televize a toho, co se s ním snaží mluvit, nikoliv to běžně instalované v počítači. tedy pokud k televizi neni nějaká utilitka, která se instaluje do PC... rozhodně ale budeme moct vyloučit hardware toho počítače..

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Zdravím Mike,

jsem rád, že jste k nám zase po čase zavítal. :)

K BSOD: pokud chcete povolit ukládání údajů o modré smrti, je nutné tuto možnost povolit. Vlastnosti Tento počítače - Upřesnit - Nastavení (Spuštění a zotavení systému) - (Selhání systému - zaškrtnuté) Zapsat událost do ...
A ladící informace dát ("na výpis stavu paměti jádra").
Soubor se pak bude ukládat do "%SystemRoot%\MEMORY.DMP" - tedy řečeno v normální řeči do C:\Windows\Minidump\. S tímto souborem pak můžete pracovat, bude obsahovat všechny potřebné údaje z BSOD.

Jinak k problému - je to velmi sofistikované, to se musí nechat. Ale napadá mě, nemá TV problém s oním přehrávačem? Přeci jen VLCéčko má vlastní sadu kodeků/filtrů apod. co používá k přehrávání. To by trochu naznačovalo, proč fotografie jdou a videa nikoliv. Ale jen to jen takový výstřel od boku. Nešlo by streamovat třeba v "oblíbeném" WMP? (A nebo lépe ve Windows Media Classicu, který se natáhne třeba z k-lite nějaké vlastní kodeky?)

Obrázek uživatele Mike

Díky "jome" za pěkné uvítání!
Nicméně čím méně sem chodím, tím lépe - znamená to totiž, že nemám se systémy potíže a všechno fachčí. :???:
Zkontroloval jsem nastavení dle Vaší rady a s úžasem jsem zjistil, že nějaká LAMA vypnula zapisování událostí a pak se náramně divila, že má složku "Minidump" prázdnou... Kdo to asi byl, když na svém PC jsem admin JÁ??? :eek:
Chtěl jsem připojit záznam logu Minidump v .txt, ale váš systém to odmítá. Rovněž .dmp z Woknows to nebere. V jakém formátu ho mám poslat? Možná, že se v záznamu už objeví nějaká stopa.
Upřímně řečeno, nemám samozřejmě ani tucha, jak to vlastně pracuje a co ta TV vlastně vysílá po wifi za soubory, požadavky atd. Ten VLC player spouštím jen na PC, chci-li něco přehrát jen na monitoru PC. Mám nastaveny cesty, aby vše přehrával on. Domnívám se, že v případě streamování není vůbec v činnosti. Důvodem k této domněnce je fakt, že celý "slavný" Panasoník "zvládá" zpracovat velmi omezené množství formátů oproti VLC. Hodně věcí odmítá TV přehrát. Multicentrum IAMM NTR82 (které NIC neshazuje) rovněž jako VLC přehraje téměř všechno. Takže se domnívám, že Twonky pouze shromažďuje AV media, na požádání je posílá do wifi a "nezajímá" ho, v jakém formátu to je a že to třeba nepůjde přehrát. Tzn. Panasonic se svou sw výbavou značně kulhá.
V nejnutnějším případě si vypůjčím v práci noťas dle návrhu TOBiASe, přihlásím ho do své sítě, nahraju mu pár krátkých filmů, které to shazují a pak by se vidělo zase něco jiného. Twonky media server bych totiž do něj už nenahrával.
Jinak jsem udělal pár fotek z obrazovky TV a monitoru PC, takže pokud by byla nutnost, pošlu je v příloze také. Je to 10 fotek max. velikosti kolem 120kB.

Zatím velké díky za snahu!!

Mike :-) :-)

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Není zač... ;)
Ale mimo poradenství nabízíme i zpravodajství, takže se určitě vyplatí naše stránky navštěvovat nejen z důvodu prosby o radu... :eek:
----
Abych se přiznal, pochopil jsem schéma zapojení trochu jinak. Proto se omlouvám, samozřejmě VLCčko nemá na tuto akci vůbec vliv.

Obrázky určitě nahrajte, snad na něco přijdeme. MINIDUMP by připojit zcela určitě šel a rozhodně i v TXT podobě, ale zřejmě má podstatně větší velikost, než dovoluje naše kvóta.

Proto jej nahrajte třeba na www.edisk.cz a pošlete nám sem link... ;)

Jinak bychom mohli také trochu zapátrat, proč dříve toto chéma zapojení šlo a nyní ne. Co se od té doby změnilo - upgrade firmwaru, zdrojová videa byla konvertována jiným způsobem atd. Teď mě tak napadá, zkoušel jste třeba takto spustit "obyčejné" filmové DVD? Nevím teď, jak se přistupuje přesně k cílovým souborům, ale kdyby to šlo nějak vyzkoušet, bylo by to fajn...

Obrázek uživatele Mike

VŠEM LIDEM DOBRÉ VŮLE PŘEJI CO NEJKRÁSNĚJŠÍ SVÁTKY A HODNĚ ZDRAVÍ A SÍLY DO NOVÉHO ROKU!!

Vím, že teď zrovna se moc nehodí prudit se svými problémy, ale mám chvíli času, tak sem dávám další poznatky. Samozřejmě nečekám reakci, jsou důležitější věci o Štědrém dnu! :grin:

Následuje fotoseriál o postupu vyžádání souboru k přehrání na TV a následná BSOD.
Dále připojuji dekódovaný log ze složky minidump:

Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.12.0002.633 X86
Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.

Loading Dump File [C:\WINDOWS\Minidump\Mini122210-01.dmp]
Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available

Symbol search path is: http://msdl.microsoft.com/download/symbols
Executable search path is:
Windows XP Kernel Version 2600 (Service Pack 3) UP Free x86 compatible
Product: WinNt
Built by: 2600.xpsp_sp3_gdr.100427-1636
Machine Name:
Kernel base = 0x804d7000 PsLoadedModuleList = 0x8055b1c0
Debug session time: Wed Dec 22 15:50:36.671 2010 (UTC + 1:00)
System Uptime: 0 days 0:09:59.265
Loading Kernel Symbols
...............................................................
................................................................
..........
Loading User Symbols
Loading unloaded module list
........
*******************************************************************************
* *
* Bugcheck Analysis *
* *
*******************************************************************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck A, {16, 2, 0, 804e46aa}

*** WARNING: Unable to verify timestamp for aswTdi.SYS
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for aswTdi.SYS
Probably caused by : aswTdi.SYS ( aswTdi+523b )

Followup: MachineOwner
---------

kd> !analyze -v
*******************************************************************************
* *
* Bugcheck Analysis *
* *
*******************************************************************************

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (a)
An attempt was made to access a pageable (or completely invalid) address at an
interrupt request level (IRQL) that is too high. This is usually
caused by drivers using improper addresses.
If a kernel debugger is available get the stack backtrace.
Arguments:
Arg1: 00000016, memory referenced
Arg2: 00000002, IRQL
Arg3: 00000000, bitfield :
bit 0 : value 0 = read operation, 1 = write operation
bit 3 : value 0 = not an execute operation, 1 = execute operation (only on chips which support this level of status)
Arg4: 804e46aa, address which referenced memory

Debugging Details:
------------------

READ_ADDRESS: 00000016

CURRENT_IRQL: 2

FAULTING_IP:
nt!KeSetEvent+30
804e46aa 66394616 cmp word ptr [esi+16h],ax

CUSTOMER_CRASH_COUNT: 1

DEFAULT_BUCKET_ID: DRIVER_FAULT

BUGCHECK_STR: 0xA

TRAP_FRAME: a08929d0 -- (.trap 0xffffffffa08929d0)
ErrCode = 00000000
eax=00000001 ebx=c0000100 ecx=88828844 edx=00000000 esi=00000000 edi=00000000
eip=804e46aa esp=a0892a44 ebp=a0892a50 iopl=0 nv up ei pl nz na pe nc
cs=0008 ss=0010 ds=0023 es=0023 fs=0030 gs=0000 efl=00010206
nt!KeSetEvent+0x30:
804e46aa 66394616 cmp word ptr [esi+16h],ax ds:0023:00000016=????
Resetting default scope

LAST_CONTROL_TRANSFER: from 804e46aa to 804e1892

STACK_TEXT:
a08929d0 804e46aa badb0d00 00000000 805622fc nt!KiTrap0E+0x233
a0892a50 a8a55061 88828844 00000000 00000000 nt!KeSetEvent+0x30
a0892a74 a8a55195 887686f8 c000023a 00000000 tcpip!TCPDataRequestComplete+0x93
a0892aa4 a8a317b6 887686f8 8882885c 887686f8 tcpip!TCPSendData+0xa6
a0892ac0 804e3807 8912f6e8 887686f8 89677968 tcpip!TCPDispatchInternalDeviceControl+0x51
a0892ad0 b7e1f23b 176b0b69 00000000 8876878c nt!IopfCallDriver+0x31
WARNING: Stack unwind information not available. Following frames may be wrong.
a0892b08 b7e1a977 89677938 887686f8 8912f6e8 aswTdi+0x523b
a0892b50 804e3807 8912f6e8 887686f8 00002000 aswTdi+0x977
a0892c34 804e3807 8917b950 886a94a8 806f12d0 nt!IopfCallDriver+0x31
a0892c44 80567f71 886a9518 898308d0 886a94a8 nt!IopfCallDriver+0x31
a0892c58 8057ac7f 8917b950 886a94a8 898308d0 nt!IopSynchronousServiceTail+0x70
a0892d00 805883d4 00000520 00000000 00000000 nt!IopXxxControlFile+0x611
a0892d34 804de7ec 00000520 00000000 00000000 nt!NtDeviceIoControlFile+0x2a
a0892d34 7c90e514 00000520 00000000 00000000 nt!KiFastCallEntry+0xf8
0683d088 00000000 00000000 00000000 00000000 0x7c90e514

STACK_COMMAND: kb

FOLLOWUP_IP:
aswTdi+523b
b7e1f23b ?? ???

SYMBOL_STACK_INDEX: 6

SYMBOL_NAME: aswTdi+523b

FOLLOWUP_NAME: MachineOwner

MODULE_NAME: aswTdi

IMAGE_NAME: aswTdi.SYS

DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP: 0

FAILURE_BUCKET_ID: 0xA_aswTdi+523b

BUCKET_ID: 0xA_aswTdi+523b

Followup: MachineOwner
---------

Toť zatím vše.
DÍKY!

Mike

Obrázek uživatele Mike

2. část

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nejsem si jist, jestli jsem se neptal.. ale co když to namísto WiFi zapojíš rovnou? BSODuje to taky?

Obrázek uživatele Mike

Tohle asi bohužel nevyzkouším. Nemám tak dlouhej kabel. Musel bych bafnout TV do teplejch a postavit ji na zem poblíž routeru. Víš asi sám, jak jsou manželky alergické na kabely v bytě... :-) Kvůli tomu jsem vlastně byt zasíťoval.
Teoreticky by to nemělo mít na to vliv, když chodí všechno ostatní, ale jako tonoucí se budu chytat všeho a pokud mi nic jiného nezbude, nakonec to udělám. Teď to samozřejmě nepřichází v úvahu, jsem rád, že mě manželka vyhodila z kuchyně a že nemusím nic dělat. :))

HEZKÝ VEČER A DOBROU CHUŤ!

Mike

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Máte v PC jako antivir Avast, že? Zastavte jeho veškerou činnost a pokuste se spustit video znovu..
Dobrou chuť i vám... A pozor na kostičky! :)

Obrázek uživatele Mike

Hezký den!
Tak mi to dneska poprvé shodil do BSOD i požadavek na prohlížení fotek. :-(
Také jsem zkoušel vypnout Avast, vytáhnul jsem příchozí kabel od providera z routeru, abych nechytil nějakou virózu, ale bohužel to nepomohlo a Modrák spolehlivě opět naskočil. Chovalo se to ale nějak divně. Po vypnutí Avastu jsem chvíli přeskakoval z filmu na film, abych zjistil, zda to funguje, a už už jsem se chtěl radovat, že jste na to přišel, ale najednou to zase spadlo. Ovšem po tvrdém restartu už byl Avast zase zapnutý, ačkoliv jsem ho nezapínal. On se zapíná automaticky?

Dále jsem se chtěl zeptat, zda se z toho logu dá něco vyčíst, tomu já nerozumím.

Doufám, že Ježíšek byl u vás štědrý a že jste to ve zdraví přežili!
Mike

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Krásný dobrý večer...

Víte co, zkusme na to jít drastičtěji.
Já jsem z logu vyčetl právě jen to, že jakýsi soubor od Avastu se do celého procesu míchá a způsobuje tak jeho pád. Možná jsem LOGu neporozuměl dostatečně, ale pochopil jsem alespoň to.

Takže jestli vás mohu poprosit: dejte Avast úplně pryč. Prostě jej odinstalujte, restartujte PC a nechte jej tak chvíli bez ochrany a pokuste se znovu přistoupit k vaším videím. Ona ta nová verze je trochu sofistikovanější, takže bych se ani nedivil, kdyby za to mohl právě on. (A ano, po restartu se veškeré brány opět aktivují.)

Pokud BSOD nás opět uvítá, udělte nám prosím LOG z hijackthisu a pošlete nám jej sem, mrkneme se na něj a třeba někoho z nás něco napadne...

:???:

Obrázek uživatele Mike

HEURÉKA!!

Provedl jsem z nedostatku času jen málo testů, ale vzhledem k tomu, že obvykle PC spadl během 3-4 požadavků a nyní už po sérii dvou testů nespadl, s jistou dávkou optimismu bych si dovolil považovat Vaše cenné rady za úspěšné!
Avast jsem odinstaloval, cca 3 min jsem vysílal a vzápětí rušil tatrankou vícekrát za sebou požadavky na streamování a PC to vydržel. Následovala instalace AVG Anti-Virus Free Edition 2011 a znova zhruba stejné testování jako prve. Ani po druhé sérii testů zatím kompík nespadl.
Vypadá to, že příčinou padání byl opravdu Avast. Byl jsem s ním sice spokojen, ale funkční domácí wifina je mi přednější. Doufám, že AVG bude podobně dobrý.

Před všemi pokusy jsem stáhnul a spustil HijackThis a výsledný log prohnal na http://www.hijackthis.cz/. Vyhodilo to jediný "nasty" soubor {O4 - HKLM\..\RunOnce: [wextract_cleanup1] rundll32.exe C:\WINDOWS\system32\advpack.dll,DelNodeRunDLL32 "C:\DOCUME~1\MICHAL~1.MIC\LOCALS~1\Temp\IXP001.TMP\"}, ale s ním nic raději zatím nebudu dělat, nevím, k čemu je.

PÁNOVÉ!!
Smekám svůj klobouk a odhazuji ho v na světelné roky daleko!!
SRDEČNÉ DÍKY!

HODNĚ DALŠÍCH ÚSPĚCHŮ V NOVÉM ROCE A HLAVNĚ TO ZDRAVÍ!

Vděčný Mike

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a jesi to nevydrží, dem si hodit mašli :)) uzamčení nechám na jomeovi, zasloužil se o řešení víc než já :))

Obrázek uživatele Mike

Hezký den!

Největší díky patří jomemu, to je jasné! Ale já oceňuji i snahu, přestože třeba v tomto případě pomohlo něco jiného od jomeho.
Jome, děkuji Vám a Tobě TOBiASi taky. Ale máte smůlu - nabídli jste mi prst a já vám asi brzy utrhnu celou ruku. Vyskytly se mi ještě jiné potíže. Zatím se pokusím o řešení sám a až si na tom jako obvykle vylámu zuby, zase se ozvu.

Veselého a divokého Silvestra a ráno čistou hlavu bez kocoviny přeje

MIKE

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Hezký den,

děkuji za vaši odpověď. Jsem skutečně moc rád, že se podařilo problém vyřešit.
Je to jen zásluha vaší skvělé spolupráce s námi - protože veškeré podklady co jste nám zaslal nám nesmírně pomohly. Takže velký dík patří i především vám.

A jestli se nové problémy objevují - nám to rozhodně nevadí, když s nimi zase zavítáte k nám. Pokud budeme vědět, tak poradíme.

Krásného a pohodového Silvestra i vám. :cool:

BTW: ten soubor v hijackthisu (IXP001.TMP) klidně můžete fixnout. Je to jen nějaký TEMPový soubor...

Díky za LOCK TOBiASi.