propojení PC a Notebooku interneten v družstevním domě

Zdravím,
bydlím v družstevním baráku s 16 byty, téměř každý má internet od stejného dodavatele a ten je rozveden pomocí LAN, do baráku je nejspíš přiváděn bezdrátově.
Koupil jsem si notebook a chci ho připojit k Pc. Nevím přesně co je k tomu potřeba, ale chtěl bych aby NT nebyl vázán kabelem a k tomu je nejspíš potřeba router s wifi a wifi karta do Nt, že?
Jen nevím jestli musím připojit LAN k routeru a router k Pc pomocí kabelu a pak přenášet internet pomocí routeru do notebooku, je to tak možné?
Nebude se signál navzájem ovlivňovat?
Nebo stačí pouze wifi karta do notebooku a přijímat signál rovnou od dodavatele?
A vadí když jsou rozdílné windowsy? PC-XP Profesional, NT-Vista Home Premium

Prosím poraďte, díky

Obrázek uživatele tatik

Pravděpodobně bude signál přiveden bezdrátem do paneláku a odtud rozvod do bytů. Budete mít doma zásuvku RJ45, která bude vyvedena někde poblíž vchodových dveří. Do této zásuvky připojíte kabelem wifi router. Každý novější notebook má již wifi. Je to to 802.11x, kde x je písmeno a, b, g.
Co se týká připojení, doporučuji i PC připojit bezdrátem. Nebudete mít doma kabely po zemi. O rušení mít strach nebudete. Potom uvidíte mezi sebou i PC a notebook. V každém případě bych Vám doporučil konzultovat tuto věc s providerem.

Obrázek uživatele Frost-69

Určitě mu zavolám. Já myslel aby nebyl problém s IP, všichni zde máme prakticky stejné IP krom koncovky, a když jsou stejné IP tak nastává problém, že jednomu internet jde a druhému ne a naopak.
Takže mi stačí když si pořídím tyto věci:..?

http://www.alza.cz/wifi-adapter-d-link-airpremierag-dwl-g630-d85567.htm

http://www.alza.cz/d-link-di-524-wireless-802-11b-g-11-54mbps-wifi-acces...

http://www.alza.cz/bezdratova-wifi-karta-ovislink-airlive-wt-2000pci-d67...

Obrázek uživatele tatik

Ad IP : proto doporučuji kontaktovat providera. Způsob zabezpečení, resp. přístupu k síti se liší. Někdo Vám přidělí IP adresu, kterou pak povolí "u sebe". Někdo povoluje Mac adresu. Já osobně mám router, ke kterému mám připojeny 2 notebooky a 1 PC (vše bezdrát, to byla moje podmínka). Pokud budu chtít připojit další bezdrátové zařízení, jenom zadám jméno sítě a IP adresu vůbec nepotřebuji (toto je po domluvě s providerem).

Ad nakupování : psal jste, že chcete připojit notebook. Opravdu nemá wifi? Karta se musela přikupovat u některých starších kousků. Dnes jsem nenašel notebook, který by ji neměl. Nákup HW zkonzultujte ´také s providerem, určitě Vám poradí a zařízení také nakonfiguruje. Pokud je alespoň trochu solidní.

Obrázek uživatele Frost-69

Ta karta tam je :)) jen jsem zmatkoval.
Moc děkuju za pomoc!


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.