Propojení dvou WIFI routerů

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu, jak mám propojit dva wifi routery mezi sebou aby mi fungoval. Jeden router mám v horním patře a druhý v dolním patře a jsou propojené ehernet kabelem mezi sebou, oba dva vysílají signál, ten starší normálně funguje a ten novější také vysílá signál připojí se do domovské sítě ale nefunguje net. Potřebuju to kvůli tomu že na druhém konci domu chytám slabý signál a lepší anténa nepomohla. Prosím o radu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

chápu to tak, že máš klasicky do domu kabel ethernetu, ten je v ethernet portu prvního routeru, který je v režimu AP a jsou v něm uložena přístupová data k internetu, tedy výchozí brána a DNS server a je v něm aktivován DHCP server..
druhý router je pak zapojen v klasickém LAN portu, připojuje se na dynamickou IP, tedy není v něm žádná pevná a nejlépe má jiné SSID, také je v režimu AP.. všechny počítače v síti na LAN i WiFi mají v TCP/IP protokolu nastaveno DHCP a vše na automatické.. pak by se vše mělo normálně připojovat..
stejné SSID bych jim nenastavoval, protože pak by bylo potřeba vyřešit přecházení mezi nimi a přiznám se, že tomu tolik nerozumím.. tzn při odlišných SSID, pokud systém sám neuzná, že slabý signál "vypne" a přejde na silnější dostupný, budeš muset volit připojovanou síť sám.. protože většinou dokud systém úplně neztratí spojení, nepřipojí se na jiný zdroj..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.