otevření portu

Dobrý den,
vlastním router HUAWEI EchoLife HG520i nicméně netuším jak na něm mám otevřít port. Nedávno se mě totiž stalo to, že byl pravděpodobně zablokován. Konkrétně je to ve spojitosti s jednou hrou. Nevím přesně jak se to stalo nicméně zkoušel jsem přeinstalovat windows, prozkoušet firewall ale nic.
Tudíž bude asi problém v routeru.
Konkrétně se jedná o port 2593. Dost by se hodil nějaký návod. Děkuji. :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hodily by se nějaké fotky z tvého menu/aplikace routeru... použij návod... nejlépe hledej položky jako Virtual Servers, Port Forwarding.. jakákoliv tato slova a naházej sem screeny daných obrazovek...

otázka je, jestli ti port neblokuje třeba poskytovatle internetu, většinou dělají portování jen těm, kteří mají veřejnou IP adresu, za kterou je jednorázový poplatek kolem 300 korun..

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Přesně jak píše TOBiAS - na prvním screenu jste správně. Je důležité, aby cílový počítač měl nastavenou pevnou IP a tu pak ve "Virtual Server" přidáte včetně portu, který si přejete povolit...

Taky by bylo dobré si to ověřit na straně poskytovatele, zda-li neblokuje port i on...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano... a v položce DHCP by mělo být Adress Reservation - tam jde IP adresa staticky přiřadit MAC adrese tvého počítače, kterou uvidíš vypsanou v seznamu připojených počítačů..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Port se mě otevřít podařilo nicméně to stejně nefunguje takže nakonec bude chyba asi úplně někde jinde :)
Diky za rady, nějak si s tím snad poradím.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.