nejde webové rozhraní routeru WL-500gP (*VYŘEŠENO*)

Ahoj,
mám v domácí síti připojen Asus WL-500gP a nemohu se dostat na jeho konfiguraci přes webové rozhraní. Zkoušela jsem i nastavit tovární nastavení, utilita firmware restoration mi hlásí "Nebylo nalezeno žádné bezdrátové zaířzení v režimu obnovy", ačkoli notebook připojení nalezne a i dokáže si nalézt IP adresu z routeru ISP.

Prošla jsem už několik poraden a postupů, ale dosud bez úpěchu. 8-)
Poradíte mi prosím?

Díky karmela

Obrázek uživatele Honza

Čau,
Jak ho máš připojenej přes sítovej kabel nebo přes wi-fi? Internet ti funguje?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ahoj,
je připojený přes kabel, internet funguje, ale router se chová spíše jako switch, PC si bere IP adresu až z dalšího routeru u ISP.

Obrázek uživatele Honza

Kolik teda máš těch routeru :D , nějaky drivery jsi k tomu dostala nebo je to plug-play?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

OK. Bydlím v domě, kde připojení poskytuje ISP. Protože je připojeno více bytů, je tu router, který každému přiděluje IP adresu pomocí DHCP a spravuje ho ten ISP. Do bytu mi sem vede pouze síťový kabel.
Doma mám více PC, které chci připojit na net, takže potřebuji router - a to je ten můj problémový Asus. Kupovala jsem ho v zimě, nejprve fungoval OK (wifi nebyla zprovozněna), pak, nevím jakou příčinou prostě přestal fungovat...

V sadě s routerem je samozřejmě i kabel a instalační CD, zkoušela jsem odinstalovat, nainstalovat, konfigurace pomocí E-setup, jiný síťový kabel, restartovat do továrního nastavení.... ale hlásí mi to, že router je nedostupný, jaky by nebyl připojen. Avšak přes něj připojení do netu funguje.

Ještě na no jsem přišla - všude v návodech se píše, že kontrolka PWR má svítit/blikat. Neviděla jsem ji svítit ani po zapojení do elektriky, kdy se rozsvítí všechny diodky.

karmela

Obrázek uživatele Honza

Jaké na něm máš kontrolky další? Zkoušela jsi se dostat přes wi-fi do něj? Máš notebook ?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ahoj...
jsou tam LAN 1-4, AIR a WAN. Všechny se při zapojení routeru do elektriky rozsvítí. Wifi jsem nezkoušela, doposud jsem neměla ntb s wifi.

Obrázek uživatele Honza

Co používáš za prohlížeč ? Zkoušela si i jiné? Kontrolka PWR je kontrolka čeho? ještě moc nerozumim tomuhle

Quote:
utilita firmware restoration mi hlásí "Nebylo nalezeno žádné bezdrátové zaířzení v režimu obnovy", ačkoli notebook připojení nalezne a i dokáže si nalézt IP adresu z routeru ISP.
V režimu obnovy ? Tomu tedy moc nerozumim, každopádně chceš se dostat do webového rozhraní tak spustíš prohlížeč napíšeš ip routeru a mělo by to najet, protože ti jde net

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

JIný web prohlížeč jsem nezkoušela... díky za tip. Když napíšu IP adresu routeru, tak se mi nic nezobrazí, zkoušela jsem jak původní nastavení, tak i to tovární (několikrát jsem podle návodu zkoušela mačkat to restore tlačítko).

Firmware restoration slouží k přehrání firmware routeru, ale nedokáže ho najít. I když jsem připojena do netu a zkouším tracert, tak první IP adresa se ukazuje až ta od ISP.
Dá se nějak jinakt zjistit IP adresa toho mýho routeru...? Je zapojenej, ale nějak není viditelnej.... :mad:

Kontrola PWR = POWER

karmela

Obrázek uživatele Honza

Ip adresu routeru zadáváš do prohlížeče, když se chceš dostat do webového rozhraní...měla by být v manualu....každopádně to PWR mě napadlo, že je power, ale to je napájení nebo že je zapnut a on Ti funguje, takže je nejspíše něco s kontrolkou

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

ano.. to vím, kde najít IP adresu, ale prostě to ne a ne naskočit. zkusím jiný prohlížeč...
karmela

Obrázek uživatele Honza

Přesně tak, další možnost by bylo pokud máš nějakou šanci, tak zkusit notebook - wi-fi rozhraní

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

ahoj, tak jsem se k tomu dostala. Zapojila router do sítě a na ntb jsem dala vyhledat wifi síť..... a nic 8-) jen nějaká cizí s velmi špatným signálem.

A ještě jsem teď koukala, že při zapojení do elektriky se rozsvítí jen LAN/WAN kontrolky. Pokud by byl problém jen v kontrolce, tak bych se do routeru dostala, ne?

Napadá tě něco?

Díky karmela

Obrázek uživatele Honza

Dostala no, takže vlastně nefunguje wi-fi, no jo ta pujde zapnout pokud je ted vypnutá až se dostaneme do toho rozhrani :-( . Napadá mě jedna věc ještě pokud by byl problem jinde než v routeru spoj si notebook s routrem kabelem (teda pokud si to dříve připojovala přes desktop, jinak sem to špatně pochopil).... když ani to nepujde tak neni problem v pc ale stoprocentně někde v routeru...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No, předtím jsem to zkoušela na ntb s pevnou, popř. DHCP IP adresou - bez úspěchu. Druhý pokus s ntb s dynamickou adresou (nemám admin práva na změnu IP)- opět bez úspěchu.
Obojí s dvěmi různými síťovými kabely, všechny možné IP adresy, které by to mohly být. I kdyby se tam někdo dostat a změnil ji na nějakou jinou, tak předpokládám po několikerém zmáčknutí restore by se to mělo nastavit do defaultu, ne?

karmela

Obrázek uživatele Honza

Mělo a adresa ip modemu nelze měnit ta je pevně dána, no fakt mě toho napadá už málo vyzkoušet router na jiném pc, v nejhorším to fakt odnést do prodejny at řeknou, kde je problem, protože tohle musí jít naprosto normálně a určitě ne tak, aby jsi s tim takhle bojovala.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

OK... zkusím to připojit jinde nebo to odvezu do prodejny.

Jinak TI moc děkuji za nápady...
karmela

Obrázek uživatele Honza

Nemáš za co, snažil jsem se, ale fakt nevim :-( koukal jsem, zagoogloval a nic, když to nejde většinou fakt radí odnést do prodejny nevidím do toho fakt to může dělat i pc...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ahoj,

tak router jsem reklamovala a dostala jsem úplně nový. A vše je OK, dokonce mi už funguje i wifi...
karmela

Obrázek uživatele Honza

:)) Bezva, tak to byl vadný router