domaca siet s VIGOR 2700vgst

Mam problem s nastavenim siete, byvam v panelaku kde je poskytovany internet od lokalneho providera.Do bytu mi vedie ethernet kabel na staticku IP a ostatnymi udajmi o pripojeni od providera. Potreboval by som vsak rozbehat siet na routeri vigor 2700vgst, prehral som tam firmware a vyuzivam nanom len 4 LAN porty na routovanie, do LAN 0 vopcham ethernet z PC a do LAN 3 vopcham ethernet s internetom od providera. Co a kde mam nastavit v routri, aby mi isiel internet v LANke cez kable aj wifi kvoli notebookom. Podarilo sa mi rozbehnut wifi, ked som deaktivoval DHCP server pod LAN nastaveniami ale nemam stale internet pretoze musim niekde nastavit tu pevnu IP od providera, ako aj vychodziu branu a DNS servery ale neviem ako na to a kde to mam nastavit.

Dakujem

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hledej nastavení WAN, tam se tyto položky (5 IP adres) nastavuje.. pak je ale třeba zaktivovat DHCP server a nastavit všem kompům v TCP IP DHCP i DNS automatické.. a také je třeba WLAN přiřadit SSID a nejlépe heslo a WPA klíč.. připojování by mělo běhat normálně, pokur není router uplně pitomý..

Obrázek uživatele Michal Čížek

zdravím, nevím jestli to půjde nastavit, píšeš, že máš zavedený kabel do bytu s pevnou IP, danou bránou DNS atd, ale tento modem má přístup k internetu přes ADSL. Nevím jestli to bude fungovat správně, pokud zapojíš přívodní RJ 46 do LAN, tzn udělat z tohoto modemu normální wifi router.
Tady je manuál pro ostatní at se mrknou http://t-com.st.sk/Default.aspx?CatID=1801 , dole je Plná užívateľská príručka
| PDF | Adobe Reader | 10. 05. 2006 | 10,6 MB, ale fakt si nejsem jist, že to tak půjde udělat.
Kdyby jsi měl takovéhle zařízení např: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55589 , tak to s pevnou IP a dalším nastavením, co máš od poskytovatele, zapojit, nastavit a rozchodit půjde.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.