Herní sestava - HW a kompabilita

Zdravím, chtěl jsem se zepetat jestli tu je někdo hodně zběhlý ve světě HW, budu si sestaavovat herní pc, seznam hw co tam chci mít mám tu https://www.czc.cz/767p6e6ip4g1sbi8c2b6h2gdfc/seznam
co potřebuju vědět je jestli grafárna základní deska pracák a zdroj se spolu nějakým způsobem nebudou hádat, v hw se moc nevyznám a potřebuju vědět jestli je to kompatibilní, + mi tam chybí sata- o tom vím, zejména tou grafárnou si nejsem jistý ale co sem koukal tak poměr cena/víkon v gtx1060 6gb je top

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,

řekl bych že nějaké zkušenosti už mám, tak se na to pojďme podívat.. :-)
Deska, processor OK. Ramky bych ze zkušenosti doporučil Corsair Vengance LPX Black
Určitě bych se podíval na zdroj - o téhl značce jsem nikdy neslyšel a 750 W za 1400 budí velké obavy. Vem si Seagate S12-II (nebo modulární M12-II) 520 W - takový naprosto vyhovuje
Osobně bych šel I do troche lepší skříńě, NZXT například, aby to mělo prachové filtry...
A přinejmenším v blízkém budoucnu bych dokoupil SSD Samsung 750 Evo 250 GB.

Teď se pojďme podívat na grafiku. Co budeš na PC primárně hrát? Protože tahle EVGA má malý chladič, jehož důsledkem bude konstantní omezení výkonu. Tahle karta potřebuje chladič dvakrát větší, aby si udržela výkon. Maximem je verze ASUS STRIX která je ještě dokonce přetaktovaná a o desítky procent výkonnější (a dražší).
Navíc má poloviční paměť, což není dobré pro hraní nových her ve vysokém rozlišení tvého monitoru.
Každopádně bych šel do https://www.czc.cz/msi-geforce-gtx-1060-armor-3g-ocv1-3gb-gddr5/197501/p... kvůli většímu chlazení.

Obrázek uživatele honza337

hmm dobře, po dlouhé konzultaci se známým jsme dospěli k tomuto https://www.czc.cz/767p6e6ip4g1sbi8c2b6h2gdfc/seznam

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Do Fortronu bych po špatných ohlasech v posledních letech nešel. Vem Seasonic S12-II. Navíc 700W opravdu nepotřebuješ, pokud neplánuješ SLI, což asi neplánuješ. Spotřeba sestavy bude kolem 200 wattů, takže 500W zdroj je až až.
A jako CPU chladič doporučuju Gelid Tranquillo. Jinak dobrý. ;)

Obrázek uživatele honza337

oky doky ještě pošéfím díky moc :)

Obrázek uživatele honza337

mno oběvili se nečekané komlikace, nemá ZD nemá wifi modul, myslíš že by stačil nějakej obyč přes usb 2.0 rychlost max cca 150M ? routr by byl vzdálenej asi 10 metrů

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

A o kabelu jsi přemýšlel? Do WiFi bych nešel zaprvé z důvodů stability a za druhé pro dobro vlastního zdraví. :)

Obrázek uživatele honza337

nežiju ve středověku, a nemám ve zdi husí krk na kabel, navíc sem ještě neslylšel že by wifi zabijela :D navíc jsi mi neodpověděl na moji otázku :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zkusil jsem nedjřív tu zdravotní osvětu. :) Negativní vliv zatím není prokázaný, ale na tohle nestačí těch 10 let co máme mobily, bude to trvat pár generací. Dnes už všichni věří že CRT monitory kazí oči, dřív tomu taky nikdo nevěřil.

Nicméně záleží asi co budeš dělat. Levná USB síťovka bude mít velké latence, což není vhodné pro hraní her. Také záleží na síle signálu která se odvíjí of počtu zdí v cestě.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.