jak rozchodit TP-LINK TL-WA855RE

Ahoj, potřeboval bych poradit, protože jsem v tomhle amatér a nerozumím tomu. Pracuji v kanceláři, kde na společné chodbě máme veřejnou wi-fi pro návštěvníky. Potřeboval bych se k ní připojit mobilem, ale do mé kanceláře dosahuje jen slabě - mobil v kanclu ji chytá na jednu až dvě čárky a nefunguje to spolehlivě.

Tak jsem si koupil výše uvedený přístroj. Bohužel nemám žádná administrátorská práva k počítači, ale dostalo se mi rady, ať si do mobilu nainstaluju aplikaci Tether od TP-Linku, že to s ní rozchodím i bez admin práv. Peru se s tím už celé dopoledne a na jeden drobný úspěch mi to neběží.

oč jde: přístroj dám do zásuvky a počkám, až se rozsvítí červená dioda. na mobilu zapnu wi-fi a připojím se k wifi přístroje, která je označena jako TP-LINK...

Pak na mobilu zapnu aplikaci, ta mi najde přístroj a když na něj kliknu, začne vyhledávat dostupné sítě. Pak musím vybrat, kterou síť chci rozšířit a zadat heslo sítě. (stojí za zmínku, že když dám v mobilu vyhledat dostupné wi-fi, tak wifi z chodby mi to najde jednu. Zatímco v tomhle kroku přes přístroj to najde asi čtyři s různými mac adresami a stejným názvem. Nevím, jestli to chytá všechny zesilovače v baráku nebo co, ale to je jedno, nicméně všechny čtyři mají stejný název). Vyberu sí nějakou z nich a zadám heslo. Pak stačí potvrdit. Přístroj se restartuje a uloží si nastavení a začne síť rozšiřovat.

Skočím v mobilu do nastavení wi-fi a když dám vyhledat sítě, vyjede mi na prvním místě ona rozšířená sít s plným signálem (při spoustě pokusů jsem nechával stejný název sítě, jako se jmenuje ta na chodbě nebo jsem tu, co má tp-link tvořit přejmenoval). Připojím se k ní mobilem, signál je plný, ale po pár vteřinách mi to napíše, že pro tuhle síť není k dispozici internet!

Zkoušel jsem přístroj restartovat snad dvacetkrát a zkoušel jsem vybrat každou z těch čtyř nalezených wifi (stejné jméno, jiná MAC). Síť vždy rozšířím na plný signál (ze tří čárek), ale k netu se nedostanu. Krom jednoho případu, kdy to fungovalo. Pak jsem ale musel přístroj vytáhnout ze zásuvkya když jsem ho znovu připojil, tak ta samá rozšířená síť už nefungovala.

Vůbec nechápu, v čem je problém a netuším, co s tím.... nevíte někdo?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.