Jarda-For na blogu PCPoradenství.cz

ActiveX - Jak aktivovat ve Windows? (KB2508272)

Avatar uživatele

Pokud si dobře vzpomínám, dělá to hlavně problémy při první instalaci a aktivaci Windows XP. Konkrétně pokud chcete okamžitě po instalaci použít Windows Update.

WGA = "Windows Genuine Advantage" (KB905474)

Avatar uživatele

Jedná se o kontroverzní protipirátský "systém" vytvořený firmou Microsoft, který od uživatelů Microsoft Windows vyžaduje, aby si VŠICHNI uživatelé pravidelně ověřovali pravost své kopie u některých novějších operačních systémů Microsoftu. Ověřování se provádí v pravidelných intervalech prostřednictvím internetu s tvrzením (domnělým dotazem), jestli uživatel náhodou nechce využít některou ze služeb Microsoft Windows Live Services, jako je např. Windows Update, nebo stahovat z Microsoft Download Center apod.

Jak změnit - PŘEPSAT product KEY u WINDOWS?

Avatar uživatele

Pokud potřebujete z jakéhokoliv důvodu změnit produktový klíč (který jste zadali při instalaci) - máte např. dva OS a ten nainstalovaný chcete darovat, ale nechcete VŠE znova přeinstalovávat - můžete tak jednoduše učinit přímo bez dalších softwarových pomůcek. Stačí pouze navštívit systémový registr Windows...

Nejde nainstalovat Windows 7, nebo chybí BOOTMGR

Avatar uživatele

Nejčastější dotazy: instalace samozřejmě naběhne, ale kousne se - nepokračuje, v některých případech padá a restartuje se pořád dokola, přesto že máte originál DVD instalaci!