PCPoradenství.cz
Jste přihlášen jako: Neregistrovaný | Přihlášení

Nejste přihlášen. Nezapomeňte se přihlásit nebo zaregistrovat!


Zaslat odpověď   Tisk vlákna    Poradna -> Hardware
Jdi na stránku 1, 2  Další

Modra smrt

tony17
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 11
Založen: 17.3.2017


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: pá Bře 17, 2017 13:36    Předmět: Modra smrt Citovat

Několik dní zamrznutí pc. Po restartu opět funkční. To se opakovalo několikrát v průběhu asi týdne. Teď nelze spustit jen přechod na bios. Tam jde nastavit boot na CD rom. Po rozjetí instalování OS zase modrá smrt. V biosu jse vidět vše co je v complu. ale třeba ramky jsou sice načtené. 5Gb. ale nejde je otevřít. Na kartě advancet v biosu sli-memory nedekted označeno zvírazněné. není vidět karta s video. Není to třeba špatný zdroj? OS W7 Ati Radeon HD 2600 Pro Zakladni deska Asus P5N-E SLI prosím o radu. Díky Tony
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 822
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: pá Bře 17, 2017 19:30    Předmět: Citovat

Stáhni si tohle a screen pak hoď sem,vypíše ti to kde je chyba.

http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html
tony17
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 11
Založen: 17.3.2017


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: pá Bře 17, 2017 23:05    Předmět: Citovat

Stiletos napsal:
Stáhni si tohle a screen pak hoď sem,vypíše ti to kde je chyba.

http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html


Ahoj. Díky za snahu, ale to už nejde. Zkusil jsem nabootovat CD rom a podařilo se mi nainstalovat W XP jenže přiaktualizaci na SP3 mi to opět zamrzlo a do komlu se už nemůžu dostat. Bioos projedu dá se změnit bootování a při načítaní systemu to zamrzne. Když se objeví výběr tak když chci do nouzového režimu. tak pořád stejně. V normalním spuštění načte jen logo systemu a pak smrt. Takže tam nejde ani přeinstalace. Buď zamrzne nebo pořád restartuje. zkoušel jsem odpojit některé ramky, vypl další HDD, resetoval bios vyjmutím baterie a pořád nic. Taky jsem zkoušel jiný zdroj. Jenže mám jen 35OW a ten kompl nerozjel a na ten co tam mám 400W se to rozjede ale OS nenastartuje Tak budu muset zřejmě do servisu. Ještě jednou díky. Když Vás něco napadne tak budu rád. Zdraví Tony.
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 822
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: pá Bře 17, 2017 23:22    Předmět: Citovat

Jestli máš možnost stáhnout u někoho a v ISO vypálit Linux Live ten spustíš přímo z mechaniky a dá se v něm i testovat RAM atd,spustíš i systém,tím vyloučíš vadnej HDD. http://www.ubuntu.cz/
Anonymní








PříspěvekZaslal: so Bře 18, 2017 15:42    Předmět: Citovat

Tak už mi to jede. Skusil jsem i ubutu, ale že jsem jen takový jednoduchý uživatel tak jsem měl obavy nainstalovat. Spustil jsem z cd, prohlédl kompl a vše bylo v poho. Jen asi jsem špatně hledal grafiku a nenašel jen tam byl jiný název. Nezdály se mi tam ramky, tak jsem ještě jednou selektoval postupně od nejmenší a natáhl jsem XP. Vše fungovalo jak má a tak jsem přidal další 2Gb taky to šlapalo a při nandání třetí 2Gb se kopl sekl a nedostal jsem se ani do Biosu. Tak jsem ještě zkusil přehodit sloty a zase nic. Tak jsem tu poslední vyřadil a zatím jede. Takže ještě jednou díky za rady a Ubutu výborný, jen se v něm naučit začít pohybovat. Tak se měj krásně a ještě jednou díky. Tony
tony17
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 11
Založen: 17.3.2017


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: so Bře 18, 2017 15:50    Předmět: Citovat

Neregistrovaný napsal:
Tak už mi to jede. Skusil jsem i ubuntu, ale že jsem jen takový jednoduchý uživatel tak jsem měl obavy nainstalovat. Spustil jsem z cd, prohlédl kompl a vše bylo v poho. Jen asi jsem špatně hledal grafiku a nenašel jen tam byl jiný název. Nezdály se mi tam ramky, tak jsem ještě jednou selektoval postupně od nejmenší a natáhl jsem XP. Vše fungovalo jak má a tak jsem přidal další 2Gb taky to šlapalo a při nandání třetí 2Gb se kopl sekl a nedostal jsem se ani do Biosu. Tak jsem ještě zkusil přehodit sloty a zase nic. Tak jsem tu poslední vyřadil a zatím jede. Takže ještě jednou díky za rady a Ubuntu výborný, jen se v něm naučit začít pohybovat. Tak se měj krásně a ještě jednou díky. Tony
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 822
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: so Bře 18, 2017 20:22    Předmět: Citovat

citace:
jsem přidal další 2Gb taky to šlapalo a při nandání třetí 2Gb


A to máš teda kolik RAM v PC ? XP podporujou jenom max 4GB....
tony17
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 11
Založen: 17.3.2017


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: ne Bře 19, 2017 0:49    Předmět: Citovat

Měl jsem tam dohromady 5 GB jednu 1GB a dvě 2GB. Ze začátku když jsem kompl koupil jsem tam měl XP a ram 1GB pak jsem musel vyměnit zakl. desku přešel na7 a navíšil ty paměti.. Když to začalo sekat tak jsem skusil přeinstalaci a to nešlo. Tak jsem skusil XP a ta mě náhodou najela a pak se to zase začalo sekat. Tak jsem postupně selektoval a jak jsem psal tak mi tam zůstalo 3GB. Ono i když jsem tam měl těch 5 tak jak říkáš tak stejně mi ta XP ukazala jen 3. Koupil jsem totiž duo Zepelin po 2 GB a v komplu jsem tam měl 1GB. Tu špatnou 2GB jsem vyhodil a tak teď už konečně píši z tohoto komplu a zatím drží. Tak se měj. JInak abys byl trochu v obraze, tak moc gramotný přes PC nejsem je mi 65 a tak mám s tím někdy potíže a jsem rád když někdo poradí. Tak se měj a díky
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 822
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: ne Bře 19, 2017 1:09    Předmět: Citovat

jj není zač zdar...
tony17
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 11
Založen: 17.3.2017


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: ne Bře 19, 2017 11:17    Předmět: Citovat

Tak včera jsem normalně ukončil a dnes se nerozjel ani bios. Jen se rozjely větřáky a mechaniky. Tak jsem zkusil vyndat další 2GB ramku, zůstala tam už jen jedna a kompl se rozjel. Tak zkusím zhrnutí jestli mám pravdu? Když včera nejel na 5GB a vyndal jsem 2GB tak jsem rozjel. Dnes nenajel ani bios s ramkama 3GB. Tak jsem vyndal 2GB zůstala tam 1GB a kompl se rozjel. Značí to že by mohl být špatný zdroj a nedává tolik kolik to vše potřebuje? Tak ještě jednou poraď a dík za tvou ochotu a čas. Tony.
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 822
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: ne Bře 19, 2017 11:54    Předmět: Citovat

Tak když ti najel s tou 1GB tak taky můžou bejt i v čoudu ty RAM Zeppelin patří k tomu nejhoršímu co na trhu je.Samozřejmě to může dělat klidně i vadnej nekvalitní zdroj nebo deska pokud to nenajede ani do BIOSu.Co máš za zdroj značku?Může dělat bordel i to že tam máš různý typy RAM,klidně zkus po jedný a hodit tam jenom tu 2GB Zeppelin pokud to najede,tak v tom Linuxu je test na RAM tak ten spust a nech pár hodin běžet,pak s druhou atd.....(dobrý i měnit sloty když to v jednom nenajede)
tony17
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 11
Založen: 17.3.2017


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: po Bře 20, 2017 17:56    Předmět: Citovat

Ahoj tak jsem opět v PC a zase jede kuodivu Dnes jsem se ráno do něj nemohl dostat a tak jsem ouil novou bateru do biosu a jede mi na 2 ramky. Na tu 1 a 2 GB. Teď najíždí normálně. Ještě jedu večer ke kamošovi pučí mi zdroja pak uidím Jinak jsem si nainstaloval Drier Genius a vyjel jsem si info o hardware tak to sem zkusím zavěsit. Tak se měj a uvidím. Tony


Shrnutí Dr G.rar
 Komentář:
Zprava s Dr. G. Hardw

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  Shrnutí Dr G.rar
 Velikost:  11.42 kB
 Staženo:  46 krát

Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 822
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: po Bře 20, 2017 18:11    Předmět: Citovat

Zdar že to jednou jede pak ne není Ok v první řadě bych otestoval všechny ty RAM pokud budou Ok jel bych dál tj zdroj,jinak zdroj název atd z boku zdroje štítek to žádnej program nepozná co tam je...


tony17
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 11
Založen: 17.3.2017


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: po Bře 20, 2017 21:24    Předmět: Citovat

Ahoj. Tak jsem zkusil jinej zdroj a vše stejné. Ta jedna ram 2GB od zepelinu je špatná. Ale asi už myslím že je špatná deska. Jestli přehodím ramky do jiného slotu nejede a pak zas opačně a zas nejede. Pak zas přehodím a najednou jede. Tak si myslím že tam bude nějakej studeňák Desku mám asi 12 let a za tu dou je to možný. Bios teď nabíhá okamžitě co jsem dal tu novou bat. A když přidám tu jednu špatnou ramku tak se to nerozjede a klakson pořád troubí Tak podle toho je hyn Bez ní to teď jede a uvidím jak dlouho. Ale asi půjdu do nové desky Jinak zdroj je tam zn Eurocase a model ATX-400W. To je vše co tam vidím. Měj se.
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 822
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: po Bře 20, 2017 23:12    Předmět: Citovat

No zdroj je sice šlupka ale pokud to dělá i s jiným tak ten odpadá,RAM pokud neotestuješ nevíš jestli je vadná,podle toho co píšeš to vypadá na vadný sloty.Desku seženeš max tak bazar ca za 500.Možná by bylo už lepší rovnou si sestavit celej komp,pokud to nebude na hraní tak ani cena není nějak hrozná a výkon bude úplně někde jinde....
tony17
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 11
Založen: 17.3.2017


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: út Bře 21, 2017 8:12    Předmět: Citovat

Tak to bude asi opravdu těma slotama protože se mi teď zase nechtěl spustit a když jsem prohodil ty dvě ramky tak se to zase rozběhlo. Tak ty ramky jsou dobrý, jen je tam ve slotech nějaký špatný kontakt a když to přehodím tak se to rozjede. Už jsem čistil zkusím ještě jednou do slotu stříknout kontaktol a pak vyfoukat, jestli tedy můžu? Poraď! Ale myslím že už tomu víc neublížím a když to nepude tak nehám poskládat něco nového. Dík a měj se.
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 822
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: út Bře 21, 2017 12:24    Předmět: Citovat

Nic bych nikam nestříkal, jestli ti jede alspoň jeden slot tak jeď zatím s jednou RAM a sháněj si náhradní MB,nebo si kup raději nový komponenty na dnešek to je slabota i na internet tohle. Smile
tony17
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 11
Založen: 17.3.2017


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: út Bře 21, 2017 21:54    Předmět: Citovat

Ahoj Tak jsm to přeci vystříkal, mám v truhlařské dílně malý kompresor vše jsem řádně vyfoukal, doufám, že Tě neberou mdloby a kompl jsem teď zase večer zapl. Ono jak jsem to vyčistil dopoledne tak mi kompl najel v pohodě aspoň 10x pak jsm šel do vinice a teď jsem to zkusil a jede. Já ho čas od času čistil vzduhem, ale vždycky jsem tam ty ramky měl a asi ten bordel se kolem těch kontaktů navyšoval Aspoň si to myslím. Ted to jede a uvidím jak dlouho. Víš já ten kompl nevyužívám třeba na hraní, ale vesměs si tam jen ulkládám fotky, tvořím si tam hudbu v G5 na basu a když si chci jako truhlář nějakej ten nástroj vyrobit, tak brouzdám po netu. Takže nějak moc náročný na vybavení PC nejsem. A abych sis nemyslel že jen tlachám tak přikládám jeden soubor jpg basy co jsem si ted naposled vyrobil. Teď mám rozdělané ukulele a taky 6 strunné banjo pro kamarády. Tak snad se povedou. Měj se a díka za rady. Ještě napíši jestli PC pořád funguje. Tony


Basa.jpg
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  Basa.jpg
 Velikost:  66.52 kB
 Staženo:  38 krát

Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 822
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: út Bře 21, 2017 22:09    Předmět: Citovat

jj pěkná práce,když zmiňuješ že seš truhlář tak bych toho využil,co by si chtěl ca za 2x vytočený koule ze dřeva 45-50mm jestli teda máš možnost někde stočit něco tvrdýho.Mám tu delší dobu rozdělaný makety pistolí a nemůžu to dodělat protože truhláři tady dělaj max tak nábytek z dřevotřísky,něco jako ta viz obr. Smile

http://kutilska.poradna.net/fi.....011648-jpg


Naposledy upravil Stiletos dne út Bře 21, 2017 22:16, celkově upraveno 1 krát.
tony17
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 11
Založen: 17.3.2017


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: út Bře 21, 2017 22:16    Předmět: Citovat

Hele to není problém. Mám v dílničce i soustruh na dřevo a koule jsem už dělal dokonce pr. 250mm. Jen na co takoé koule na makety k pistolím To máš ty pistole velikosti jako malá houfnice? Když tak napiš na antonburan@seznam.cz a ty koule ti zhotovím za rady. teda pokud jsou jen 2 a ne pro celou armádu.
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď   Tisk vlákna    Poradna -> Hardware Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další
Odeslat rychlou odpověď:
Uživatel: 


 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory.
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory.

Příbuzná témata
Žádné nové příspěvky Stolní pc- zamrznutí zvuku, následná ... Pashimil Hardware 6 čt Čer 29, 2017 13:28 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Modrá smrt. Stiletos Hardware 13 pá Pro 30, 2016 13:48 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Modrá smrt, windows xp Blondie66 Operační systém Windows 10/8/7/Vista/XP 1 pá Čer 26, 2015 12:31 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Windows 7 - modrá smrt při vypínání n... Anonymní Operační systém Windows 10/8/7/Vista/XP 2 út Bře 31, 2015 14:27 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky modrá smrt plac Hardware 8 pá Úno 06, 2015 16:24 Zobrazit poslední příspěvek