PCPoradenství.cz
Jste přihlášen jako: Neregistrovaný | Přihlášení

Nejste přihlášen. Nezapomeňte se přihlásit nebo zaregistrovat!


Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!   Tisk vlákna    Poradna -> Hardware

USB 3.0 a prodlužovací kabel (*VYŘEŠENO*)

jarkamet

Status: Offline


Příspěvky: 3
Založen: 10.3.2017


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: pá Bře 10, 2017 12:16    Předmět: USB 3.0 a prodlužovací kabel (*VYŘEŠENO*) Citovat

Ahoj, zdravím a prosím všechny zkušené o radu s tímto problémem. Mám PC s USB portem 3.0. Koupil jsem USB HUB 3.0 4 porty a zapojil. Vše v pořádku. Jenomže kablík od hubu je asi 15 cm, port je vzadu v počítači, takže mizerný přístup. Zakoupil jsem prodlužovací kabel USB 3.0(je to tam napsaný) v délce 50 cm. Ale v tomto případě to nefunguje, žádná fleška se nepřihlásí. Pokud to strčím do USB 2.0, tak je to v pořádku. Můžete mi poradit, kde je problém? Děkuji.
Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 18178
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Praha


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: so Bře 11, 2017 16:05    Předmět: Citovat

Ahoj,

"Pokud to strčím do USB 2.0" tím myslíš ten stejný půlmetrový prodlužovací kabel ve kterém máš ten HUB?
Kabely jsou u USB obvykle problém, každá další spojka zhoršuje kvalitu spojení a je celkem běžné, že mnoho zařízení nefunguje v prodlužkách správně.
Každopádně půl metru není na problémy dost dlouhé, ale sejde opravdu hodně na kvalitě toho kabelu. Zkusil bych jiný.
jarkamet

Status: Offline


Příspěvky: 3
Založen: 10.3.2017


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: po Bře 13, 2017 12:41    Předmět: Citovat

Ano tak to bylo myšleno, pokud připojím USB hub s prodlužovacím kabelem do portu usb 2.0, tak to jede.
Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 18178
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Praha


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: čt Bře 16, 2017 7:06    Předmět: Citovat

Osobně si myslím, že problém bude v kabelu samotném a zkusil bych jinou značku.
jarkamet

Status: Offline


Příspěvky: 3
Založen: 10.3.2017


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: čt Bře 16, 2017 7:38    Předmět: Citovat

Díky za pomoc. Nakonec jsem zkusil jiný hub se stejným kabelem a ono to funguje. Původní hub jsem připojil k portu usb 2 a taky funguje.
 
Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!   Tisk vlákna    Poradna -> Hardware Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory.
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory.

Příbuzná témata
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Zvuk pozadu - (*VYŘEŠENO*) Ennie Hardware 9 po Úno 27, 2017 14:30 Zobrazit poslední příspěvek
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Nefunkční start ve WIN 10 (*VYŘEŠENO*) Vlada M Operační systém Windows 10/8/7/Vista/XP 10 ne Úno 26, 2017 15:21 Zobrazit poslední příspěvek
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! nefunguje klávesa fn u stolního pc (*... Hrebikanec Periferie 3 út Úno 21, 2017 21:29 Zobrazit poslední příspěvek
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Tiskárna Xerox Docuprint P8ex na Wind... Blackie 639 Periferie 3 so Úno 04, 2017 21:19 Zobrazit poslední příspěvek
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Prosím o kontrolu sestavy (*VYŘEŠENO*) Radis.o Nákupní/prodejní poradenství 28 ne Led 22, 2017 21:10 Zobrazit poslední příspěvek