PCPoradenství.cz
Jste přihlášen jako: Neregistrovaný | Přihlášení

Nejste přihlášen. Nezapomeňte se přihlásit nebo zaregistrovat!


Zaslat odpověď   Tisk vlákna    Poradna -> Hardware
Jdi na stránku 1, 2  Další

v cem je brzda?

Jarri Kurri
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 5
Založen: 11.1.2017


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: st Led 11, 2017 22:26    Předmět: v cem je brzda? Citovat

Ahoj,

mam stary PC ale vzdycky makal jako blazeno jako blazen. Ale preci jenom nove hry uz jsou dost velkej orisek napr: Battlefield 1 .. napr: fifa 17 rozebehnu bez problemu ani to neskubne zadny fps drop nic.

mam poradnyho pracanta AMD Phenom II x4 955 Black edition
ram mam 12gb od kingstonu 1666MHz
grafiku msi r7 360 2gb oc1

jde mi o to si battlefield zahrat na nejnizsi detaily alespon nejak hratelne. Kdyz byla open beta tak jsem si jaktakz zahral mel jsem jeste grafiku sapphire radeon 5750 Vapor-X. Takze se ptam jestli momentalne brzdi procesor grafiku nebo grafika procesor k oneco lepsimu vykonu xD . Diky
Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 18286
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Praha


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: čt Led 12, 2017 17:45    Předmět: Citovat

Ahoj,

nová grafika je zhruba třikrát výkonnější, takže brzdou bude bohužel nejspíš procesor. Však Phenomu 955 už taky oslavil sedmé narozeniny..
Pust si Task Manager, v grafu uvidíš vytížení procesoru a pak můžeš soudit..
Teoreticky můžeš zkusit procesor trochu přetaktovat, přecijenom máš Black Edici. :)
Ramky máš 2x2+2x4? Pokud máš 3x4 tak přicházíš o nějaký výkon i tady.
Jarri Kurri
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 5
Založen: 11.1.2017


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: čt Led 12, 2017 20:39    Předmět: Citovat

tak jsem si to myslel spravne xD.. nooo ono pretaktovat s boxovym chladicem jsem zkousel jen z 3,2 na 3,4 jenze si nejsem jistej jestli pomer riziko poskozeni-vykon se vyplati xD ... a RAM mam 3x4

ale jak rikam tendle procesor je proste frajer xD vzdycky makal jako blazen skoda ze uz nestaci no x))
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 825
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: čt Led 12, 2017 22:08    Předmět: Citovat

Já teda nevím,ale papírově na HW podobná náročná hra Wolfenstein old blood s krapek horším CPU co mám AMD Athlon II X4 640 a GTX560 (+ - GPU stejná co máš teď)na vyšší detaily a se hrou žádnej problém nebyl,takže špatná optimalizace hry nebo máš blbý ovladače od AMD nejspíš ....Jinak sice ten CPU co máš na dnešek nic moc ,ale ani ta GPU není žádná hitparáda tak k ní bych řek že i stačí v pohodě.

Jinak ke zmíněnýmu CPU co mám mě bylo řečeno že ta GTX560 nepojede na svoje max a světe div se když jsem jí vyměnil pak za GTX770 tak většinu her si zahraju na vysoký detaily místo středních,takže ten CPU taková brzda asi nebude. Very Happy
Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 18286
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Praha


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: pá Led 13, 2017 8:54    Předmět: Citovat

No je to zvláštní.. Na BF1 tvrdí, že chtějí dokonce slabší procesor - FX6350, který je asi o 25% výkonnější, jak Phenom 955, přičemž na Wolfenstein chtějí i5 2500, který je o 50% výkonnější, a o 65% proti Athlonu.. Zajímavé.. :)
Tvoje grafika je pak o 75% výkonnější, to taky není úplně zázrak. Každopádně BF chce grafiku na úrovni R7 360..

Jarri, hádám, že 2 ze 3 ramek budou z páru, tak tu třetí, odlišnou, vyhoď. A koukni do manuálu k desce abys měl jeden modul v channel A a druhý v channel B. Odlišnou konfigurací totiž ztrácíš dualchannel a tím i nějaký ten výkon. Zkus to, třeba ti to na správně konfigurovaných 8 GB poběží líp jak na 12. :)
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 825
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: pá Led 13, 2017 12:59    Předmět: Citovat

Jako nevím s tím CPU co mám bych neměl ani ten Wolfenstein rozject (odehrál jsem oba ty nový),nevím kdo a podle čeho určuje ty požadavky,stejně jako teď novej DOOM jede to v pohodě taky s tou momentálně GTX770 ,takže ty požadavky na HW asi brát s velkou rezervou.Jako mám v plánu sice už buďto ZEN nebo i5 nějakou,ale pořád si říkám proč když co jsem hrál z novejch her jede slušně bez nějakýho sekání atd.Jediný na co jsem dřív narazil u COD byl problém s málo RAM a to ne ve hře,ale při samotný instalaci jsem skončil protože jsem dřív měl jenom 4GB a ta zprasená hra chtěla min 8GB než to opravil patch Very Happy
KuRRi
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 138
Založen: 25.12.2009
Bydliště: Pečky


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: pá Led 13, 2017 20:06    Předmět: Citovat

jj presne jk je receno ty v paru mam jako dual channel a tu treti jsem prdnul mezi to xD .. zkusim a uvidim ono totiz bf1 vyzaduje 8gb ramek a co koukam na ruzny gameplaye se statistikama tak opraavdu vyuziva minimalne 7gb coz si myslim z tech 12gb by preci jen mohlo byt uzitecnejsi ale vyzkousim to... jinak me to donuti koupit proste procesor xD
KuRRi
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 138
Založen: 25.12.2009
Bydliště: Pečky


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: pá Led 13, 2017 21:31    Předmět: Citovat

a jeste bych vas poprosil o nejaky navrh jaky AMD procesor koupit aby si co nejlepe sednul s touto grafikou aby se navzajem nebrzdily x-) ...
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 825
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: pá Led 13, 2017 22:23    Předmět: Citovat

To bys musel napsat taky co máš za MB,tady polskej test a ten CPU zas na tom není o tolik špatně ve hrách oproti FX CPU....

KuRRi
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 138
Založen: 25.12.2009
Bydliště: Pečky


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: so Led 14, 2017 19:48    Předmět: Citovat

mam desku msi 970a-g43
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 825
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: so Led 14, 2017 20:30    Předmět: Citovat

Co koukám tak asi ten FX 8300 cena /výkon jestli teda má cenu do toho dávat prachy,osobně bych vzal raději novou platformu než cpát prachy do tohodle, pokud nemáš rozpočet tak minimálně i3 6100.

https://cz.msi.com/file/test_report/TR19_2743.pdf
Jarri Kurri
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 5
Založen: 11.1.2017


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: so Led 14, 2017 20:40    Předmět: Citovat

je to spis docasny cca na rok ... planuju pristi rok si postavit PC uz na intelu ale musim nasetrit penizky momentalne vemu neco co mi jeste letos dovoli si zahrat . Nicmene jsem hodne zvedavy na ZEN takze misto intelu bych jeste mozna uvazoval nad timto. Sice to pravdepodobne nebude nabuseny jako intel tim myslim silou jednoho jadra, ale cena bude prijatelnejsi a nevim proc ale vzdycky jsem fandil AMD xDD
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 825
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: so Led 14, 2017 20:43    Předmět: Citovat

Taky čekám na ZEN a nejspíš půjdu do něj,otázka zůstává cena/výkon vs Intel
Jarri Kurri
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 5
Založen: 11.1.2017


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: so Led 14, 2017 21:15    Předmět: Citovat

jsem zvedav jestli k novym procesorum zapracovali take na jeho chlazeni xD...
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 825
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: so Led 14, 2017 21:48    Předmět: Citovat

No to mě zrovna docela ser... mám tu chladič za dva litry a ten na ZEN pasovat nebude má už jinou rozteč.Jinak ty chladiče podle ohlasů budou asi už Ok a stopro lepší než ty intelácký ,ovšem nic pro mě ten půjde pryč tak jako tak. Very Happy


http://www.ddworld.cz/aktualit.....amd-2.html
Jarri Kurri
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 5
Založen: 11.1.2017


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: so Led 14, 2017 22:10    Předmět: Citovat

ou tak to je velka skoda no :/ uvidime co nam prinesou xD
Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 18286
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Praha


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: ne Led 15, 2017 23:40    Předmět: Citovat

Zen je dobrý. To můžeme říct už teď. V nejlepším šlape na paty i7-6900K, což je osmijádro za 30 tisíc. Pokud tedy nejvyšší model bude za očekávaných patnáct, bude to slušná pecka.
Hlazení už není problém, AMD držel zpátky starý výrobní proces, ale Zen bude na 14 nm stejně jako současné Intely, čili výkon/watt bude skoro stejný.
Určitě bych na něj počkal, být váma oběma. Měl by být launchnut do měsíce.
Jinak je docela blbý, když je ve hrách Pentium skoro stejně dostačující, jako Phenom x6 Know don´t Core i3 v tu chvíli nemá smysl, Pentium G4400 stojí půlku a zaostává jen o pár procent. A z Phenomu se ti taky moc upgradovat nevyplatí, stálo by tě to novou desku.
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 825
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: po Led 16, 2017 1:28    Předmět: Citovat

Tak on tam může hodit ten FX8300 prkno to podporuje a tady dokonce je na tom líp než ta i3 6100 nebo Pentium G4400...

http://www.cnews.cz/herni-test.....o-fx-9590/


Já jako na ZEN čekám a to na nějakou cennovou alternativu i5 kterou už bych jinak vzal takhle,jenže čekám co nabídne ZEN.

https://www.czc.cz/22cus3p50sgloavidvm1egqrq8/seznam
Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 18286
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Praha


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: po Led 16, 2017 8:30    Předmět: Citovat

No.. to FX je pořád jen o chlup výkonnější jak Pentium G4400 i s deskou. :)
A hlavně by si skoro nepolepšil proti současnému Phenomu, možná sotva o 10%. 
Her které využijí adekvátně všech 8 jader FX8300 je poskrovnu, bohužel.
KuRRi
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 138
Založen: 25.12.2009
Bydliště: Pečky


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: po Led 16, 2017 11:08    Předmět: Citovat

xD ale tak neni to zase jakoby divny "upgraadovat" na stary pentium? xD .. koukam ze to asi odlozim a fakt nasetrim a postavim to bude na novym zenu nebo intelu. Kdo vi treba se behem roku ceny zprijemni za tu dobu co to vyjde x-))
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď   Tisk vlákna    Poradna -> Hardware Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další
Odeslat rychlou odpověď:
Uživatel: 


 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory.
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory.

Příbuzná témata
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Brzda v uzivani integrovane zvukove l... Celakovice Zvuk a hudební software 4 út Úno 05, 2008 15:17 Zobrazit poslední příspěvek