PCPoradenství.cz
Jste přihlášen jako: Neregistrovaný | Přihlášení

Nejste přihlášen. Nezapomeňte se přihlásit nebo zaregistrovat!


Zaslat odpověď   Tisk vlákna    Poradna -> Hardware

Navýšení RAM

Carmello12

Status: Offline


Příspěvky: 3
Založen: 3.10.2017


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: út Říj 03, 2017 17:43    Předmět: Navýšení RAM Citovat

Dobrý den,

mám dotaz ohledně navýšení operační paměti ve svém PC. Mám tam v tuto chvíli 2x 8GB 2Rx8 PC3 12800U. 16GB je pro mě málo, stále se mi to seká, tak to chci navýšit ideálně na 64GB - problém je v tom, že na desce mám jen 2 sloty na ramku a sehnat 2x32gb ddr3 je problém.

Mám tady v šuplíku (viz příloha) 24x 4GB. Jsou to serverové ramky s ECC, které komp neschroupne. Když tam 2 vložím, tak to píská a PC ani nenaběhne. Je možné toto nějak vyřešit? + sehnat nějakou desku (spíš někoho) kdo by to uměl udělat aby to fungovalo?

Nebo to je nereálný a ty karty prodat a začít šetřit na nový PC?

Děkuju za info.

Michal



IMG-594444442.JPG
 Komentář:
RAM

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  IMG-594444442.JPG
 Velikost:  216.92 kB
 Staženo:  46 krát

windows 98
Anonymní







PříspěvekZaslal: út Říj 03, 2017 20:00    Předmět: Citovat

Podle mně kdybych já mně v pc 16GB rám tam mi to bohatě postačí a nemusel bych nic navyšovat.

Pokut opravdu chceš navýšit rám na své desce dej sem název základní desky jakou máš.
Carmello12

Status: Offline


Příspěvky: 3
Založen: 3.10.2017


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: st Říj 04, 2017 7:01    Předmět: Citovat

Mám PC https://www.mall.cz/kancelarske-pc/hp-pavilion-500-420-k2f04ea
s 16GB RAM a grafika tam je NVIDIA GeFORCE GTX 750 Ti protože jsem potřeboval připojit víc monitorů...
windows 95
Anonymní







PříspěvekZaslal: st Říj 04, 2017 15:14    Předmět: Citovat

Podle co sem zjistil na tetu tvá sestava nemůže mít rám 2*slot protože sem na netu zjistil pouze 1slot rám zde je od-kas na tvůj pc http://www.hpmarket.cz/product.....Id=K2F04EA pokut se ti pc zasekává tak ho máš nejspíš zavirováni nebo si to pročisti prográmkem.
Carmello12

Status: Offline


Příspěvky: 3
Založen: 3.10.2017


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: čt Říj 05, 2017 7:31    Předmět: Citovat

Standardně se komp dodává s 1x8gb RAM a jeden slot tam byl volný, tak jsem tam dal ještě k tomu 1x 8gb. Komp zavirovaný není, defacto v něm nic nemám, ale stahuju online data z burzy. Mám tam poštěné obchodní platformy NinjaTrader7 a 8. Když se na trzích nic neděje, tak jedu běžně na 50%rakmy, ale když nastane nějaký pohyb třeba na ropě tak se dostanu na 100% a komp zamrzne (to jen tak na vysvětlenou) ale nechtěl jsem tu řešit proč se to stává. Kde je problém vím, chtěl jsem tu zjistit možnosti jak tu ramku zvednout (jestli se dají ty karty co mám nějak použít). To je celé. Asi nedají, takže vyhodím desku, koupím jinou s větším počtem slotů na ramku a je to vyřešené. Děkuji za radu.
Jarda-For
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 96
Založen: 12.10.2011
Bydliště: PRAHA


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: po Říj 09, 2017 4:13    Předmět: Citovat

1. Serverový RAM, skoro nikdy nejdou do klasických PC.
2. Nechce se mi moc hledat, ale jelikož tam máš patici CPU 1.150,
tak jen odhaduji, že deska více jak 16 GB Ram, asi nepodporuje.
https://www.asus.com/cz/Motherboards/H87PRO/
3. Podle mně nejvíce PC zrychlí SSD - ten Tvůj HD - asi NESTÍHÁ !!!
4. Já třeba Asusy, nemám rád, ale je to podle mně ještě dobrý stroj.
Jen ho trochu přetěžuješ. takže to asi také neutáhne to méně výkonné Čtyř Jádro "i5".
- Proč tam nemáš o dost výkonější "i7" ?
5. Trochu sis odpověděl sám, budeš muset investovat viz rady, nebo
začít šetřit na jiný stroj, pokud máš tak vysoké nároky - několik monitorů.
- Nebo přikup druhé PC a používej obě současně v páru.
Jarda-For
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 96
Založen: 12.10.2011
Bydliště: PRAHA


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: po Říj 09, 2017 4:27    Předmět: Citovat

Podle mně by Ti měl stačit 500 GB disk SSD.
Ještě dodatečná RADA:
Svoje málo používané software, si nainstaluj na HD úložný disk !
- Když to nepomůže, pak se teprve přikupují Ram paměti.
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď   Tisk vlákna    Poradna -> Hardware Strana 1 z 1

Odeslat rychlou odpověď:
Uživatel: 


 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory.
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory.

Příbuzná témata
Žádné nové příspěvky PS3 navýšení uložiště přeš USB Treaxen Ostatní 0 ne Dub 14, 2013 13:29 Zobrazit poslední příspěvek
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Navýšení RAM+GPU (*VYŘEŠENO*) danasos Nákupní/prodejní poradenství 7 st Srp 10, 2011 14:30 Zobrazit poslední příspěvek