Zaslal: út Čer 27, 2017 18:21 Předmět: Výpadky internetu
Ahoj,
asi měsíc se mi zdá, že mi vypadne net vždy na pár sekund, ale dostatečně dlouho aby mě to vyhodilo například z Path Of Exile nebo Divinity origin Sin, nebo se mi sekla aktualizace stránky na netu na pár vteřin.
Je to už opravdu velice otravné, zkusil jsem kontaktovat providera a ten asi 10 dnů monitoroval prý statistiku mé přípojky a prý u nich není problém. Zkusil jsem dát PC do továrního nastavení, ale nepomohlo to. Zkoušel jsem vypínat a zapínat router a taky bez vyřešení.
Internet máme vedený z antény kablem do routeru a z něj káblem přímo do PC. Ping mám pod 20, download 20 Mb/s a upload asi 12 Mb/s.
Jsem už absolutně bezradný a nemám vůbec tušení jak bych to mohl dát do kupy tak jako to fungovalo 4 roky předtím.
Děkuji za rady a nápady
Tomáš Bohuněk Poradce Status: Offline
Zaslal: ne Črc 02, 2017 12:50 Předmět:
Ahoj,
pro začátek příkazový řádek -> příkaz: PING GOOGLE.CZ -T
Ten ti bude na pozadí každou sekundu pinkat do internetu a pokud se objeví problém "request timeout", budeme vědět, že je skutečně na síti nějaká závada, a pak už to bude o tom najít kde..
Pomocí příkazu TRACERT GOOGLE.CZ můžeš najít IP adresy zařízení skrz která jsi připojen do internetu, což bude tvůj router a tvoje anténa, případně anténa na druhé straně, kde nejspíš ten problém.
Takže pinguj všechny adresy najednou obdobně PING 192.168.0.1 -T a pak uvidíš, že třeba na tvůj router se pingy neztrácí ale na sousedovo anténu už jo, takže problém bude tam.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Můžete k příspěvkům připojovat soubory. Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory.