PCPoradenství.cz
Jste přihlášen jako: Neregistrovaný | Přihlášení

Nejste přihlášen. Nezapomeňte se přihlásit nebo zaregistrovat!


Zaslat odpověď   Tisk vlákna    Poradna -> Nákupní/prodejní poradenství

Notebook Lenovo ideapad u350

danhill
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 390
Založen: 10.10.2009
Bydliště: Praha


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: čt Úno 23, 2017 10:26    Předmět: Notebook Lenovo ideapad u350 Citovat

Ahoj,
chci se zeptat, jestli někdo nebude vědět. Nemůžu na netu nic najít.
Potřebuji v NTBLenovo ideapad u350 - https://www.czc.cz/lenovo-ideapad-u350-59024186/70565/produkt
rozšířit RAM paměti.
Současný stav je 2GB a je tam osazena paměť m471b5673eh1-cf8 - http://www.nbdily.cz/cs/samsun.....ml_nb=1541

Koupil jsem novou paměť Kingston SO-DIMM 4GB DDR3 1333MHz CL9 - https://www.alza.cz/kingston-so-dimm-4gb-ddr3-1333mhz-cl9-sr-x8-d340198.htm

Vytáhnul jsem starou a místo ní dal novou ...
Notebook vůbec nenajede.

Když vložím do druhého slotu ...
Nenajede.

Když přidám novou ke staré.
Notebook taky nenajede ..

Vůbec nic, jen se rozsvítí kontrolka, zapne se ventilátor,ale obrazovka zůstane zcela černá ...
Jakoby tuhle paměť vůbec nepodporoval.
Paměť jsem testoval v jiném ntb a jede normálně.

Paměť mohu vrátit a koupit jinou,ale chci se poradit, zda by jste někdo nevěděl, jakou mám koupit.
Kolik maximálně mohu do toho ntb nainstalovat RAM ? Nenašel jsem žádnou technickou specifikaci k tomuto modelu ...

Moc děkuji.
Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 18287
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Praha


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: čt Úno 23, 2017 11:47    Předmět: Citovat

Ahoj,

Bohužel se mi taky nepovedlo dohledat přesné specifikace.
Možných příčin tak může být několik:
* nepodporovaná kapacita (četl jsem že NTB má limit 4 GB, což dělá 2 GB per slot)
* nepodporovaná frekvence - zkusil bych tam modul 1066 MHz
* Kingston... - s tímhle výrobcem jsou strašné problémy s kompatibilitou.

Pro začátek bych vyměnil za Crucial. https://www.czc.cz/corsair-value-4gb-ddr3-1333-so-dimm/71848/produkt
ninjaCzetta

Status: Offline


Příspěvky: 1
Založen: 5.3.2017
Bydliště: Praha


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: ne Bře 05, 2017 23:42    Předmět: Citovat

to zajímavý dotaz, jsem s tím setkal ještě minulý rok. na Lenovo G50 měl 4gb RAM a chtěl koupit ještě 4GB, tak dost dlouho hledal RAM, co bude vyhovovat pro můj laptop. Sad
danhill
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 390
Založen: 10.10.2009
Bydliště: Praha


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: pá Bře 10, 2017 11:23    Předmět: Citovat

Děkuji za radu.
Tak skutečně to bylo tím, že tento ntb podporuje maximálně 2x2GB RAM,ale 1x4GB do něj nedáte.

Ještě doplňující dotaz.
Ten noťas má pouze 1GHz cpu Celeron. To je už dost slabučké na dnešní dobu a přes to, že jsem do něj vložil ssd disk, tak win10 to nezvládá.Ikdyž je komp v klidu CPU jeden na 95%.
Tak se chci zeptat. Má vůbec smysl zabývat se optimalizací win10 povypínání služeb a aplikací na pozadí atd. nebo rovnou se na to vykašlat a nainstalovat nějaký starší systém? Případně jaký?

Originál tam byly Visty,ale ty bych z možností vyřadil. Ty se prostě nepovedly ...
ZecK
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 282
Založen: 19.11.2009


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: pá Bře 10, 2017 12:19    Předmět: Citovat

Zkusil bych nainstalovat Windows 7. Optimalizací 10tek bych se asi nezabýval. Ale je to jen můj názor Wink
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 879
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: pá Bře 10, 2017 13:39    Předmět: Citovat

citace:
danhill " tak win10 to nezvládá.Ikdyž je komp v klidu CPU jeden na 95%.


Se nediv poslední ovladače k tomu ntb jsou pro W7,takže nevím proč každej na všechno cpe W10 i když nemá žádnou ofic podporu.

http://pcsupport.lenovo.com/cz...../downloads
Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 18287
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Praha


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: so Bře 11, 2017 14:28    Předmět: Citovat

W10 jsou ve skutečnosti nejméně náročný systém, běží skoro na všem. Já bych se do té optimalizace pustil, resp. spíš zjistil, který proces visí na tom CPUčku.
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 879
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: so Bře 11, 2017 17:47    Předmět: Citovat

citace:
W10 jsou ve skutečnosti nejméně náročný systém, běží skoro na všem.


To sice běžej jenomže jak hodil jsem je na MMC Atom D525 a jelo to ovšem HDD,CPU,RAM všechno 90% + vytížení rozlišení se sral... a přitom ve správci se vše tvářilo jako že OK.Móda srát W10 všude protože to MS vnucuje tak to všude fachat musí. lol
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď   Tisk vlákna    Poradna -> Nákupní/prodejní poradenství Strana 1 z 1

Odeslat rychlou odpověď:
Uživatel: 


 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory.
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory.

Příbuzná témata
Žádné nové příspěvky Notebook za 15k? j0hny5 Nákupní/prodejní poradenství 0 ne Říj 21, 2018 9:16 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Notebook do 10 000 Kč husky68 Nákupní/prodejní poradenství 0 po Zář 03, 2018 8:57 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky herní notebook tonenimozny Nákupní/prodejní poradenství 1 so Čer 02, 2018 20:07 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Herní Notebook tomasekxx2 Nákupní/prodejní poradenství 3 ne Pro 17, 2017 18:49 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky HP nebo Lenovo hana.jandejskova@seznam.c Nákupní/prodejní poradenství 8 čt Kvě 25, 2017 11:26 Zobrazit poslední příspěvek