PCPoradenství.cz
Jste přihlášen jako: Neregistrovaný | Přihlášení

Nejste přihlášen. Nezapomeňte se přihlásit nebo zaregistrovat!


Zaslat odpověď   Tisk vlákna    Poradna -> Hardware

Modrá smrt.

Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 593
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: pá Pro 30, 2016 13:48    Předmět: Modrá smrt. Citovat

Zdravím dneska mě skočila na starším Pc s W7 modrá smrt s tímto výpisem co to znamená? Před tím mě sem tam vytuhnul celej komp,ale jednou za čas prostě zamrznul nic nereagovalo,pomohl restart pak vše zase Ok.HDD se tvářej jako že Ok memtest taky v cajku....

http://leteckaposta.cz/759775153
Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 18060
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Praha


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: ne Led 01, 2017 19:03    Předmět: Citovat

Ahoj,

u jaké příležitosti, resp při jaké akci to zdechlo? Tahle chyba je totiž dost obecná.
Spadlo to ve driveru pro síťové rozhraní, ale to může být cokoliv, zejména pak obecná závada na základní desce, procesoru či pamětích.
Při zámrzech je třeba začít důkladným testem pamětí v memtest86+
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 593
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: ne Led 01, 2017 21:55    Předmět: Citovat

Zdar v memtestu vše Ok ,vytuhlo mě to prostě když sem lítal jenom na netu FF,teďko po prvé ta modrá smrt to jsem měl zaplej pouze Pot player a hodil přehrávání z D/ HDD filmu,pak jsem chtěl spustit FF a najednou se to drblo s modrou smrtí,CPU Athlon x2 6400+ a 4GB RAM což toto musí zvládat v pohodě.Napadlo mě jestli by to nemohl udělat špatnej kabel/propojení HDD,mám tam docela myšmaš 2x Sata HDD a jeden IDE ovšem stáří x let (v HD Tune vše Ok).Nebo jestli tu modrou smrt nemohlo způsobit že byl v Pc následně nalezen po kontrole a odstraněn nějakej sajrajt mapy.seznam.cz (v adware cleaneru)
Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 18060
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Praha


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: ne Led 01, 2017 21:59    Předmět: Citovat

Já bych to spíš viděl na ty paměti. Jak dlouho jsi jel ten test? Můžeš zkusit vždy při zámrzu vyndat jeden paměťový modul? Snad bys tak mohl taky poznat, který z nich je vadný (pokud)
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 593
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: ne Led 01, 2017 22:05    Předmět: Citovat

No zkusím nechat přes noc,měl jsem to spuštěný ca 3 hoďky,ono se to projeví po delší době a čistě náhodně to zamrznutí mám to tam po 4x1GB to bych pak musel ject dlouho po jednom modulu než by se to projevilo asi...Problém je že po tom zámrzu to jede klidně měsíc dva Ok a v pohodě teda až teď do tý modrý smrti,ovšem od tý doby zase nic a vše Ok,v Aidě jsem dal zátěžovej test a nic taky nespadlo.
Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 18060
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Praha


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: po Led 02, 2017 19:30    Předmět: Citovat

Pokud je to takhle málo, tak to asi paměti nebudou, ale bude to hledání jehly v kupce sena...
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 593
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: út Led 03, 2017 14:52    Předmět: Citovat

jj od modrý smrti ca tejden vše zase Ok,no i tak dík za radu šlo mě jenom o to co vyjelo v tý tabulce jestli to neukazuje spec na něco,ten Pc mám jako MMC ze starejch dílů takže se dá počítat že časem něco bude odcházet do křemíkového nebe,mám tu díly na výměnu tak počkám a uvidí se....
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 593
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: pá Led 06, 2017 21:06    Předmět: Citovat

Tak k nasr... teď mě skočila zničeho nic modrá smrt pro změnu u druhého kompu co mám na hraní s touhle hláškou,nemůže to dělat vadnej router nebo modem?


http://leteckaposta.cz/264930113
Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 18060
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Praha


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: pá Led 06, 2017 21:35    Předmět: Citovat

Nevím, čeče. Spíš ne. Memory management bych tipnul na RAM a šel taky po Memtestu. Nebo nejlíp prostě ramky vyměnit.
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 593
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: pá Led 06, 2017 22:13    Předmět: Citovat

Tak v tomhle případě asi fakt smůla na modrou smrt na dvou kompech v krátký době,v tomhle případě to ale vypadá že RAM ko, testnul jsem v Aidě a po chvilku to hodilo chybu to samý po chvilce v měmtestu,tak jsem vykopnul tu z prvního slotu hodil tam tu ze 4 a zatím to vypadá že jsem trefil tu pravou,testuju zatim jenom v Aidě ,ale už to vypadá Ok,předtím tam po chvilce skočila červená s erorem...(u memtestu svítila červeně jednička a hore u error 23 chyb pak jsem to ukončil)



Ps:tak v Aidě už Ok vypadá to že jsem se trefil,bral jsem to když po chvilce error tak by měla bejt testovaná jako první ta v prvním slotu,v memtestu ti to ukáže která je v háji nebo musíš zkoušet po jedný pokus omyl?
Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 18060
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Praha


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: so Led 07, 2017 8:09    Předmět: Citovat

Memtest to neukáže, musíš zkoušet ideálně každý modul sám.
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 593
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: so Led 07, 2017 17:32    Předmět: Citovat

jj dík,zatím na to kašlu nevím jak spolehlivej je ten test RAM v Aidě,ale vadu objevil a teď už se to tváří jako že Ok po vyndání tý první v prvním slotu a nahrazení tou ze 4 tak na to kašlu zatím,tu RAM pak ještě testnu jinde ať ji zbytečně nevyhazuju kdyby náhodou......
Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 18060
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Praha


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: so Led 07, 2017 18:09    Předmět: Citovat

Test v systému nikdy není spolehlivý. Je třeba právě memtest a jet paměť po paměti. Obvykle to za tu námahu nestojí, když 4 GB dneska stojí 500.
Stiletos
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 593
Založen: 9.7.2014
Bydliště: Most


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: so Led 07, 2017 19:28    Předmět: Citovat

To je krapek problém jedu ještě na DDR2 a z 8GB mě chcípla jedna 2GB a DDR2 jsou mastný i bazar,cpát do toho prachy už navíc nechci mám v plánu ZEN jenže než s tím přijdou na trh + se to otestuje v provozu je zase půl roku navíc minimálně s tím natahováním AMD. Sad
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď   Tisk vlákna    Poradna -> Hardware Strana 1 z 1

Odeslat rychlou odpověď:
Uživatel: 


 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory.
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory.

Příbuzná témata
Žádné nové příspěvky Modrá smrt, windows xp Blondie66 Operační systém Windows 10/8/7/Vista/XP 1 pá Čer 26, 2015 12:31 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Windows 7 - modrá smrt při vypínání n... Anonymní Operační systém Windows 10/8/7/Vista/XP 2 út Bře 31, 2015 14:27 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky modrá smrt plac Hardware 8 pá Úno 06, 2015 16:24 Zobrazit poslední příspěvek
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky! Restartování a modrá smrt Windows 8.1... marek.jansta1 Hardware 20 čt Lis 20, 2014 12:04 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Modrá smrt Hollyster Hardware 6 út Bře 04, 2014 21:30 Zobrazit poslední příspěvek