PCPoradenství.cz
Jste přihlášen jako: Neregistrovaný | Přihlášení

Nejste přihlášen. Nezapomeňte se přihlásit nebo zaregistrovat!


Zaslat odpověď   Tisk vlákna    Poradna -> Nákupní/prodejní poradenství
Jdi na stránku 1, 2  Další

Stolní herní pc 16k

convert23
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 39
Založen: 4.10.2010
Bydliště: Chomutov


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: čt Srp 09, 2012 19:13    Předmět: Stolní herní pc 16k Citovat

Zdravíčko,
potřeboval bych poradit se sestavou herního pc ale za rozumnou cenu (nepotřebuji žádné drahé věci ale rád bych aby šla sestava za rok či dva nějak upgradovat).
Počítač by byl bez periferií a bez OS. Monitor mám BenQ G2222HDL - LCD monitor 22" a OS Win 7. Hry hraji především online (WoT,BF3 atd.) a rád bych aby FPS za něco stálo. Počítač by neměl být hlučný al zároveň by měl dobře chladit. A ještě bych potřeboval info ohledně bezdrátových myší na hry. Mám pořád takový nějaký odstup jelikož mám zafixovány v hlavě začátky a na tom s čím se začínalo se prostě hrát nedalo. Jo a ještě jsem zapomněl zmínit že jsem nikdy nic netaktoval takže možností taktování bych se taky nějak nezabýval (teda pokud na to nejsou aplikace které jsou pro blbbečci :) ).

Zatím jsem vybral:



Tak bych potřeboval vědět na čem by se dalo ubrat popř. na čem bych potřeboval trochu přidat.

Dík moc Tomáš
Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 16916
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Písek


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: čt Srp 09, 2012 21:52    Předmět: Citovat

V dnešní době může taktovat i cvičená opice, pokud dáš kousky banánu na správné klávesy.

Celková koncepce sestavy se mi líbí - dobrá deska která hodně snese a dá se tam upgradovat procesor do budoucna, dobré ramky, zdroj, chladič. Možná ten procík není nejchytřejší, ale těžko říct - pokud se konzole ještě zdrží a první náhrada přijde fakt až v roce 2014, bude i FX-6200 stačit za 3 roky na všechny hry. Takže by se spíš rovnou vyplatil ten. Pokud to pujde lépe, je možné, že sučasné nejlepší procesory přestanou stačit, takže slabší procesor je rozumější.

Grafika je OK, sice staší, ale to pozitivně ovlivňuje její poměr cena/výkon.

Skříň je akceptovaltená, ale CM Elite 430 bych viděl raději.

Ta WiFi je nutná? Kabel je prostě kabel, kor na online hraní, tam se každá milisekunda pozná a WiFi je jejich generátor zejména v případě, kdy není přímá viditelnost router-klient. Kabel, i kdyby vrtat skálu.

Ohledně bezdrátových myší - na mě jsou i dnes příliš lagovací - já to tak nějak poznám a vadí mě to. Někdo už si toho ani nevšimne. Chtělo by to dojít do showroomu a pár si jich tam vyzkoušet. Pak budeš moudřejší. každopádně technologie pokročila. Kabel je kabel, ale pokud nemáš voln pracovní stůl a kabel o něco chytá, tak tě to bude rušit stejně, jako přirozené bezdrátové zpoždění.
convert23
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 39
Založen: 4.10.2010
Bydliště: Chomutov


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: pá Srp 10, 2012 11:34    Předmět: Citovat

To já bych to viděl spíše:


Ale to by přes ženu nejspíše neprošlo. Takže jsem dal pryč SSD které se dá dokoupit. A to ještě nevím jestli alespoň takto to projde :) . Ale má se narodit prcek a až se narodí tak už bych si počítač jen tak nekoupil takže to musím pořídit dříve jelikož pak 2-3 roky do toho nebudu moci investoval žádné větší finance.

Skříň se mi celkem líbí tato ale i k té mám výhrady. Zdá se mi že přes přední panel nepůjde tolik vzduchu. Spodní držák boxů na disky není dle obrázků vyjímatelný. Ze spodní části není prachový filtr. Potřeboval bych nějaké tipy na case popř. zkušenosti s tímto case. Mám doma kočku takže bych potřeboval aby tam byli filtry.Aby byl celý prosto dobře chlazený a nebylo to hlučný. A hlavně aby na boku nebylo plexi (nemám rád když mi to tu pak svítí jak vánoční stromeček).A aby to nahoře mělo panel pro headset a min 2xUSB.

Myš si koupím jako dosud drátovou :).

Je tato sestava vyvážená? Vyměnil by zde někdo něco? Jsem pro jakoukoliv radu.

PS: wifi tam byla z důvodu že se mi nechce rozebírat plovoucí podlaha a celá předělávat. Jelikož člověk od kterého jsme kupovali byt neměl moc nadání na tuto práci :)
sasha.cz
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 543
Založen: 3.1.2012
Bydliště: Marianské Lázně


Zobrazit informace o autorovi Zobrazit autorovy WWW stránky
PříspěvekZaslal: pá Srp 10, 2012 14:24    Předmět: Citovat

Tak tahle skříň patří ke špičce v této cenové relaci, je naprosto elegantní, taky nemám rád v obýváku blikající šílenosti. Desku bych vzal už http://www.czc.cz/asus-m5a99x-.....18/produkt je tam rozdíl pár stoveček....Jinak sestava vypadá hodně slušně, je naprosto vyvážená, možná ten HDD bych vzal v 750 GB verzi...
Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 16916
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Písek


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: pá Srp 10, 2012 16:44    Předmět: Citovat

K takové bedně nemám co dodat, můžeš si všimnout, že je vlastně stejná, jako zde typicky doporučuji (pokud jsi se tedy rovnou neispiroval zde). Snad možná ten disku - ono je to stovečka sem, stovečka tam. Ale 750GB verze tohoto disku je cenově výhodnější (1 GB místa za méně peněz, než u 500GB verze). Ale samozřejmě cena je vyšší a disk stejně nedoporučuji nějak extra plnit.
V případě kombinace se SSD je možné zvolit i pomalejší disk a tak ušetřit, je-li to žádoucí. Já třeba mám zmíněné SSD, i WDC Black 500 GB, ale ještě z doby, kdy stál 1300, těsně před záplavami v Thajsku. SSD mám 90GB z nedostatku peněz. Tu je ale k vzteku, že jsem ho koupil za stejnou cenu, za jakou je teď 120GB verze. Tak to holt chodí, vždy proděláš. Každopádně 90GB je podle mě akorát. To záleží, co bys na něj chtěl dávat a jaký to má smysl.

K desce navrhované sashou - marně hledám rozdíl. Napadá mě jen podpora Win8 (té se tak i tak dočká i první verze desky, jen to nebudeš mít na DVD), případně AMD Memory Profiles (tím se ale nikde deska nechlubí, ovšem očekával bych to), ale ani to tě nezajímá. Je tedy vcelku zbytečné jen tak vyhodit pár stovek.

FX-6200 je stejný případ, jako disk. FX4170 by bylo ideální, ale poměr cena/výkon hraje velice ve prospěch FX-6200. Za tu cenu neexistuje nic lepšího.

A u té bedny? Pokud tam nejsou filtry, stejně by byly naprd, ideální je koupit si skutečnou filtrovou látku a filtry dát klidně pod naprosto každou díru. R3 není chladící zázrak, ale taková je cena za odhlučnění. Nechladí ještě tak špatně a konkrétně tyhle komponenty "moc netopí", i když ta levnější verze by (s použitím ekvivalentní HD7000 grafiky) byla ještě znatelně úspornější, tedy studenější.. Na úkor výkonu.
Kamarád má přesně takovou sestavu (bez SSD) v NZXT Lexa S, kde jsou 3 ventilátory, a která je, alespoň u něj doma skutečně neslyšná. Větráky jsou potřeba, i když generují hluk - poku teplo nepůjde ven, je průser. Takže dát do R3 (teď sutečně nevím, jestli tam je) větrák tichý dozadu, vpředu je. Nechat pilotování na desce, ona si s tím poradí. Napadá mě Enermax T.B. Silence, nebo Noctua, ale ty dost kazí design a jsou drahé.
To chlazení asi bude problém, protože i filtry budeš muset furt čistit, nebo budeš mít všechno vevnitř, a to by nedopadlo dobře (navíc chlupy jsou staticky pozitinvní a elektricky vodivé, což uvnitř počítače/zdroje může i zkratovat).. Takže možná na úkor výkonu řešit odhlučnění a filtry.

Víc asi k sestavě nemám co dodat, je prostě taková, jaká by měla být.
convert23
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 39
Založen: 4.10.2010
Bydliště: Chomutov


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: so Srp 11, 2012 0:12    Předmět: Citovat

Disk jsem chtěl koupit 750 GB ale ten jsem v nabídce nenašel ve verzi black

Stačí mi ventilátory které jsou v balení dodávány?

Jak moc bych měl věřit tomu složení a odzkoušení komponent zdarma od czc?
Jak zkouší sestavu bez OS?

Popř. kdybych si to chtěl složit sám tak by mě zajímalo jestli to zvládnu nebo na co bych si měl dávat pozor a jestli jsou manuály alespoň v češtině? A čím sestavu poté otestovat (výkon,teploty,a prostě vše).
Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 16916
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Písek


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: so Srp 11, 2012 17:46    Předmět: Citovat

Obvykle je to lepší a zábavnější, navíc si to uděláš pořádně. Je to o štěstí na lidi, někteří tim žijí a složí to skvěle, jiní to prostě složí a ani netestují. Jinak oni si ten OS nainstalují, nebo používají LiveCD Linux..
Manuály jsou ti k prdu, ale dáme ti instrukce, nebo je najdeš v dalších tématech zde, pokud budeš hledat. To asi budeme řešit až později. Pokud bys to chtěl pořádně, je nás tu pár různě po republice, případně když si to dovezeš v součástkách ke mě, odvezeš si domu hotový otstovaný a zajetý počítač...

Ventilátorům v R3 věřit lze.
Disk ve verzi Black na CZC měli... Tak pak tu pětistovku no, ono je to výhodnější vzhledem k "výkonu", i když ne k ceně. www.pcporadenstvi.cz/jak-rozdelit-pevny-disk-hdd
Anonymní








PříspěvekZaslal: so Srp 11, 2012 23:39    Předmět: Citovat

A ještě k těm programům. Jaké programy použít na test složeného pc a win 7. Stáhnul jsem si everest,pcmark,3dmark,speedfan......jaké byste doporučily vy?

Sestava nakonec vypadá. Akorát do té ceny jsem se krapet netrefil Smile (snad se to polovička nedozví) Very Happy



pc.png
 Komentář:
Konečná verze
 Velikost:  98.5 kB
 Zobrazeno:  184 krát

pc.png


Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 16916
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Písek


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: ne Srp 12, 2012 17:31    Předmět: Citovat

Co se mi nelíbí: myš a klávesnice to dost kazí... Myš Logitech G400, klávesnici aspoň nad 300 Very Happy Jinak je to dokonalé.

Na ten test ti stačí vlastně jakákoliv hra (METRO 2033 na max detajly se středním PhysX).. Tam ani nejde nic udělat blbě - buď to bude fungovat, nebo je rozbitá nějaká komponenta. A co se týče chladiče procesoru, je potřeba nanést pastu správně na procesor - ideálně bobík doprostřed, a roztlačit následně chladičem, ať to klidně trochu přeteče, ale pak už ho nesmíš zvednou ani o píď, takže montovat vně skříně. Větrák se na něj dává taky hodně debilně, musíš ve dvou, ty péra.. Takže před uchycením na desku. A ramky dále od procesoru a ob slot od sebe, aby byly v dvojkanálu a nekolidovaly s chladičem. Jejich pozdější rozšiřování je bezprizorní, takže nám to nevadí. Do bedny dáš zdroj, disk, mechaniku, čtečku, mostky pro desku. pak tam lupneš desku s osazeným cpu, ram a chladičem, dodáš grafiku a síťovku, a následně začneš pěkn promýšlet a tahat kabely, začneš velkým 24pinem. Všecky se dají vést zadem "nosníku" desky a jen přitahnout dírou. A pěkně je vyvážeš a přivážeš. A pak to zapneš, nainstaluješ OS, nainstauješ drivery,... Stáhni MSI Kombustor, spustíš GPU Burn-in v módu DX11 a klávesou T pak zapneš graf teplot a budeš sledovat, kam se dostane grafika - ta je vždy problémovější, procesor je tímhle chladičem uchladitelný i pasivně, pokud neposereš tu pastu. Otestovat to ale také potřeba je, a to třeba zapneš wPrime64 a necháš to furt lítat a teplotu změříš třeba přes AMD Overdrive, nebo speedfan.
convert23
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 39
Založen: 4.10.2010
Bydliště: Chomutov


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: ne Srp 12, 2012 18:41    Předmět: Citovat

Myš mám tuhle už podruhé a je dobrá (co se ti na ní nelíbí?) ale možná to G400 vyzkouším a klávesnici si musím vyzkoušet a v klávesnici problém nevidím žádný. A nemáš odkaz na nějaké pěkné video s tou pastou? Na netu jich je mraky ale každý to dělá jinak a předpokládám že pasty tam není na 10 pokusů :) . Vše snad dopadne dobře. A ještě by mě zajímalo jaké by měli mít komponenty optimální teploty v klidu a v zátěži? A to metro proč na střední PhysX?
Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 16916
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Písek


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: ne Srp 12, 2012 22:11    Předmět: Citovat

A4Tech patří k levnějším výrobcům, většinou je to tak záruka a pak kaput. Navíc ta myš ani moc neumí, je nekvalitní, vrže, plasty lítaj sem a tam. Klávesnice, tam je to podobné, ale nejlepší je si ji vyzkoušet. Na hry určit ěpoznáš tlačítka navíc, i kdyby jich bylo jen 5. Podle mě je dobré i jít na denký design, přecijen k čemu obří klávesy s kilometrovým stiskem? Navíc jsou takové i hlučné. I když je fakt, že klávesnici mám také obyčejnou (a chci jinou výhledově), ale myš mám MX581 a už bych ji z ruky nedal.
Pasta je tam na jediný pokus Very Happy Prostě t kydni doprostřed, trošku to rozposouvej do stran, až vytvoříš něco jako pyramidu 2x2cm a pak už to roztlačíš chladičem.. O videu nevím, skvělé by bylo mít čím ho natočit... Dobrý nápad, až budem mít ten foťák, tak to prubnu.
V zátěži grafika do 80°C a procesor do 65°C by neměl být problém, vklidu ~40.
PhysX je doménou grafických karet nVidia, ale běží i procesorová (a zanedlouho i Radeonová) verze, ta je ale prasácky náročná a to asi ani i7 nedá. navíc to neni nějak extra znát. Physx je v málo hrách (a to už žije přes 5 let), takže to nemá smysl brát v potaz.
sasha.cz
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 543
Založen: 3.1.2012
Bydliště: Marianské Lázně


Zobrazit informace o autorovi Zobrazit autorovy WWW stránky
PříspěvekZaslal: po Srp 13, 2012 0:50    Předmět: Citovat

Tak Tome na tuhle mys mi nesahej....je spickova!! jazyk mam ji 4 roky a nikde nic nevrze, ani se netvari ze by mela odejit... Tenkrat jsem ji vyhral na Mistrovstvi KV kraje v Counter Striku, kde ji pouzivali vsichni profi hraci....za ty prachy je fakt spicka...
Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 16916
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Písek


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: po Srp 13, 2012 14:28    Předmět: Citovat

Ok, ok, mlčím Very Happy Já co jsem měl od těhle levných značek (a bylo to i nad 500), stálo zaprd.
convert23
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 39
Založen: 4.10.2010
Bydliště: Chomutov


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: st Srp 29, 2012 1:21    Předmět: Citovat

Tak sestava nakonec bude vypadat takto. SSD jsem vynechal (dá se dokoupit kdykoliv) a periferie jsem trochu upgradoval. Ale ještě bych chtěl poradit s flashdiskem...potřeboval bych ho na inslalačky win7 a dalších programů. Ale abych ho mohl udělat bootovací na widle a jako bonus tam naházel základní programy. Sem tam dělám očistu a mít to na flashdisku by bylo super. Zápis by nemusel být ani tak velký ale čtení by to chtělo a podpora USB 3 by taky nebyla od věci. Díky


Konečná verze.png
 Komentář:
Konečná verze
 Velikost:  84.65 kB
 Zobrazeno:  148 krát

Konečná verze.png


Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 16916
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Písek


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: st Srp 29, 2012 11:58    Předmět: Citovat

Všechno, co jsi vyjmenoval, nepotřebuješ... Kup si 8GB DataTravellera od Kingstonu, stojí asi 300 korun. Hotovo, vyřešeno. Jestli chceš pojistku, kup si dva a jeden měj jako kopii. Až jeden chcípne, tak si můžeš koupit další Very Happy Ve výsledku vyjde levněji, než nějaký USB 3.0 s "velkou životností", atd..

SSD samozřejmě nechvátá, ale já bych si ho být tebou do nového dal.. Bude to o to větší překvapení proti starému PC...
convert23
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 39
Založen: 4.10.2010
Bydliště: Chomutov


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: út Říj 09, 2012 11:32    Předmět: Citovat

Tak s počítačem jsem zatím nad míru spokojen ale už mi na něm žena stačila head-setem nějak poničit jack na mikrofon ve předním panelu ale to nějak přežiju :) . Ale chtěl jsem se zeptat jestli je normální že slyším dle mého, abnormálně disk....nejvíc při procházení internetu. Je to zvuk jako kdyby v něm chroupalo nebo jak to popsat ale normální mi tento zvuk přišel jen u starých pc. Disk jsem projel v HD Tune a nic to nenašlo tak se chci zeptat jak jinak zjistit jestli je to nějaký špatný kus,jelikož to chroupání slyším na 5 metrů a větráky podstatně mín.
sasha.cz
Pravidelný přispěvatel
Status: Offline


Příspěvky: 543
Založen: 3.1.2012
Bydliště: Marianské Lázně


Zobrazit informace o autorovi Zobrazit autorovy WWW stránky
PříspěvekZaslal: út Říj 09, 2012 13:27    Předmět: Citovat

Hm, já mám taky blacka v 1TB verzi a dělá to samé....jak disk z roku 98....musel jsem si ho stišit přes HD Tune (AAM) opravdu neskutečně chroupe....teď se to dá, ale je to na úkor rychlosti Know don´t
Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 16916
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Písek


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: út Říj 09, 2012 21:33    Předmět: Citovat

Tys koupil 1TB? Já vidím 500 GB a ten byl OK. 750GB a 1TB jsou ze záhadného důvodu hlučné...
convert23
Účastník
Status: Offline


Příspěvky: 39
Založen: 4.10.2010
Bydliště: Chomutov


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: út Říj 09, 2012 21:56    Předmět: Citovat

Já jsem koupil ten co je tam napsaný takže 500GB a stejně je extrémně hlučný. Takové chroupání mě neskutečně vytáčí.

A přes HD tune mi to ztišit nešlo ....píše mi to error setting AAM a nenašel jsem nikde co by šlo kde nastavit


A já pak přijdu ke známému, který si pořizoval počítač skoro stejně jako já a slyším maximálně větráky a to je co říct. A pak přijdu domu a při prohlížení internetu mi to vydává takový protivný zvuky...no děs
Tomáš Bohuněk
Poradce
Status: Offline


Příspěvky: 16916
Založen: 7.11.2007
Bydliště: Písek


Zobrazit informace o autorovi
PříspěvekZaslal: út Říj 09, 2012 22:02    Předmět: Citovat

Pokud to dělá i 500GB, tak to musí být nějaká vada, protože těch mám několik a jsou tichoučké.. Teda lehce vrní, ale to už ovlivní jen kvalitnější skříň..
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď   Tisk vlákna    Poradna -> Nákupní/prodejní poradenství Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další
Odeslat rychlou odpověď:
Uživatel: 


 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory.
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory.

Příbuzná témata
Žádné nové příspěvky Herni pc Thor Nákupní/prodejní poradenství 1 čt Led 23, 2014 20:06 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Herní notebook kolem 20 000 Kč Bajlando Nákupní/prodejní poradenství 5 st Led 22, 2014 15:01 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Stolní PC do 10k Illumi Nákupní/prodejní poradenství 3 ne Pro 22, 2013 12:20 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Tiché stolní PC Mykybo Nákupní/prodejní poradenství 1 pá Pro 20, 2013 21:19 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Herni NTB Tapta Nákupní/prodejní poradenství 4 st Pro 18, 2013 23:06 Zobrazit poslední příspěvek