Vista a zvukovka (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den. Dnes jsem nainstaloval Visty na vyzkoušení. Mám problém s tim, najít správné ovladače. Všechny který sou na ASUSu sou pro XP. Moje deska je ASUS P4S800D-X. Nainstaloval sem ty ovladače, ale zvuk pořád nešel, ale zvuk dole už nebyl přeškrtnutý. Šel jsem teda do ovládacích panelů zvuku a tam sem dal konfigurovat. Mam 2.1 repráky a ty tam v nabídce nejsou tak sem dal 5.1 a že odstraním ty zadní. Přišel sem ale na to, že moje reproduktory sou jako ty zadní a přední nejdou vypnout, tudíž nic neslyšim. Jenom při testu z nich můžu něco slyšet. Zvuk docela potřebuju plz pomocte.

Obrázek uživatele tatik

Pochopil jsem správně? Zvukovku Vám systém detekoval, ale nejde zvuk. Zkuste nainstalovat ovladače pro Vistu.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Kdyby nějaký ovladače byly... Našel sem jich hafo, ale každej dělá buď stejnej problém, nebo nefungujou vůbec. Bohužel ASUS nevydal na mojí starou základní desku žádnej ovladač na zvukovku ve vistaách.

Obrázek uživatele Honza

Nejsem si stoprocentně jist, ale pokud není ta zvukovka tedy základní deska podporována Vistama bude to celkem problém, sám jsem to zkoušel na své základní desce také bez podpory a nepochodil jsem, takže chce to zkoušet dál, sám nevím, zda se to dá obejít, ale stále žiju s tím, že ne...

Obrázek uživatele tatik

Vypadá to, že má Honza, bohužel, pravdu. Nezbyde nic jiného, než vyzkoušet ovladače ze stránky asusu a doufat. Je ale dost pravděpodobné, že se to :-( nepodaří.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Heuréka! Po 5ti hodinách hledání se mi to povedlo. Zjistil sem, že jedny desky od Intelu maj podobnou zvukovku jako má ta moje a tak sem to zkusil nainstalovat, ale to nešlo, tak sem to ukončil. Potom se objevilo to hnusný okýnko jestli to chci zkusit znova nebo jestli to je dobře nainstalovaný. Překlik sem se (kliknul sem na to Vyzkoušet znovu s něčim upravenym nevim co to přesně bylo bylo to první) a najednou to jelo! :cool: Ono to chce spíš chvíli zkoušet co ty Visty uměj :) Možná že to pomůže i tobě Honzo ;)

Obrázek uživatele tatik

Že by vítězství ducha nad hmotou? :))

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Asi tak :D

Obrázek uživatele TheALuminium

Výborně zamykám :-)
LOCK

Obrázek uživatele Honza

Myslím, že u mě by až tak nebyl problém zvukovka, tak jako si najít ovladače pro sitovku atd :)) takže raději jedu stále na xp.