stereo mix aneb zpetne softwarove nahravani (*VYŘEŠENO*)

zdravim!
chtel bych se zeptat, jak udelam, abych mohl(napr v Sound Forge, ci kdekoli jinde, to je jedno) nahravat softwarove zvuky..tzn. zvuky, ktere pochazi z pocitace(na predchozi zvukove karte jsem v ovladani hlasitosti pouze klikl na "vybrat" u zaznamu Stereo Mix). Nyni, kdyz mam novou zvukovou kartu, tak tam sice nejaky Smesovac stereo je, ale nemuzu nahravat.. v peakach na ekvalizeru se musi neco objevovat aby to jelo....neobjevuje se..zvukove technice rozumim, ale tohle jsem nikdy neresil, takze nevim, jestli je to treba chyba v softwaru, ci co...existuje nejake reseni?? nebo treba program pro nahravani ze stereo mixu? diky predem za odpoved

Obrázek uživatele TheALuminium

Tohle je například hezky vidět v programu jetAudio. Tam si přesně vyberete z čeho potřebujete nahrávat a pokud nejde ten směšovač nahrát, tak je potřeba přeinstalovat zvukový driver.

Obrázek uživatele chomin

tak to jsme se z mista moc nepohnuli, protoze je to akorat jiny program, ktery nic neresi a zmuze max to co Sound Forge. ale vyresil jsem to jinak..stahl jsem si ASIO4ALL a tam to pohodlne nastavil(vrele doporucuju! pokud delate s audiem na pocitaci - sekvencery, samplery, atd..). je to emulace masteru u lepsich zvukovek, takze je zapotrebi trosicka vic pameti a taky taktovaci frekvence;-) ovsem neskutecne snizi latenci a ma v sobe nastroje, o kterych se Windowsu nikdy ani zdat nebude. akorat bych mel jeste jeden dotaz, ale ten se tohoto netyka, takze zalozim nove tema. i tak dik, jste tu na PCPcku vsichni rychli a dost altruitivni, proste super!!;-)

Obrázek uživatele TheALuminium

ASIO4ALL znám, ale lepší je přímo ASIO prvek ve zvukové kartě. Nikdy jsem takový problém s nahráváním neřešil, takže máte bod :wink: :-)
LOCK