Sibelius 4 demo (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den, nejde mi nainstalovat Sibelius 4 demo. Instalace se zastaví při instalování fontů Opus_.ttf. Nejdřív jsem si myslel, že jde o nějakou špatnou verzi programu a zkusil jsem jiné verze. U všech verzí se ale instalace zastavila při instalaci fontů. Problém tedy asi bude na mém počítači. Pracuju ve Windows XP, servis pack 2 atd. Pravidelně záplatuju a aktualizuju. Díky za tip k řešení problému. Petr

Obrázek uživatele TheALuminium

To je zvláštní, zrovna se Sibéliem jsem problémy neměl a to bylo i v době kdy jsem měl jen SP1 na Win XP. Takže instalace se zastaví při instalování písma (fontu) , zkuste se podívat jestli náhodou není tento font obsažen už ve Vašem počítači, tedy defaultně C:/WINDOWS/Fonts .Zkustě tam najít toto písmo a pokud zde bude tak vymazat a zkusit nainstalovat znovu. Píšu to jen z nevědomosti, protože tenhle problém jsem ještě neměl. Pokud to nepomůže zkusíme něco jiného.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobrý den, fonty jsem odinstaloval, ale pořád se instalace seká na stejném místě. Zkoušel jsem více verzí dema včetně dema od výrobce i instalačky stažené přes torrent, ale pořád nejde program nainstalovat a zastaví se už u těch fontů. Předem díky za další tip.

Obrázek uživatele TheALuminium

To je zapeklité. Je divné, že to hlásí takovouhle chybu a ještě k tomu, když jste zkoušel různé instalačky. Mám zatím ještě jeden nápad. Vyzkoušejte Sibelius 3 jestli Vám chodí, asi se tím nic nevyřeší :)) ale jen nápad, jestli není problém s instalačkou. Poté bych doporučil pustit na systém ScanDisk a hned poté defragmentaci disku. Pokud by ani toto nepomohlo, tak bych vyčistil registry pomocí programů, které jsou v rubrice Download. Doporučuji tedy RegCleaner, CCleaner a WinASO Registry Optimizer. Píšu to metodou pokusu a omylu, protože doopravdy netuším, proč Vám to háže zrovna takovouhle chybu.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Tak se přidám k vám do diskuse ...
Instalace se jen zastaví a nehlasí žádnou chybu jako například "0x0054865" apod. ? Prostě se jen zastaví, počítač přestane pracovat a stojí, jakoby neběžel žádný jiný proces?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Přesně tak. Instalace se jenom zastaví a nic nehlásí. Po kliknutí někde na plochu mimo okno instalačky se zastaví animace a pak už jen dostanu hlášku, že program neodpovídá. Asi jsem to měl takhle popsat hned. Moc těmto věcem nerozumím a přiznám se, že jsem podezřívám SP2, protože po jeho nainstalování mi přestalo fungovat už několik jiných programů. Zatím jsem ale ještě nezkoušel SP2 odinstalovat a zkusit to znovu. Není to hloupost? Díky za radu.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobře, pokud můžeme na 100% vyloučit že je vadná instalačka k tomuto prgramu (ověřeno tak, že na jiných pc funguje), tak bude skutečně problém s SP2.

Tento bezpečnostní balíček obsahuje i několik "nových" souborů, které si s nějakými instalačními soubory nemusí rozumět. Je tedy dobré si přiinstalovat do systému tyto dvě součásti;
Nejprve zkontrolujte v ovládacích panelech - přidat nebo odebrat programy - poslední verzi nainstalovaného Frameworku ... Pokud bude nižší, než 2.0 - stáhněte si tuto aktuální verzi:
http://www.stahuj.cz/vyvojove_nastroje/ostatni/net-framework/download/?g[oz]=2.0&g[up]=CZ
Pokud ji máte, přeskočte tento bod stáhněte si tento nový windows installer:
http://www.stahni.cz/index.php?sw=142

Snad to pomůže. Jinak se za nic neomlouvejte, píšete moc dobře ...

Obrázek uživatele TheALuminium

Znovu se vracím k tomuto příspěvku, protože jsem nedávno zkoušel instalovat Sibelius 4. Je tedy zřejmé že instalační balíček od firmy Sibelius Software je opravdu chybný, respektive koliduje s nějakým jiným softwarem, tak se může stát, že se Vám instalace sekne u instalace písma. Tento problém jsem vyřešil tak, že jsem se nalogoval do stavu nouze systému Windows a zde jsem spustil instalaci Sibelia a vše proběhlo vpořádku. :???:

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobrý den,

díky za radu. Nainstaloval jsem Sibelia v režimu nouze a vše je v pořádku. Stejný postup mi zabral i u jiného programu, který také nešel nainstalovat. Myslím, že se jedná o natolik obecnou a užitečnou radu, že by měla být uvedena někde v záhlaví sekce Windows.

Díky moc, Petr

Obrázek uživatele TheALuminium

Jasně nemáte zač, nouzák je prostě takové standartní řešení :-)

EDIT -> přesunuto do sekce Hudební software