Samovolně ztišující se zvuk vLeft 4 Dead. (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den,

prosím o radu. Je to doufám banální problém, ale bohužel tak nevypadá. Mám hru L4D a v době co jsem hrál singleplayer a první den MP bylo vše v pořádku. Ale dnes jsem měl tolik ztišené zvuky ve hře, že skoro nejsou slyšet. Samozřejmě v nastavení nic změněno nebylo (všechno je na nejvyšší). Ten slabý zvuk to vydává s reproduktory na maximum (a hlasitost windowsu je taky na 100), pokud mám reproduktory na nižší, není slyšet nic. Jedna věc která by s tím mohla souviset je program Mumble (něco jak teamspeak). Netuším jestli to jde, ale nemohl někde potlačit zvuky? Nicméně zvuky nefungujou ani v případě, že je Mumble vypnutý... Všechny ostatní zvuky fungují normálně (naprosto) -. youtube, icq, sytémové zvuky...

SHRNUTÍ:
Ve hře L4D se mi od doby co hraju MP a používám Mumble čím dál tím víc ztišují zvuky (postupně), ikdyž jsem žádné nastavení neměnil a všechno obvyklé nastavování hlasitosti mám na maximum (nejsem počítačový amatér)... Všechno jiné kromě L4D je bez problému. Připadá mi, jestli je to možné, jakoby nějaká vlastnost systému (nebo Mumblu) někde v nějakých ovládácích panelech utlumovala tenhle jeden konkrétní program. Přeinstalování nepomohlo (odinst. a nainst. + shift+delete všeho).

Doufám že se nám to podaří vyřešit, děkuju mnohokrát,

DIMI.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkusil bych odinstalovat hru i mumble, restartovat počítač a nainstalovat jen hru..

je možné, že nějaké potlačování to má, ve chvíli, dky chceš mluvit ti to hlasitost sníží a asi už nezvýší.. což bude asi bug programu, takže buď použít jiný, nebo zkusit hledat patche a aktualizace..

pokud se to neporkáže, může být problémem zvukovka, tkerá mě třeba v mafii také utlumovala ale třeba jen dabing.. probém je že ty integrované nic moc nesvedou.. tak sjem si koupil Creative a vše je jak má.. divné, že dabing mi vypadával i ve filmech třeba, ztišoval se.. vše to dělala integrovaná zvukovka..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Díky, ale bohužel odinstalování Mumblu se to nevyřešilo... (BTW Mumble nabízí nejčistější zvuk (hlas, neporovnatelný třeba s TS nebo vetrilem)... ale je možný že to má bugy... zvukovku mám normálně realtek Hd audio externí nebo jak se to říká.. ;-)

Obrázek uživatele TheALuminium

Když je to Realtek, tak externí být nemůže. To je právě integrovaná. Přesně to o čem mluvil Tobias. Těžko říct, já jsem se s tímto nikdy nesetkal. Doporučoval bych projet PC nějakým čističem přes registry jako RegCleaner, nebo CCleaner. Záleží také na operačním systému. Jinak pokud chcete nejčistší zvuk, zkuste Skype. Samozřejmě není to o více lidech, nicméně konference ve více lidech možná je a na skypu jsem přenášel zvuk v poměrně vysoké kvalitě.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

chtělo by to mít možnost zkusit nějakou tu lepší zvukovku, než je právě ten realtek.. můžeš zkusit, zda ti někde nezapůjčí třeba Creative Sound Blaster X-Fi GO! USB

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

aha, tak mám integrovanou, ok... Počítač mám teď nový (teda HDD), skoro nic tma není... Zabráno asi 1% z disku, takže CCleaner si myslím že je zatím neopodstatněnej... Pořád je ale divný, proč 7 hodin singlu šel zvuk normálně a ze dne na den (po hraní MP a použití Mumble-u) se zvuk ztišil a potom pořád čím dál víc ztišoval.. Mám WIN Vista 32bit.. Nenapadá vás ještě někde nějakej ovládací panel, nebo nevím, cokoliv ve spojitosti s tímhle?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ten CCleaner nemá čistit místo, ale na kartě registry čistí hlavně registry, ve kterých by problém také být mohl..

spíš to vidím na nějakou možnost, že prsotě ta zvukovka špatně pracuje s tím Mumble, ale to je problém tvé zvukovky nebo obecně programu mumble..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

A mohl by to být Mumble i v případě, že cokoliv jinýho jde naprosto bezchybně? Stačí vypnout L4D a vše je bez problémů. .Možná bych vsadil na ty registry, ale..

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak zkuste nainstalovat nejnovější ovladače na zvukovku.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobře, zkusím ty ovladače... Mohl bych tedy poprosit co z toho (mám vista 32bit)... Moc nechápu rozdíly v těch downloadech, šechno má stejný ozančení ale jiný velikosti...

http://www.realtek.com/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFi...

Díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nejlepší je ovladače stahovat ze stránek výrobe desky (budeš mít jistotu, že stahuješ drier an tu zvukovku, které na tvé desce je), takže jakou máš desku? výrobce a model.. najdeš v dokumentaci od PC kupříkladu..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

eeh, dokumentaci nemám při ruce, je někde uklizená a na faktuře stejně nemám napsané komponenty... Nějaká jiná šance jak to zjistit? mohlo by to být tohle?

Intel ICH10 Family 2 port serial ATA Storage Controler 2 - 3A26
Intel ICH10 Family 4 port serial ATA Storage Controler 1 - 3A20

Obrázek uživatele TheALuminium

Toto je chipset desky. Zkuste program Everest nebo Speccy.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak desku mám tuhle: http://www.gigabyte.cz/search/GA-EP45-DS3P ale teď k ní zase nedokážu najít správný ovladače... Jsem tam hrozně dezorientovanej..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

http://www.gigabyte.eu/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ProductID=2... zde dole zvolíš operační systém, drivery pak budou pod záložkou Audio, novější je ten horní

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No jo, toho jsem si vůbec nevšimnul že tam je... Dík

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

JOOOOO netuším jak, netuším proč, netuším jak ani proč ale už je to zase v pohodě! Díky chlapy, jste fakt borci... Ještě že takový lidi jsou co jsou ochotní pomoct amatérům (ikdyž jsme se snažil spolupracovat jak to šlo)... kdyby náhodou někdy problém s GTA tak napište do guestbook, heslo DIMI a máte hoi vyřešený.. ;-) :D

díky moc