Problém se zvukem - HP Compaq nc6400 (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den. Před pár dny jsem přeinstaloval systém na Windows 7 Ultimate 32bit. Problém mám s ovladačem zvuku. Každou chvíli se mi na ntb rozsvítí kontrolka, že je vypnutý zvuk a já musím na liště kliknout na zvuk, snížit nebo zvýšit, potom se to na vteřinku zasekne a je to v pořádku..Jenže to dělá každou chvíli. To, že je zvuk tišší než před upgradem mi zase tolik nevadí, ale to vypnínání zvuku mě dost otravuje. Když jsem ovladač odinstaloval a nechal tam Windowsy nainstalovat univerzální od Microsoftu, tak bylo vše v pořádku, ale zvuk byl příšerný. Zvukovká karta je SoundMAX Integrated Digital HD Audio. Problém bude asi v tom, že je ovladač pro Windows Vista, jenže jsem nikde nemohl najít pro Windows 7, který by mi šel nainstalovat. :/ Prosím o pomoc, už si nevím rady. Předem díky.

Hollyster

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jakým způsobem je zvuk hrozný na tom windowsovém? I tam by mělo být nějaké nastavení kvality zvuku... Nicméně vistový ovladač by také měl fungovat... Vypínání by se ovšem dít nemělo. Předpokládám, že předtím tam byly visty a vše bylo ok..

Obrázek uživatele Hollyster

Předtím tam byly XP a bylo vše ok. Ovladač pro XP mi ale dělal to stejné, co tento. Zvuk je tam tak strašný, že snad i můj mobil hraje lépe...Nastavit jsem to zkoušel s nemělo to skoro žádný efekt .. :/

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, zkus pročíst toto http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Operating-Systems-e-g/compaq-nc640..., mrknu se ještě jestli se něco nedá vyštrachat.
Tady jsou nějaké update utility http://www.dgtsoft.com/drivers-update-utility/hp-download.php?id=HP%20Co...

Obrázek uživatele Hollyster

To první už jsem pročítal a nic ohledně ovladače na zvuk jsem se nedočetl... Ten program HP Update Utility bych si musel koupit. Najde to, že mám neaktuální ovladače, ale jakmile chci stáhnout, hodí mě to na stránku kde si musím zakoupit klíč..

Obrázek uživatele Michal Čížek

zkus toto, mělo by to fungovat download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc/pccbbs/thinkcentre_drivers/w4aud02us17.exe
Někam se to vyextrahuje, nejspíš sem (C:\SWTOOLS\DRIVERS\Audio\w4aud02us17. ), tak nejprve zkus odinstalovat ve správci zařízení starý driver a pak ve správci aktualizovat s odkazem na to extrahované místo, pak popř. použít setup.

Obrázek uživatele Hollyster

Stáhl jsem, odinstaloval starý, restartoval ntb a pokusil jsem se nainstalovat ten nový, bohužel neúspěšně. :(

http://img843.imageshack.us/img843/3458/zvukv.png

Obrázek uživatele Michal Čížek

Dočetl jsem se, že driver pro Vista by měl fungovat normálně, jen ne, jaká verze ovladače, také, že musel i 3x reinstalovat systém než se to povedlo. Ještě mrknu, ale asi to bude trochu problém. Zkoušel jsi přes win update?

Obrázek uživatele Hollyster

Windows Update nic .. :/ Od víkendu to večer co večer googlím a nic, takže jsem opravdu moc vděčný za každou pomoc. Snad se ti podaří něco objevit.

Obrázek uživatele Michal Čížek

pokud to selže stáhni http://www.slunecnice.cz/sw/hwinfo/hwinfo32-portable/stahnout/
Spust a klikni vlevo na ikonu zvuku, pak udělej screen a vlož sem

Obrázek uživatele Hollyster

Nic nejde :( Nedělám něco špatně? Protože vždy, když ten ovladač nainstaluji, chce to restart.. no a při spouštění systému se tam hned nacpe ten od Microsoftu. Ale kdyby ten stažený ovladač fungoval, tak tam windows ten svůj asi neinstaluje, ne?.. Stáhnu ten program a dám sem screen.

Obrázek uživatele Hollyster

Tady je screen: http://img853.imageshack.us/img853/3165/zvuk2.png

Je tam Intel, tak nevím .. i XP mi psaly SoundMax..

edit: SoundMax mi ukazoval program Everest jak u XP, tak v 7. Teď už ale ukazuje také Intel, tak jsem z toho zmatený. A zjistil jsem, že s tím ovladačem od Microsoftu nejde ani mikrofon...

Obrázek uživatele Hollyster

Nikdo žádnej nápad? :/ ... Nechápu proč ovladač na Visty nainstalovat jde, ale uplně stejnej ovladač, akorát novější verze pro 7 nainstalovat nejde...

Obrázek uživatele Michal Čížek

sakra, nějak jsem tě musel přehlídnout, jdu omrknout ty informace ze screenu

Obrázek uživatele Hollyster

Ten program mi našel asi 20 zastaralých ovladačů, ale bohužel je bez zakoupení aktivačního klíče nestáhne... :/ Byl bych raději, kdyby to šlo nějakou bezplatnou cestou ..

Obrázek uživatele Hollyster

Druhý den a zatím žádný problém! Ani jednou se nevypnul zvuk. :-) Vypadá to, že problém je vyřešen, děkuji moc ! :-) Už jsem si myslel, že to nepůjde. Ještě jednou moc díky :-)

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) takže ten poslední driver zabral jo? Tak schovat. Co jsem zjistil už mi zmizelo pár dobrých odkazů na drivery, které pasovaly na starší stroje, že já si je nestáhl a neuložil.

Obrázek uživatele Hollyster

Jojo, ten poslední:) Doufám, že to takhle vydrží:) Schovám, protože mně ( spíš tobě :D ) dalo velkou práci ho najít :)

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) super, tak užívej zvuku, tady to zamykám