Jak zesílit zvuk u videí a hudby na Youtube

Ahoj, na toto téma jsem nenašel nikde dotaz, tak se ptám. Mám hifi sluchátka Philips SHP8500 a používám je u notebooku MSI se zvukovým zařízením HD Audio, kodek ALC662 s aktuálními ovladači. Hudba + veškerý zvuk je perfektní, ale někdy mi nedostačuje hlasitost, při přehrávání písní a videí z Youtube. Zvuk ve Win mám na 100% a na Youtube přehrávači také. Existuje nějaký program, na zesílení hlasitosti?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jsou to celkem velká sluchátka - s těmi mají integrované zvukovky, kor v noteboocích, problémy. Takže pokud chceš vyšší hlasitost (a když jsme u toho, i kvalitu zvuku), tak si kup externí zvukovku, například Creative X-Fi Go!
Hlasitost softwarově sice zvýšit jde, ale spálíš si zvukovku.

Obrázek uživatele Blackie 639

Děkuji za radu, tato možnost mě vůbec nenapadla, ačkoliv vím, že externí zvukovky existují. Teď už jenom vybrat tu správnou. Neexistuje zvukovka do express card slotu? Já ty USB zařízení u notebooku moc nerad vidím - možnost jak si port při dlouhodobě zasunutém zařízení nechtěně poškodit.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Mám starší verzi od http://www.czc.cz/creative-x-fi-go-pro/83740/produkt?q-category-id=47obq... a je k ní deseticentimetrový kablík, minimalizující riziko "ulomení" USBčka.

Dřív byly i picmic a expresscard karty, ale žádnou jsem teď nenašel...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Mišáku tohle je zase ale otázka, jestli je ta karta lepší, jak integrovaný realtek. netváří se tak. U toho Creativu mám vyzkoušeno, že zvládne i solidní veklá sluchátka, o což nám jde.

Obrázek uživatele Blackie 639

Jj, tuto: http://www.pcdetail.cz/4world-.....esscard-34 jsem také našel jako jedinnou do expres card slotu. Notebook mám na stojánku s chladičem, ale přenáším ho. Je to Thermaltake Massive23GT a má dva USB porty. Myslíte, že to utáhne zvukovku?

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) to nevím, jen vím o této a když odpálit tak tuto

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

A do notebooku normálně už to kam zapojit nemáš? To USB na chladící podložce má sdílené napájení s větrákem, takže bude ochuzené... Ale utáhnout by to mělo. Co já vím, tak USB umí udělat 1,25W, což stačí i na opravdu masivní sluchátka.

Obrázek uživatele Blackie 639

Do notebooku to mám kam dát, jen se chci vyhnout tomu, že si nechtěně vytrhnu zařízení s USB při přenášení. Znáš to, člověk si může dávat velký pozor a stejně se jednou ucho utrhne..... Ale nebudu předbíhat událostem. Pokud by měla v USB podložce problém, tak pujde zvukovka do portu notebooku :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No já nevim... Odpojim, přenesu, připojim. Normálně funguje Plug and play ve Win7..

Obrázek uživatele Blackie 639

Vybral jsem dvě externí USB zvukové karty a teď se rozhoduji, jaké vybrat.
1. Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro - možnost prostorového zvuku u
sluchátek (hry), 5.1. zvuk, dálkový ovladač
http://www.alza.cz/creative-sound-blaster-x-fi-surround-5-1-pro-d194709....
2. Creative Sound Blaster X-Fi Surround HD - láká mě sluchátkový zesilovač, ale
nepodporuje 44,1kHz frekvenci, nelze zapojit 5.1 systém.
http://www.alza.cz/creative-sound-blaster-x-fi-surround-hd-d183614.htm#r...

Využívat ji budu hlavně na sluchátka. Hudba jen rock a pop, Youtube, filmy a občas pc hry. Formát hudby jen WAV a FLAC. Osekaný MP3 nesnáším!
Pokud má někdo zkušenosti s těmito zvukovými kartami, tak pište. I jakékoliv názory k věci. Děkuji!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Já teda nevím, ale kartu mám nastavenou na 96 KHz a podle mě je to jen lepší :)
Pokud nechceš mít skutečná 5.1 sluchátka (Roccat Kave), pak 5.1 zvukovku skutečně nepotřebuješ, a spíš jít do té stereo verze se sluchýtkovým zesilovačem.
Ovšem tohlš už jsou zvukovky spíš stolní, než cestovní, jako je ta Go!, kterou mám já a kterou jsem doporučoval. A všechny ty stereo zvukovky umí vytvářet prostorový zvuk do sluchátek stejně, jako tak 5.1 (pokud do ní dáš stereo sluchátka), a stejně tak jde 5.1 připojit na stereo zvukovku, pokud má patřičný vstup a vnitřní procesor k přezpracování na prostor.

Obrázek uživatele ZecK

Jen malá poznámka, nesnášíš mp3, ale na youtube jsou povětšinou horší nahrávky jak mp3, pokud tam tedy posloucháš hudbu...

Osobně bych asi u bezztrátových formátů typu flac nastavil na zvukovce stejné vzorkování jaké má nahrávka, a protože většina hudby dnes stále používá 44,1 kHz, vyřadil bych zvukovku co to neumí.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.