Fast track ultra - nahrávání

dobrý den,
nevím si moc rady s nahráváním přes jakýkoliv hudební program, neboť se všech týká jeden problém ... lze nahrávat pouze na dvě stopy (1/2 stereo, 1 a 2 mono), i když mám zvukovou kartu, která umožňuje více vstupů (4, nepočítám-li midi atd.) - M-audio fast track ultra. Při instalaci nebyl hlášen žádný problém. Myslím tím hlavně, že bych měl blbý USB port, kdy se dá karta použít, ale omezeně (potřeba 2.0). Zkoušel jsem ableton, audacity, reaper a všude stejný problém i přesto, že jsem v nastavení (daného programu) změnil počet kanálů (na 4). Přitom signál jde do monitorů ze všech stejně, ale v programu už ne. jinými slovy zapnu-li nahrávání ukážou se čtyři stopy, ale nahrávají se pouze první dvě.. zbytek prd.. Také nevím zda jsem vše nastavil dobře.. Vše výchozí zařízení na fast track ultra a pak přestal existovat ukazatel hlasitosti (na dolní liště). ani nelze zaškrtout v oknu, aby se zobrazil na liště, neboť okno je jaksi neaktivní a tím pádem lze zvuk nastavit pouze manuálně na kartě a nebo na ovládacím panelu.. jsem amatér jak poleno... moc děkuji za trpělivost

Obrázek uživatele TheALuminium

Dobrý den,
já mám Fast Track Pro, a že bych mohl nahrávat všechny kanály najednou je pouze funkcí nahrávání Stereo mixu, nebo-li celkového zvukového výstupu. Což není moc kvalitní. Pokud chcete nahrávat profesionálně z různých nástrojů, tak je nejlepší nahrávat postupně všechny kanály po jednom. Kdybyste nahrával všechny najednou, tak je to velký záběr pro zvukovku a výsledný zvuk může obsahovat šum/ruch/brum/zkreslení apod..

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak ještě jednou a lépe ... když jsem četl Váš příspěvek, tak jsem se zaměřil spíše na program Audacity, než na ty ostatní, jelikož Audacity je program pro záznam a úpravu jedné stopáže stejně tak programy například GoldWave, nebo SoundForge. Tím pádem by platilo to, co jsem napsal výše, protože veškeré vstupy nahrávají do jednoho jako Mono, případně jako stereo, ale to je každý ze vstupů na jiném kanálu a to není to co bychom chtěli.
Jsou tu ale programy pro více stopové nahrávání jako je právě výše zmiňovaný Ableton. Abych si to ověřil, tak jsem jich dnes pár vyzkoušel a opravdu to tak funguje ve výborné kvalitě. Zkoušel jsem programy - Ableton Live 7.0.3, Adobe Audition 3.0, ACID Pro 7.0a a myslím, že by to šlo i v programech CuBase, nebo Sonar.
Abyste tedy mohl nahrávat z každého vstupu mono signál (jelikož hudební nástroje nám dávají mono signál) je potřeba to nastavit na každou stopu zvlášť. Taky zkontrolujte jestli jste opravdu nastavil v programu použití té zvukové karty, kterou potřebujete. Poté si tedy vytvoříte každou stopu zvlášť a každé přiřadíte určitý vstup z Fast Tracku, pak stačí dát vše nahrávat a vše se vám zaznamená. V tom abletonu jsem musel všechny zařízení označit vpravo červeným kolečkem na nahrávání. Myslel jsem si, že jej stačí jen zakliknout, ale to se vždy odkliklo to druhé, takže na to doporučuji podržet klávesu Ctrl a tak si namačkat určitý počet. Nakonec dáte na nástrojovém panelu, tlačítko pro nahrávání a poté tlačítko pro přehrání a mělo by to jet už v pořádku.
Přikládám screen z mého zkoušení nahrávky v Abletonu. Jsou to 2 samostatné Mono stopy. Stopa se vstupem "1" byla kytara a stopa se vstupem "2" byl mikrofón.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Cheš tedy ríct že zvukovka za 10 000 u které se jasně píše že umí nahrávat ze všech vstupu najednou v 24bitech se musi nahravat postupne? to fakt neee Pouštím do zvukovky yamahu a syntak a nemám čas se je*** s nahráváním po jednotlívých kanálech když už mam yamahu se synthem synchronizovanou. Proč sem si potom kupoval tak drahou zvukovku když neumi ani naprosto jednoduchou vec nahravat na vystupu všechny vstupy? 8-)

EDIT by TheALuminium: vulgarity si příště odpusťte

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Napada mne jedine jednoduche reseni pac treba Audition sice vidi vsechny vstupy vystupy ale neumoznuje je opet nahravat najednou takze zvukovku nebudu mit vubec pripojenou pres USB z vustpupu povede kabel do zvukovky na notasku a tam to pekne nahraju jen je smutne ze to musim resit takhle a ne lepsi jednodussi cestou :( ale to pujde jen nato prijit

Obrázek uživatele TheALuminium

Nejspíš ano ... ale až tak jsem se nahráváním nezabýval. Navíc nyní vyšel nový software od Propellerheads s názvem RECORD a ten to určitě podporuje. Jen jsem neměl možnost jej ještě vyzkoušet.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.