Ochrana školních PC

Dobrý den, náš učitel informatiky nainstaloval na PC nějaký soft netuším jestli od Microsoftu nebo někoho jiného ale, systém startuje dlouho než před instalací softu jediné co nám k tomu řekl je že nejdou instalovat žádné programy jako předtím (předtím bylo na PC omezené oprávnění ale programy šli instalovat na plochu nebo dokumentů nikam jinam) teď nejde při instalaci instalovat na plochu ani do dokumentů a disk :C tam není už vůbec.. učitel nám řekl pokud by se někomu povedlo nainstalovat jakýkoli program na pc aby se po restartu nesmazal tak nebude muset chodit do školy na výuku PC a 1 na vysvědčení děkuji vám všem za možné rady...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nerozumim této frázi "systém startuje dlouho než před instalací softu"
každopádně my tu pomáháme řešit problém a todle jako problém nevidim, když bysme ti řekli jak na to, takle bys to "vochcal", sice bys měl jedničku z Info a nemusel bys nic dělat, ale nadruhou stranu, nebudeš nic umět.. mě třeba Informatika baví, i když máme novýho učitele, teplouše, tak se to dá, já mam většinu věcí hned a pak se flákám.. tady je to o tom, kdo umí, ten umí.. záleží, jesi to fakt chceš.. nám to taky zablokoval ten novej, původně sem měl na kompu ve škole Operu, Blener, Icq, Gimp, WinRar, KLMCP, LFS, Ford Racing 2 a 3 a vpohodě sem to používal i s omezenym přístupem, máme tříhodinovky, tak dycky zmáknem práci za hodinu a pak se spolužákem smažíme :D teda smažili.. velikost dokumentů na disk zmenčil na 1MB a na servru na 50MB z 15GB na usera.. takže nemůžem asni mít kvalitní pozadí na ploše, to se navíc ani endá změnit, nemužem do správce úloh, nemužem nic.. načítá to asi 10 minut, je tam starej ovel, prosě hrůza, musim používat MSIE vůči kterýmu mam averzi.. nesmíme ani sami sahat na kabely, jedinej je vývod USB, nesmíme se dotýkat ničeho jinýho než myši a klávesnice..
je to děs, ale to je škola..
každopádně to nebude tak snadný.. doma si stahni Hijack this ze stahni.net a vyextrahuj na flešku... ve škole ho pak skopči na plochu a spust, dej vytvořit sken a dej sem log, zkusíme, jesi přes něj vypnem nějakýý blokace, což mě vede k nápadu, že to skusim taky :D:D

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

tak měl jsem namysli že startuje dýl než když tam ten soft nebyl...
já to takhle nechci "vochcat" ale učitel dal výzvu tak se ted každej snaží to pokořit na tý známce mi nezáleží ani na tom že bych tam nemusel chodit já bych tam šel bez problému je tam sranda ale štve mě že si tam nemůžu nainstalovat QIP, Firefox atd..
ten HJT zkusim doma ho často používám je to skvělej program...

PS. mě jde jen o tu blokaci rád bych jí chtěl prolomit ale sám na to asi nepřídu..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, já taky nejsem hacker, tkay s tim nemam zkušenosti..
teď sem skoušel ten HijackThis, ale neuvědomil sem si, že i ten vyextrahovanej se musí nainstlovat, tak nevim, jesi to pude..
to že to trvý dýl to je celkem logický, víc procesů, kor ti hlídfači a antiviry, víc práce pro procesor..
když to bereč takhle, tak ok.. ;) uvidíme, co se bude dát dělat..

Obrázek uživatele Jiří Moos

No takže pokud má váš kompjůtr ve škole pouze jeden disk a ten zakázanej pro instalace, tak se s tím dělat nic nedá bez narušení systému. Každej systém má svoje chyby a dá se obejít, čím složitější tak tím víc chyb. Tady ale platí jedno pravidlo (já už se trochu delší dobu v "bezpečnosti" pohybuju a tak o tom už něco vím) a tím se řídím samozřejmě taky. Pokud napíšeš dotaz: "Čau, jak se nabourám do kompu, že ho můžu plně ovládat?? Prosím pošlete nějakej prográmek a návod jak se s tím pracuje. Díky, Franta Vomáčka." tak je vidět, že s tím nic neumíš a tak se do toho NEPOUŠTĚJ. Správnej hacker má svoje nástroje, zná dokonale systém (tím nemyslím jenom ty známí ikspéčka) a umí výborně programovat v několika základních jazycích. Pokud tohle splňuješ tak se neptáš :)) Hacking není sranda a nenaučíš se to ani za týden ani za měsíc ani za rok. Musíš bejt s kompem jedna bytost, musíš znát všechna zákoutí, chyby, systémů, musíš ho dokonale ovládat a vědět PŘESNĚ co dělá. Pokud nejsi ochoten (a většina lidí není) se do počítače ponořit hloubějc, tak se na to vybodni.

Novell není žádna hračka a dostat se do něj trvá dýl než do normálního počítače. Jsou jím vybavovány servery a asi ne nadarmo. Můžeš zkusit nějaký prográmky na netu a je jich tuna, co vyroběj na totálně nezabezpečeným počítači administrátorský účet a dáš mi za pravdu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

for Mozek: poraď nějakej, mě by se to taky bodlo..:D
for mandel99 : já ti to řikal.. je sice hezký, že učitele vochčiješ, ale todle je pro ty, co to opravdu umí..
kámoš je dobrej programátor, udělal dokonalej program, bohužel se zatim dá spustit jen manuálně a spouští se jako služba, takže na tom zablokovanym kompu nejde, aspoň myslim, že je to tim.. ještě to s nim pořešim, ale nemá čas:( je dokonce tak vymakanej, že se sám povolí v antivirácích :D

Obrázek uživatele Jiří Moos

TOBiAS wrote:
for Mozek: poraď nějakej, mě by se to taky bodlo..:D
for mandel99 : já ti to řikal.. je sice hezký, že učitele vochčiješ, ale todle je pro ty, co to opravdu umí..
kámoš je dobrej programátor, udělal dokonalej program, bohužel se zatim dá spustit jen manuálně a spouští se jako služba, takže na tom zablokovanym kompu nejde, aspoň myslim, že je to tim.. ještě to s nim pořešim, ale nemá čas:( je dokonce tak vymakanej, že se sám povolí v antivirácích :D

Mám strejdu, kterej programuje profesionálně v Javě a dělá pro velké softwarové firmy, tak se taky učím :)) Jinak to je to o čem jsem mluvil, musíš se podívat sám.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Mozek wrote:
Jinak to je to o čem jsem mluvil, musíš se podívat sám.

njn, ale do konce tejdne nemam čas na PC, kvuly tý přestavbě a pak, já nejsem chopnej najít na entu ani obsah díla babička :D dyk sem donedývna neuměl ani stahovat z rapidu:D

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Pokud jde o instalaci software, existují přeci flash disky, na kterých se dají kapesní Mozilla i QIP spustit, bez nutnosti instalace. Buď přímo z flash disku a nebo zkopírováním na HDD.

Zakázané instalace budou zřejmě spočívat s nastavením práv účtu, pod kterým se připojujete. Ano, existuje řada programů, kterým by se jistě dal tento "problém" vyřešit, ale zdá se mi tu neetické je tu zveřejňovat. Myslím si, že jsem napověděl už dost tím, že jsem poukázal, v čem onen problém vězí.

Ano, vím, že jste psal o instalaci nějaké software, ale já bych to spíše viděl, že se jedná o nějaký MasterEye nebo tak, tedy sledovací program, nikoliv hlídací/blokovací pro instalační soubory. Samozřejmě nevím, jak vaše škola funguje, zda máte přihlašovací přístupy atd. Odvozuji jen, jak to máme na své škole. Pokud se vtom chcete nějak nadále hrabat, bylo by příjemné toto objasnit + zjistit název toho programu...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

for Jome: mno, mastereye máme taky, slouží pouze k tomu, že učitel vidí, co děláš, když nám eště fungoval správce, byl sem jedinej, komuuřitel do monitoru neviděl:D byl sem problémovej žák v tom, že sem fakt měl v kompu vše, i když to bylo přeshorydoly blokovaný..
kupodivu sem zjistil, že i učitel má omezený přístup, když sem konečně vypozoroval heslo a lognul se na něj.. může to samý co ostatní :D
my to tam máme zalokovaný přímo tim, že se nedá nic většího ai nakopírovat.. je blokace spuštění veškerýho .exe atd.. bohužel ten muj ahck je v .exe balíčku přibalenej..:(

Obrázek uživatele TheALuminium

Přesně tenhle typ programu znám, využívali jsme ho v progamers a jmenoval se Drive Vaccine PC Restore. Stačí znát pak heslo do tohoto prográmku a vše je vyřešeno :)

Obrázek uživatele chomin

chlapci, programy, programy, programy... na co? staci Jednotacka taska (mela Jednota vubec nekdy nejakou jejich tasku na prodej? :-D ) a razem je v IT ucebne o zarizeni min.. pak se zavre ucebna a mozna, ze bude jednicka z Info a nebude se muset chodit. kdysi na gymplu jsme to tak meli - ztratila se myska a cela ucebna byla zavrena jeste dalsi dva roky :-) nevim, jestli to sherlocku holmesovi tak dlouho trvalo najit pachatele, nebo jestli celou dobu skola setrila penize na mysku novou ;-)

nicmene volno a automatickou jednicku jsme meli hned..a taky volny odpoledne, takze jsem si na icq mohli pokecat doma a netvrdnout tak ve skole :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to Chromin: jo, jenže to neni řešení, mě infočška baví, ale je tam děsná práce, když tam máš C2D, ale takovejch procesů a testu po spuštění, že to běží jak 1GHz Celeron, IE plnej tosíce toolbarů, nemůžeš tam nic dělat, prostě hrůza, pak máš chvilku, chceš spolužákovi ukázat nvoej trailer a on nefunguje ani youtube.!?
to Ali: ten muj je zas TRT, je to utilitka made by náš programátor Kexik z Reversity, ale jelikož se teď věnuje enginu a škole, nemá čas na to, aby to předělal.. ten TRT byl původně pro to, abych se někomu naboural do kompu ze známých a trochu je pozlobil :D ale uměl se spustit jen manuálně, takže smme ho přibalili k malý trapný hře, ale z .exe installeru hry se stal .ex_ installer, kterej na tom školnim nejde spustit.. normální .exe jde, ale toto ne.. neni třeba instalovat, stačí spustit a vypnout a už tam je.. jesi chceš, můžu ho uploadnout, zapneš ho, a můžu si s tvym počítačem dělat co budu chtít, dokud nenapíšu STOP a Delete, tim ho zastavim a smažu z počítače. ovládání je plně online, takže pohoda :)) musíme to nějak přepracovat zas ven..

Obrázek uživatele TheALuminium

Píše se na obrazovce něco, když to dlouho načítá ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to Ali: to je dotaz na mě?
jj, jak je start, tak než se zobrazí panel, ej tam miminimalizovaný okno jako cmd, ale s textem c./Windows.. blabal.. přihlašování je přes Novell, při spuštění běží test avg a nortona a mastereye

Obrázek uživatele TheALuminium

Ne ne to je dotaz na autora tématu. Já jinak Novella znám.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.