Advanced System Care

Dobrý den, každý den používám Advanced System Care 5 pro denní údržbu, rád bych si však u čištění zbytečností nastavil, aby se mi nemazaly náhledy zastávek na jizdnirady.idnes.cz . Co bych měl v nastavení odškrtnout, aby se mi tyto náhledy nemazaly? Díky za odpověď.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jedno malé doporučení - nepoužívej ASC, je k ničemu :???:

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Mohl bych se k tomu prosím dozvědět něco více? Nějaké důvody a doporučení něčeho podobného, co by stálo za použití ; )

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Za mě nic. Pokud mám Windows XP, vystačím s CCleanerem, který použiji na čištění registrů a několika nepotřebných věcí. A pokud mám Windows 7, nepoužiji nic, protože systém jako takový je už chytrý dost a čistit registry se vyplatí jen v době, kdy mám nějakou kolizi v programech kvůli registrům (vlivem třeba špatného odinstalování)..

Ono ty "bordely" a "zbytečnosti" ve Windows mají svůj smysl - sice zabírají místo (bože, bojujeme o 2GB místa na xxxGB disku?), ale mají význam - primárně urychlují. Temp soubory urychlují vykreslení náhledů obrázků a videí, cache prohlížeče umožňuje rychlejší vykreslení stránky, jelikož otevření dat z počítače je dost rychlejší, než jejich znovustáhnutí, spousta služeb na pozadí sleduje systém a stav a snaží se zamezit vzniku chyb, atp... Pokud uživatel instaluje každou kravinu, ani CCleaner, ani ASC ho nezachrání, spíš naopak, udělá v systému ještě větší čurbes, když smázne něco, co neměl, a uživatel neví, co s tím..

A pak jsou i programy, které dělají prd.. Říct "našel jsem tenhle problém a odstranil" může kdokoliv. Některé si za to nechají i platit, a přitom jejich zásahy do systému jsou nulové. Vždy mne fascinuje, jak dědovi ASC "našel zase 4 problémy a opravil je".. Počítač pak funguje hned o poznání ... stejně. :-)

Obrázek uživatele David Ryvola

Dobrý den,

Takhle, Tobík má svým způsobem pravdu, tyhle "bordely" jsou skutečně k něčemu prospěšné, urychlují zobrazování atd. atd. Ovšem, hlavní podstatou programu Advanced System Care je, že nabízí hned několik zajímavých a užitečných utilitek: například defragmentaci, průzkumníka a čističe disku a tak dále a tak dále. Znám spoustu uživatelů, kteří jsou s ASC spokojeni a neplechu v počítači jim neudělal. Mé zkušenosti s tímto programem jsou dobré; během testování tohoto programu (nyní již ve starší verzi) pro náš článek: http://www.pcporadenstvi.cz/advanced-systemcare-snadna-udrzba-pocitace-se-vsim-vsudy se mi PC opravdu pročistil a zrychlil. Ale zase pokud máte nadupané dělo, které toto, jak Tob řekl, 2GB a podobné místo, nerozhodí, tak rozdíl v plynulosti a rychlosti moc nepoznáte. Je tedy dobré si v něm najít to, k čemu jej potřebujete.

Co se vašeho problému týče, mělo by jít o odškrtnutí dočasných souborů v IE...? Sám si teď nejsem jistý. Jaký používáte internetový prohlížeč? Mohlo by také pomoct odškrtnutí dočasných souborů ve Windows ... zkuste oboje a uvidíte...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.