Vypínání PC podle teploty

Ahoj chtěl bych se zepptat jestli existuje něakej program který by mi vypnul pc při určité teplotě procesoru když renderuju něaké videa tak se mi to někdy kousne a procesor skočí na 100 % a hrozne seto pálí a já u toho většinou nejsem pořád a nerad bych aby mi odešel CPU :(

Děkuju za odpověď

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

CPU má vlastní systém ochrany vzhledem k teplotě... Co je to za procesor, jakou máš základovku a jaký chladič na procesoru? Jaký operační systém? Stáhni si HFinfo32 a jaké jsou teploty v zátěži na procesoru?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ahoj CPU mám AMD Athlon 64 X2 6000+
Základovku už nevím žádný program mi nechce ukázat název :(
OS mám Windows 7 Ultimate 64-bit
Chladič sem vybíral podle toho jestli se mi vejde do bedny :) http://www.alza.cz/xigmatek-apache-cd901-ii-cooler-d238218.htm
Teplota CPU 40C° při zátěži 0% a 40C° při 100% :) takhle mi to ukazuje EVEREST a s tom HFinfo32 mi to teplotu neukazuje a 40C°to určitě nemá stačí k tomu dát ruku a hned poznám že bych si na tom mohl vařit vodu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No, chladič je dost malý na tenhle procesor.... Pokud neukazuje teplotu, máme problém... Ale pokud se o chladič spálíš a máš puchýř, je to vcelku jasné... Buď podtaktovat, lepší chladič, nebo se s tím smířit..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Taktování asi ne :) nato si moc netroufám protože sem to eště neskoušel, a PC sem zapl bez větráku a začal sem renderovat a pak se RESTARTOVAL tak aspon vim že se nespálí :) koupil bych lepší ale potřebuju něakej výkonej ale aby byl stejně velkej jako tenhle protože se mi do bedny nevejde ale zatim to pžežiju :) sice sem tet konečně zjistil proč se mi vypína pc :) také to bylo tou teplotou a já kuli tomu vždy reinstaloval pc :( :D jinak děkuju za odpověď :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jakou máš bednu? Poskytni fotky, rozměry...

Taktování je něco jiného - podtaktování je bezpečné, je to snížení frekvence a tím snížení výkonu, ale i topivosti - pak ti to nebude hořet... Teplota nad 70 °C na procesoru totiž snižuje jeho životnost poměrně rapidně...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Nad 70°C :D jej to přesáhnu po 5 min na 0% výkonu CPU :) kdybych mohl aspon zjistit tu teplotu ale všechny programy mi to tet přestaly ukazovat :( Jsem měl teť pár dní Win7Ultimate 32-bit a tam mito šlo ale tet už to měnit nebudu když už mám ty 64bit koupený :( a od té doby co nemám XP se mi to přehhřejvá pořád, a podtaktování bych docela nechtěl už takhle to vytáhnu na 100% každou blbostí teda aspoň mě se zdá že ten procesor neni moc dobrej nebo jakej je tvůj názor na ten CPU ? Mám koupit lepší a rovnou to hodit do jiné bedny, neni něaká možnost taktování větráku ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

taktovat větrák nelze, ale lze zvýšit jeho otáčky - ovšem ne tak snadno... To neuděláš. Procesor není zrovna silný a moderní, vyplatilo by se ti složit si komplet nový komp. A nebo aspoň lepší skříň..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

To plánuju :) protože doteť jsem hrál takové nenáročné hry takže mito šlapalo normálně :) Minecraft Metin ... to utáhne každej komp tyhle hdy jsem hrál hoodně dlouho a pc šlapal furt stejně takže nebyla cena to měnit když za pár dní budou komponenty lepší, cca kolik stojí takovej dobrej herní pc na hry Skyrim, COD MW3 prostě takovej norrmál pc kolik by stál :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

16 000 kč a více + monitor + OS + periferie.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.