uživatelské účty

Dobrý den, mám problém z uživatelskými účty, udělal jsem asi blbost, smazal jsem vchny uživatelské účty a nechal jsem si tam jen jeden z myšlenkou že to je jako hlavní účet (Správce PC) boužel ted když se přihlásím tak nemůžu nic odinstalovat, napíše mi to že přistup byl odepřen. tak nevím co s tím... Dá se to nějak překopat aby jsem byl Správce? I kdyby se musel zformátovat disk a přeinstalovat OS, protože všechna data mám zálohovaná, tak bych potřeboval radu co s tím. Předem děkuji.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Váš problém zní nereálně. Nemůžete smazat na účtu s nižším oprávněním, účet s oprávněním vyšším. A sám si umazat účet pod sebou také nelze -> administrátorský účet musí stále existovat. Zkuste si na stávajícím účtě, který je podle Vašeho nastínění problému jediný, přidělit maximální možné pravomoce. Pokud neexistuje jiný výše postavený účet, mohlo by se to podařit.

Obrázek uživatele shadow282
[27471] ....

Já si nejsem jistý jestly tam není ještě výše postavený účet, ale jestly je tak určitě neznám heslo ani přihlašovací jmeno, je to v podstatě pracovní notebook který po ukončení pracé u firmy zůstal doma, takže nám notebook přenechaly, tak ho chci celý přemazat, tak jestly to nějak půjde a tím se zbavím tohoto problému tak mi prosím poraďte...

Obrázek uživatele Dick

Kolik máte účtů v PC uvidíte pod ovládacími panety v účtech. Jinak účet, který určitě nejde smazat je účet administrator. Při přihlašování do Windows dejte ctrl-alt-delete a do jména vepište Administrator a do hesla heslo administrátora které se zadávalo při instalaci Windows.

Obrázek uživatele shadow282
[27473] ...

Asi tak, v ovlácích panelech jsem šel do "uživatelské účty" kde bylo asi 5 účtů, tak jsem je jednoduše označil a smazal zmáčknutím klávesy "delete" nechal jsem si tam jen účet ze stejným přihlašovacím jménej jakým se normálně přihlašuji a ted když chci jít např. do "uživatelké účty" tak musím napsat Uživatelské jmeno, Heslo a Doménu. když tam zadám tyto údaje (údaje které zadávám když se přihlašuji) tak mi to napíše "Se zadanými informacemi o uživateli nelze otevřít okno uživatele. Ujistěte se, zda zadané informace o uživately určují člena skupiny Administrators v tomto počítači." tak nevím co s tím.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Pokud to nevadí a dokonce byste to uvítal, tak doporučuji formát HDD. V návodech máme skvělý postup, jak vše zrealizovat i s přeinstalací: http://www.pcporadenstvi.cz/pruvodce-instalaci-windows-xp.
Po formátu a přeinstalaci bude všechno nové a budete mít možnost nastavit vše jak potřebujete, samozřejmě včetně uživatelských účtů. Pokud je notebook z firmy, tak toto rozhodně udělejte, kvůli možnému jinému nastavení celého notebooku, které by mohlo do budoucna dělat neplechu.

Obrázek uživatele shadow282
[27475] ....

No rád bych to udělal ale mám taký malý problémek, je to starší počítač, bude psíš fungovat na psaní různých dokumentů atd. nic extra se po něm chtít nebude, ale jde o to že k tomu nemám žádné ovladače a nevím jestly budu na notebook nějaké potřebovat, třeba tady od tohoto PC co ted píši mám ovladač např. ke grafice a tak nevím jak to je z notebookem, a jestly budou potřeba tak jestly je na netu seženu.
A další díl, asi budu muset při zformátování vytvořit nový oddíl, tak jsem jel podle návodu co jsem našel na internetu a u toho vytvoření jsem se zaseknul....postup byl takový: Ovládací panely/Výkon a údržba/Nástroje pro správu/Správa počítače/Uložiště/Správa disků(Místní) a tam jsem měl vytvořit kliknutím pravého tlačítka myše ještě jeden oddíl ale to mi jaksi nikde nešlo, a ten oddíl co už tam je zabírá celkovou pamět HDD, a zase nevím jak zmenšit pamět toho oddílu abych tam mohl dát další, mohl by jste mi ještě s tímto poradit?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkus power quest partition magic 8
ono ani neni třeba dělat oddíly, pokud tam bdueš jen pracotat, to jen v případě velkého využití kapacity disku a jeho velkému zaplnění třeba hrama nebo fotkama by se druhej oddíl hodil.. takže to normálně nfaormátuj celá přímo při instalaci XP..

Obrázek uživatele shadow282
[27477] ...

takže normálně při instalaci XP dám zformátovat disk a pak nainstaluju XP

a power quest partition magic 8, co to je? a ještě kde to seženu, jestly by jste mi mohl poradit.

Obrázek uživatele Dick

Pokud chcete přerozdělit disk a netrváte na zachování dat na hdd, tak tuto nabídku najdete po nabootování z instalačního cd a spuštění instalace. Jsou tam volby odebrat a vytvořit oddíl a naformátovat. Data na hdd se však nezachovají. Budete mít nově rozdělený a zformátovaný disk. Program Patrition Magic je program na přerozdělení disku se zachováním stávajících dat, které rozdělíte na nově vytvořené oddíly.

Obrázek uživatele shadow282
[27479] ........

já už jsem udělalto že jsem OS naistaloval ještě jednou na stejné místo, tím jsem přemazal složku windows. windows se chová normálně z tím že v Documents and Setings zůstaly složky ze všech účtů co byly v PC ale jinak už v PC žádné programy nejsou, jediný co jsem udělal je že jsem ručně vymazal složky v Program files a nechal tam jen to co si OS nainstaloval nově a co potřebuje, bude vadit když jsem to takto udělal? jestly jo tak to udělám znova a udělám to jak ste mi tady napsaly, prosím o odpověd.

Obrázek uživatele Dick

Vadit to nebude. Windows poběží. Ten který chce mít pc v naprostém pořádku si udělá instalaci na naformátovaný disk. Tím má jistotu, že mu tam z minula nic nezbylo - třeba vir či jiná havěť.

Obrázek uživatele shadow282
[27481] ...

tak aspon že tak...
a ještě jestly by jste mi mohly poradit kde bych mohl stáhnout tyto programy: Microfost-Access, Exel? Outlook, PowerPoint, Word atd.
z instalací OS se mi tam tyto programy nenainstalovaly, nebo nevím....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, takže instalace je nejlepší na čistý disk.. programy ti fyzicky zůstaly, ale při přeinstalování win o nich win jen neví, nekteré, které mají data ve složce win nebudou ani fungovat, ale spoustu zbytků ti tam zustane.. proto je lepší zálohovvat účty na DVD a naformátovat disk..
co se Officu(word, excell) týče, ten si musíš koupit, neni dodáván s Winem, musel jsi si ho tam nainstalovat z jiného CD..

Obrázek uživatele shadow282
[27483] ...

áha :)) budu to muset udělt tak za dva dny, zejtra musí ten PC fungovat na 100% takže musím sehnat nějaký programy aby se daly spoutět různý textový dokumenty, a pak to můžu zase přeinstalovat...

Obrázek uživatele Dick

Jako náhradu za placený Microsoft Office můžete zdarma stáhnout a používat Open Office. Jsou zde sice nějaké rozdíly, ale soubory z Wordu, Excelu, Power pointu atd otevřou a můžete s nimi i pracovat. http://www.openoffice.cz/

Obrázek uživatele shadow282
[27485] ....

díky za informaci, už jsem si open office a ještě AbiWord stáhl...snad to bude zatím stačit....


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.