Rychlosti mechaniky DVD

Přeji všem hezký den.

Prosím o radu ohledně rychlosti zápisu na DVD. Nero mi nabízí jako možnost zápisu rychlosti 4x, 8x, 12x, 16x, 18x a 20x. Jak mám tyto rychlosti využívat?

Předem děkuji za odpoved'.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, tak rychlost využívej jak podle podporovaný rychlosti dvd na který zapisuejš (je to na něm napsaný), tak podle toho, kde DVD hodláš číst - jakou rychlostí ho zapíšeš, taková je minimální rychlost následného čtení - dnešní pc nemá problém, ale DVD přehrávač může. pro DVD přerávaš používej 4x, jinak pro kompy normálně 16x..

Obrázek uživatele Radek 123

Tý rychlosti zápisu na DVD jsem si vůbec nevšiml a vše jsem zapisoval rychlostí 20x a v DVD přehrávači se takové DVD zasekává (alespoň předpokládám že je to tou rychlostí zápisu).
Děkuji za odpověd', pomohlo mi to.

Obrázek uživatele tatik

V tomto případě se stává, že platí : Méně je někdy více.
V krajním případě se může stát, že CD nebo DVD vůbec nepřečtete. Už jsem se s tímto případem setkal.
Co se týká sekání, je to jedna z možností, ne však jediná. Jestli je to příčina, zjistíte, když disk otestujete na jiné mechanice, než jste pálil.
Po zkušenostech, které mám, raději volím nižší rychlost zápisu, protože nevím, kdo a kde disk použije.
Jinak platí to, co psal TOBiAS. Pokud je disk určen pouze pro PC, může být rychlost zápisu CD libovolná. U mechanik DVD je třeba myslet na to, že se disk použijete i ve starší mechanice, řekněme tedy 4x.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.