Operační systém - nejde nainstalovat

Ahojky, budu hrozně moc ráda, když mi s tímhle pomůžete :-)
Před ani nee 2 týdny jsem si koupila v zastaváně notebook hp Pavilion ze4400 noo a včera mi přestal jít, jen ho zapnu a na obrazovce se ukazuje že to nenalezlo operační systém, tak jsem vymyslela, že ho nainstaluju, on má teda OS windows XP ale já mám doma jen windows 7, tak tam normálně šoupnu dvd a ono se mi to našte, jenže když je tam to, kde si mám vybrat, kam to chci nainstalovat, tak je tam jen nepřidělené místo na disku 0 a to mi ukazuje, že to má celkovou velikost 7,5 GB a volné místo taky jen 7.5 GB. a to když dám a kliknu na další tak se mi ukáže tohle:
Systém Windows nelze nainstalovat na tento disk. Je možné, že hardware tohoho pc nepodporuje spuštění na tomto disku. Zkontrolujte, zda je v nabídce BIOS povolen řadič disku.
A navíc jsem se dočetla, že pro instalaci windows xp musím mít min. 10 GB, ale nechápu proč mám jen 7,5, když na tom notebooku prakticky nic není? :-o
Hrozně moc vás prosím, dělám to tu už hodiny a jsem z toho v háji 8-) děkuju

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, to je opravdu stařeček, NTB by měl mít min 40GB disk, ale protože v základu má jen 256MB RAM, nedoporučuji ti na to W7 instalovat, nepůjde to. Zjisti jestli má opravdu jen 256MB RAM, nebo ho někdo rozšířil alespon na 1GB.
Každopádně ti nejspíš odešel disk přinejlepším. Můžeš to vyfotit v té fázi, kdy vybíráš prostor a disk pro instalaci systému?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Teď jsem tam měla nějakých 52 GB, protože jsem asi něco změnila v Biosu, ale měla jsem tam napsaný ten text víše, tak jsem se zase šťourala v Biosu a je tam zase jen těch 7,5 :-/ a teď když jsem to znovu nějak to, tak má dokonce jen 4.1 GB takže si myslím, že je tam víc...i brácha když se na to koukal mi říkal že to má nějakých 60 GB, ale že mě se tam z nějakéhoo duvodu ukazuje jen tolik :-( a nevím proč...

Obrázek uživatele Michal Čížek

udělej reset BIOSu do defaultu, pokud tam bude položka co je nastaveno u HDD (IDE, AHCI) nastav IDE, pak se instalace musí rozjet, znova řikám, může být špatnej disk.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ono je to takový blbý, ale když já nevím, jak se ten reset biosu dělá :-( 8-)

Obrázek uživatele Michal Čížek

je to tam napsaný bios default, nebo load bios default

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Noo ja bych to měla mít když zmáčknu F9 a pak se mi ukáže tabulka, jestli chci opravdu restartovat., ale když dám ano, tak se nic neděje...

Obrázek uživatele Michal Čížek

to se samo nerestartuje nikdy


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.