nežadoucí OSD okno

dobrý den,
mám problém s monitorem Philips 170s opakovaně se mi zobrazuje attention okno ODS MAIN CONTROLS UNLOCKED nebo OKNO MENU a to zničeho nic.Zkoušel jsem restart monitor a PC ale nemá žádný vliv. zkoušel jsem to s philips.cz ale neodpověděli,Prosím o radu.
Předem děkuji Michal

EDIT by TOBiAS: a ten název tématu je co? můžeš to prosím změnit na něco smysluplného? nebo celé téma smáznu.. pokud nevíš jak nebo proč, přečti si pravidla

Obrázek uživatele Michal Čížek

okno menu se zobrazuje i při vypnutém PC? řekl bych, že u monitoru budou nějak zaražená, nebo vymačkaná tlačítka, možná by stačilo monitor otevřít a vyčistit.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a pokud ne, tak je problém v samotném monitoru.. jak je starý?

Obrázek uživatele michallll

Mno při vypnutém PC je monior vypnut automaticky,pouze při zapnutém se zobrazuje OSD okno,vymačkané je pouze tlačítko VYPNOUT.Monotor mám cca 3,5 roku,nikdy jsem nečistil.

Obrázek uživatele Michal Čížek

ono i při vypnutém PC a žluté kontrolce na monitoru jde u některých monitorů tlačítkem vstoupit do menu. Já si osobně myslím, že pokud máš vymačkaný jeden čudlík, bude následovat i druhý, osobně bych to vyčistil, případně ty tlačítka vyměnil, ale upozornuju tě, že pokud nemáš sebemenší zkušenost nepouštěj se do toho a svěř to odbornému servisu, ikdyž tento monitor se dá sehnat kolem 800,- , možná bych zvážil možnost koupě nového, pokud si sám netroufneš na servisování.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

vidím, že tyto fóra jsou plné odborníků a velmi užitečná, takže se Tomasak nic nedověděl, jen kecy o hovně.
Měl jsem stejný problém s hp w2408h. Řešení celkem jednoduché...vykašli se na uzamykaní OSD menu, jak tady někdo chytře radil, vyskakující OSD menu nahradí vyskakující se hláška o uzamčeném OSD menu.
Rozeber monitor o odpoj káblík, co vede k desce s mikrospínači, nastavení monitoru můžeš provést softwarově pomocí utility, tlačítka nebudou fungovat, ale máš vyhráno. Pokud jsi trochu technicky zdatný, můžeš propájet spoje, často tam bývá studeňák, když to nepomůže, tak vyměnit mikrospínače.

Snad tento návod pomůže dalším, co mají podobný problém...je zbytečné, kvůli takové prkotině kupovat nový monitor, zvlášť, když je takový problém u "drahého" monitoru, který jinak dobře funguje.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.