Nemůžu se dostat do BIOSU na notebooku

Čus, mám takovej problém. Potřeboval bych se dostat na svém notebooku (ASUS K70AB-TY059) do BIOSU, ale když zapínám pc a davám F8/F12/DEL (ani tam při startu není napsané kterou klávesou se tam dostanu ..) tak mně to dá jen do nabídky spuštění win7 (v jakém režimu to chci). Mám si od výrobce stáhnout nějakej jinej BIOS ? nebo jak ? Už jsem fakt zoufalej a vůbec netuším jak se tam mám dostat :/
Jen tak na okraj.. potřebuju se tam dostat proto, abych nastavil bootovaní z mechaniky před bootovanim z harddisku. Jestli znáte nějaký způsob jak to udělat jinak než přes BIOS tak mi prosím dejte vědet :)

Obrázek uživatele borisss

skus sa tam dostat cez F2 mam sice acer ale mne to ide a kamosovi tiez a dalo by sa to spravit cez deamon toolsa kde pripojis imagynarny disk a z toho to nainstalujes

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

každý NTB to má jinak, ale nic se nestane, když ozkoušíš všechny F klávesy..

stejně tak by mělo jít vyvolat i boot menu - proč chceš bootovat mechaniku? pro instalaci os? pokus se vyvolat jen boot menu a ne vstup do biosu.. obvykle se to dělá F8, ale zkus vše..

pro ten vstup do biosu mačkej klávesu ihned po zapnutí jako šílenec..

objeví se ti před načítáním systému vůbec nějaká jiná obrazovka? měla by, resp musela :))

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

právě že to jak šílenec všechno mačkám :D navíc je tam jen krátky čas (asi 3 sec.) a pak už začne najíždět WIN a ano potřebuju to kvůli instalaci dalšího OS :)

Obrázek uživatele TheALuminium

Zajímavý je, že v manuálu od Asusu jsem žádnou zmínku o BIOSu nenašel, tak zkuste ten papírový manuál, tam by mělo být jak se do něj dostat.

Obrázek uživatele petanek

Ja napriklad nemam zminku o biosu ani v papirovem manualu. Mam Asus k50af serii. Cely manual (asi 10 stranek A5) popisuje, kde co najdeme (USB, Mechanika atd.) Celkem strucny manual :-) Takze myslim, ze to nebude ani v tom na k70ab...

Obrázek uživatele sosit.cz

Někdy bejvá problém s tím že se musí stisknout klávesa jenom jednou jinak jí to ignoruje.

Obrázek uživatele borisss

skuz zmagnut fn a trebarsF2 poskusaj

Obrázek uživatele harry

zkus toto:

hned jak naběhne logo nebo post zmáčkni ESC a pak hned F2 nebo F10 (popř. F1, F11, F12)

osobně se mi stalo, že bylo potřeba před vstupem stisknout esc, nevím zda se něco seklo nebo proč... ale prostě takhle to šlo.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

reakce na harryho: ten Esc pozastaví průběh POSTu - testu funkčnosti hardware, prováděný BIOSem při spouštění počítače.. pouze než proběhne celý post je možné vstzoupit do BIOSu, ale možná na výkonném hardware proběhne tak rychle, že jej nejde stihnout, pauza ti to dovolí :)

Obrázek uživatele Malki

Ahoj,
Mam problem s reset BIOSu u NB Acer Travelmate 2410. Stahl jsem si servisni manual v kterem je uvedeno, ze se ma u jumperu spojit pin 1 a 8. Ale zaboha nemuzu na desce zadny jumper najit. Muze nekdo poradit, kde ho najdu nebo jak ma vypadat? S NB s timto nemam zkusenosti. Manual muzu pripadne poskytnout v pdf

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud máš něco jumperovat, vypadá to asi takto:
http://www.madshrimps.be/articles/ASRock4Core1333-eSATA2R50P31-Sidney%20... ty dva modré drátovce dole..

jumper je pak ta malá modrá věc v náhledu fotky http://www.google.cz/imgres?imgurl=http://www.thg.ru/howto/20051125/imag... (fotku nelze otevřít)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.