nejde připojit web camera

dobrý den chtěl bych poradit mám dvě web cam.(creative) a nejdou mi nainstalovat a nemůžu k nim sehnat ovladače, předem díky

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobrý den ...

Předpokládám, že kamery se připojují k počítači pomocí rozhraní USB. Instalace samozřejmě nemůže proběhnout, pokud nevlastníte ovladače k tomu určené. Pokud se jedná o nové kamery, ovladače by měly být součástí balení.
Pokud tomu tak není, napadají mě dvě metody řešení:
1/ Pokud jsou kamery k počítači připojovány, jak jsem se již zmínil, pomocí rozhraní USB, mělo by dojít ke stahování ovladačů automaticky z internetu. USB port by měl ihned po připojení kamery začít s automatickým rozpoznáváním nového HW, při čemž vyhodí tabulku o ovladačích, na které jsou dvě možnosti: (automatické a ruční nastavení ovladačů). V našem případě musíme být připojeni k internetu a zvolíme první možnost, tedy automatické nastavení. Ovladače by se měly začít stahovat z internetu již sami.
2/ Pokud toto řešení nepomůže, napište nám přesný typ vašich webkamer a můžu se skusit podívat na internetu, jestli nejsou někde volně ke stažení ....

(Psal jsem všechno z hlavy, tak se možná některé pojmy budou trochu lišit, ale jen malinko ;) )

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

díky za odpověď, skusím to a pak dám vědět jak to dopadlo.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

tak jsem to vyzkoušel podle rady a webcam. nejde nainstalovat, webcam. je starší a nemám kní žádné ovladače(zn. creative)

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[9504] re:

králíček wrote:
tak jsem to vyzkoušel podle rady a webcam. nejde nainstalovat, webcam. je starší a nemám kní žádné ovladače(zn. creative)

Dobře, protože jste nenapsal úplný název kamery, píšete stále jen výrobce, tak by vám myslím mohlo pomoci toho. Přímo na stránkách výrobce je udělaná tabulka s ovladači, kde si dáte kamery, ve druhém sloupečku pak webkamery a ze seznamu, který se vám otevře ve třetím sloupečku vyberete konkrétní typ. Pokud by tam snad nebyla, ale byla tam kamera stejného názvu lišící se jen číslem na konci, myslím si, že můžete stáhnout i tu ... Ale snad tam budou ovladače přímo na tu vaši.

Zde je odkaz, směřuje přímo na tabulky. Hodně štěstí a dejte vědět:
http://cz.europe.creative.com/support/downloads/

BTW: Celý název té vaší kamery zjistíte z manuálu, či z krabice nebo snad dokonce po připojení do pc, vám to vypíše, jaký produkt jste připojil ... LOL


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.