Instalace na FlashDisk / Ext. HDD

Dobrý den,
předem se omlouvám, ale nevěděl jsem kam toto téma zařadit, protože se jedná o Hardware i Software...

Ale chtěl bych se zeptat, jak je možné a co k tomu potřebuji, když mám FlashDisk nebo externí HDD a chci na něj něco přímo nainstalovat, aby bylo možné tento program(hru) spustit pouze po připojení disku třeba na školním PC a nebyla nutná instalace.

Děkuji za odpověď.

Obrázek uživatele TheALuminium

Software musí být ve vydání tzv. Portable. Tzn., že nepotřebuje zapsané registry systému a funguje jen jako samostatná aplikace kdekoliv. Tyto programy se ani neinstalují, jen se kopírují.

Obrázek uživatele EasyHB

Takže neexistuje nějaký SW který zajistí, že by to šlo nainstalovat přímo např. na ten externí HDD?

Obrázek uživatele TheALuminium

To určitě ne. Na Flash disku není operační systém. Operační systém potřebuje určitý HW ke svému běhu, takže tam nemůžete nainstalovat vůbec nic. Některé hry jdou pouze zkopírovat, ale jsou to spíš ty starší.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jen pro zpřesnění - program si při instalaci (kamkoliv) instaluje data i do jiných složek (common files, windows) a zapisuje se do registrů.. tyto věci však na jiném počítači nenajde a tak většinou nefunguje..
je mi jasné, o co ti jde :) většinou jsou programy funkční jen po zkopírování na flashdisk, avšak s jistotou to jde jen u těch "portable".. ty jsou k tomu právě určeny.. ale třeba steré hry jdou většinou zkopírovat..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.