Chyba při kopírování souboru nebo složky

Při pokusu o zkopírování nějakého souboru z interního disku C na další interní nebo externí, mi to hodí hlášku: Chyba při kopírování souboru nebo složky, na disku není dost místa. Přitom mám 1TB disk a je víc jak z poloviny prázdnej, takže místa je tam dost. Co s tím?
Díky

Obrázek uživatele Jiří Moos

Pravděpodobně budete mít na externím disku špatný souborový systém - FAT32 nejspíš... koukněte na vlastností disku, jestli je FAT32 nebo NTFS (FAT16 asi ne :-)) ). Jestli to bude FAT32, tak budete muset disk naformátovat - přijdete o všechna data, takže si je musíte před formátem zazálohovat...

Obrázek uživatele Luk

A je možný aby byly oba dva disky špatný? Mám totiž celkem 3 (2 interní) a jeden externí. C je systém souborů NTFS a ty dva FAT32. Ale všiml jsem si, že i když to chci hodit na flash disk, napíše to tu stejnou chybovou hlášku. Navíc to hlásí jenom u některých souborů nebo složek, ostatní jdou zkopírovat nebo přesunout normálně.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Ano, jen jsem nezdůraznil v čem je problém :)), pardon... jde o velikost souborů - souborový systém FAT32 nedokáže adresovat víc, než 4 GB dat, takže soubory větší, než 4 GB prostě nejdou nakopírovat.

Počítačové disky jsou již formátované standardně na NTFS, protože s tak velikými soubory se počítá, externí harddisky se ještě naivně formátují na FAT32, prý je NTFS na přenosných discích nestabilní... já s ním nikdy neměl problém, ani na flashkách.

Obrázek uživatele Luk

Takže myslíte, že pomůže jenom naformátování? To potom bude ale znova FAT32, akorát bude úplně čistej, ne?

Obrázek uživatele dareback

Při formátování lze navolit, zda-li se má formátovat jako FAT32 nebo jako NTFS.

Obrázek uživatele dareback

Mozek wrote:
prý je NTFS na přenosných discích nestabilní... já s ním nikdy neměl problém, ani na flashkách.

Mám NTFS na 1 TB externím disku a bez problému...

Obrázek uživatele Jiří Moos

To dareback: Moje řeč, ale třeba TOBiAS tento názor nesdílí...

@luk:
Formátování znamená prakticky změnu souborového systému - většinou se ale formátuje NTFS na NTFS - pouze se disk vyčistí od dat. Nejlépe se podle mě formátuje přes příkazový řádek (viz: http://www.pcporadenstvi.cz/magie-prikazoveho-radku). Spustíte jej a napíšete "format jmeno_jednotky: /FS: ntfs" - bez uvozovek. Pokud máte disk třeba na E:\, tak zadáte "format E: /FS: ntfs" bez uvozovek. Pozor! Přijdete tím o data na ext. disku! Zálohujte.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.