Bakalářská práce

Ahoj kluci, chci se zeptat, na bakalářskou práci jsem si vybral téma "sestavení a příprava počítače pro vzdělávání", s vedoucím bakalářské práce jsem si psal a říkal, že bych tam měl rozepsat jen hardwarovou část počítače, tj. z jakého hardwaru se pc skládá, jak spolu jednotlivé komponenty komunikují, dále tam má být princip činnosti počítače, všeobecné schéma počítače, podstata procesoru, způsob zpracování informace, komunikace s pamětí a jinými částmi pc, způsob komunikace po sběrnici atd. No a chci se zeptat, neznáte nějaké stránky, kde bude něco podobného rozepsané? Předem díky za odpověď, ještě se rozhoduji, jestli nevybrat něco jiného, aby to nebylo moc těžké :)

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Zdravím,

kluci z HW ti jistě pošlou nějaké odbornější články; co se týče od nás - možná by nebyly od věci poslední tři články z průvodců HW sekce. Třeba tam i něco zajímavého pro tebe bude: http://www.pcporadenstvi.cz/seznam-rubrik/hardware/pruvodce-navody

Obrázek uživatele Mikynka

Děkuji za rychlou odpověď, na články jsem koukal a jsou moc dobré, ale s popisem hardwaru bych až tak veliký problém neviděl, spíš nevím, jak co komunikuje po sběrnici, zpracování informace a další věci, které jsem uváděl v dotazu a o kterých se nikde moc nepíše. Kdyžtak mi můžete doporučit i nějakou odbornou literaturu, s kterou jste se setkali a je tam vše krásně rozepsáno :).. Jinak můj obor na škole je zaměřen spíše na psychologii, nic takového jsme nebrali, ale toto téma se mi zdálo lepší, protože zde budu popisovat fakta a nemusím nic vymýšlet, jako např. z témat ohledně psychologie :)

Obrázek uživatele Jiří Moos

Umíš dobře anglicky?

http://computer.howstuffworks.com/

nebo weby typu SvetHardware atd..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Mozku tohle jsou opravdu pěkné stránky! je to tam pěkně vysvětlené co jsem koukal...
každopádně nějaké ty základy bychom tu asi sesmolili taky, ale na bakalářku se se svými vědomostmi necítím :D

Obrázek uživatele Mikynka

Zatím děkuju kluci :), všechno si prostuduju a něco z toho určitě použiju :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

na jednu věc bych tě rád upozornil.. jak jsou všechny tyhle věci podrobní a skvělé, už nežijeme v době jehličkových tiskáren, disket a AGP slotů! takže vem si z toho informace, ale je dobré zjistit si čím se liší nové počítače a pak konkrétně najít něco o těch odlišných věcech.. prosím udělej to pro mě a nepiš do té bakalářky o AGP slotu :)) respektivě historicky ho zmiň, ale na PCIe nezapomeň..

Obrázek uživatele Mikynka

Neboj, jen to lehce zmíním, ale budu psát spíše o novinkách :).. kdyby něco, tak vám sem napíšu o radu :)

Obrázek uživatele Jiří Moos

Dívej se vždycky na datum odeslání článku - ať udržíš tu linii novinek.. ;) Je smutnou pravdou, že při vyhledávání se jako první výsledky zobrazí právě ty zastaralé - jsou již prověřené, jsou tu déle.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.