Aplikace potřebuje otevřít jako správce

Ahoj jde něak vypnout aby aplikace nepotřebovaly spuštění jako správce ? Kdybych na svém PC kde jsem správce něak přenastavil oprávnění (pokud to jde) a poté ten program spouštěl z flešky někde kde je potřeba heslo správce, šlo by to ? Napadá vás něco ? :)
Předem dík za jakékoliv rady.

Obrázek uživatele Michal Čížek

na svém PC ve vlastnostech a záložka kompatibilita, můžeš dole zaškrtnout spouštět jako správce, ikdyž program bude na flešce, ale jakmile ho budeš chtít spustit na jiném PC, bude se vše řídit nastavením daného PC, takže budeš muset mít zase přístup jako správce.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Je to obyčejný program .exe který spouští ostatní dll, kdybych ho otevřel třeba v textovým dokumentu okopíroval jeho činnost a udělal z toho něak .bat nebo něaký takovýhle podobný formát :) to je asi blbost co ? Aby se to dalo něak obejít... Jak pc zjistí že k danýmu programu potřebuje souhlas správce ? A ostatní programy spustim i bez tohodle potvrzení ? Určuje to PC nebo daný program ?

Obrázek uživatele Michal Čížek

to není tak jednoduché jak popisuješ, všechno se to točí kolem bezpečnosti soukromých údajů, tahle struktura bezpečnostních prvků se dělí na právo a oprávnění, tvůj exáč určitě bude mít ve vlastnostech na záložce zabezpečení v oprávnění pro systém jen nějaké omezené nastavení a né úplné řízení, pak při spuštění se bude dotazovat na schválení, ale i tak je to daleko složitější


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.