Zaseknutí instalace windowsu XP

Zdravím,
už jsem zoufalej - do staršího noťase (IBM T22,900Mhz,256MB RAM,20GB HDD) se snažím dostat Windows XP. Bohužel se nedaří - pokáždé se normálně windows instaluje a přesně 34/35 minut před koncem instalace se seknout.
Zkoušel jsem:
Originální CD windows xp,dále i několik neoriginálních (čistě vypálených abych měl jistotu že je cd nepoškrábano)...pak jsem zkoušel i nějaké verze s SP2,SP3 i Home edici....Nic nejde pokaždé se to zasekne na stejném místě.Například Windows 2000 se nainstaluje bez problému a zkoušel jsem i inovaci z 2000 na XP ... pořád nic.
Ještě chci dodat že bych raději potřeboval XP než 2000,nic proti dvoutisícovkám nemám - jen potřebuji spustit nějaké programy na autodiagnostiku které běží nejlépe v xpéčkách.

Harddisk je v pořádku,DVD romka také ...

Nesetkal se někdo s tímto problémem ?Díky za info.

edit: ještě mohu zkusit HDD zformatovat na FAT ale myslím že to nehraje žádnou roli.
edit2:někde jsem četl,že se to může zaseknout kvůly nějakejm ovladačům,ale moc tomu nevěřím

Obrázek uživatele Peca

To je zapeklité...
Systém souborů nechte klidně NTFS, to je jedno. S těmi ovladači to bylo asi myšleno AHCI, ale to by nešli ani 2000ky, ovladače pro AHCI mají v sobě až Visty a to stejně asi tento NTB ani mít nebude.
Já jsem se s tím osobně nesetkal...tak nedokážu asi moc poradit...těžko říct, je to starý notebook IBM, jestli třeba nemá někde zafixováno, že musí mít Win2000? Něco podobného jsem tenkrát slyšel od kámoše, když měl NTB Acer a šel mu tam instalovat pouze systém od Aceru.

Obrázek uživatele marzon

To je taky dost možné že to bude zafixováno na starší systém,už jsem se s tím setkal... právě ale že tu podle všeho Windows XP běžely ... pak se zhroutily,HDD byl už hodně jetej tak jsem dal novej (myslel jsem že byl špatnej jak se to seká ale jak to tak teď vidím tak to HDDčkem asi nebylo,ale to je jedno...) ,IBM T22 je noťas z roku 2000 a má licenční štítek na Windows 98 SE...

zde je popis T23 (je to skoro to samé) http://netcode.cz/articles/recenze-ibm-thinkpad-t23.aspx

Jinak by ještě možná šlo HDD vyndat a naházet tam už nainstalovaný win XP,jen to bohužel nemám jak udělat....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nešlo - systém musíš instalovat na základní desce, na které poběží, protože na jiné než instalační vždy vyhodí modrou smrt (existují spekulace o tom, že se dají smazat ovladače po instalaci, ale to je tak 50%)..

NTFS nemá při 20GB disku ani smysl, takže FAT stojí alespoň za zkoušku..

co je to za fázi instalace, když se to sekne?

Obrázek uživatele marzon

jedná se o fázi kdy systém windows xp instaluje soubory - už je k dispozici myš a píše 34minut do konce,je to fáze jak se tam objevuje něco k počtení - vyšší bezpečnost,kompatibilita rychlost apod. ,

ten FAT určitě vyzkouším....

ještě můžu potvrdit že HDD je 100% v pořádku (kontrolováno programem HDtune).Dále RAMky jsou taky v pořádku (kontrolováno programem MemTest),na procesor jsem napatlal novou pastu a vše vyčistil,neměl by se přehřívat.
Dále snad mě napadá vyměnit ramky za větší - z 256 třeba na 512 .... jestli by to hralo nějakou roli...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

při instalaci by to žádnej vliv mít nemělo - já to taky měl XPčka na 256MB ramce..

zkus vyrestartovat BIOS, který snad jediný by mohl protestovat proti XPčkám, jinak už jen HW blokace..

předpokládám, že disk je IDE a AHCI v BIOSu ani není, aby jsi ho vypínal..

pak už jen zkusit na ten disk nahrát instalovaný OS, resp ho nainstalovat přes jiný počítač, pokud máš nějaký k dispozici..

Obrázek uživatele harryharry

Mám naprosto stejný problém na notebooku ASUS F5VL. XP jsem už na něm nainstalované měl, to bylo ovšem před tím, než se mi HDD mechanicky poškodil. Nainstalovat nejdou ani UBUNTU.

EDIT : XP nainstalovaná na jiném PC spustit nelze.
EDIT 2: Nikde jsem v BIOSU nenašel, jak ho vyresetovat. Kamarád mi poradil vyndat na nějakou dobu baterku, může se vyresetovat takto?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, restart BIOSu se provádí vyndáním baterky..

systém, instalovaný na jiném počítači nejde, protože se při isntalaci zavedou ovladače na desku.. při změně základní desky pak systém hodí modrou smrt..
možností je drivery v původním počítači po instalaci odebrat a poté disk přenést do cílového počítače, kde se samy nainstalují.. ask Google


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.