XP nebo Vista ?

Zdravím, v pátek si dovezu nový PC- intel core 2 quad (4x2,5 ghz), 4 gb ram, mb asus P5Q, ati hd 4870 512 mb, hdd 640 gb, lcd 19 Asus
Využití- hlavně hry (Crysis,Far Cry 2, COD 5.....)
Co myslíte, který OS mám nainstalovat ? Slyšel jsem že Visty na hry nejsou moc dobrý, a XP zase nedokážou využít 4 gb ram....tak opravdu nevim....co si myslíte vy ? předem díky za odpovědi :-)

Obrázek uživatele Dick

Já používám Visty Ultimate SP1 a všechno jede. Od té doby co je SP1 se Visty zlepšily.

Obrázek uživatele cybercze

Zdravim,
Co se tyce pameti, 4GB by XP mely jeste umet adresovat (cetl jsem aktivne neco o 3,3GB), ale je to strop. Spise bych jako kamen urazu bral, ze Visty umi lepe vyuzit potencial dvoujadra... Ja osobne jsem zatim stale zastancem XP, jak kvuli stabilite, tak hlavne kvuli rozsahle kompatibilite. Pravda, ze Visty po SP1 znacne pokrocily, ale porad to jeste neni ono. Zase pokud bych si kupoval PC na hry s tim, ze mi nejaky ten rok vydrzi, tak bych prihlizel na to, ze s XPckama se microsoft uz louci. Investice do vist by tedy mozna nebyla marna (I kdyz otazkou do pranice je, zda se visty vyvinou, nebo zustanou tezkopadne a problemove co se tyce kompatibility [hlavne te zpetne] a prevalcuji je windows seven)...
___________
Z toho, co pises jsem pochopil, ze pujde ze zacatku asi stejne o experiment... Vyzkousel bych visty (ktere by mely lepe vyuzit potencial vykonu) a kdyz nebudou vyhovovat, vratil bych se na XP.

Obrázek uživatele Adler

Díky za odpovědi, prubnu ty Visty a uvidim :-)
Jinak co říkáte na ten počítač ? Rozběhnu na něm v pohodě všechny hry na max detaily ? :???:

Obrázek uživatele cybercze

Nektere hry se cukaji i na predimenzovanych sestavach... Myslim, ze ta tebou popisovana konfigurace bude delo, ktere by melo aktualni hry na max utahnout...
...Jinak doplnek k memu predeslemu... on vyznam je porad stejny, ale nejak mi vypadlo, ze nemas dvoujadro, ale quad =)

Obrázek uživatele Adler

Tak moc dík za info :wink:
Ať už je pátek....nemůžu se dočkat :???: :-)

Obrázek uživatele Jiří Moos

Se 4870 rozjedete na max. i v DirectX 10. XP v tomto případě bych XP nekupoval - nedokáže pouštět hry v DX10 -> rozhodně koupit Visty. Na XP by byl horší zážitek ze hry.

Obrázek uživatele Adler

Tak fajn, beru Visty :-) Která verze Vist je na hry nejvhodnější ? ( Home premium, Ultimate, nebo...... ? ), a kolika bit verzi ? 32bit nebo 64 bit ?
Předem dík za odpovědi :wink:

Obrázek uživatele Jiří Moos

Ultimate 32bit. Jinak pokud nechcete kupovat, tak Ultimate Gaming Edition 32bit.

Obrázek uživatele Adler

Teď jsem někde četl že 32- bitová verze nedokáže využít 4 gb ram, co je na tom pravdy ? Už jsem z toho volaký zmeťený :shock:

Obrázek uživatele tatik

Taky bych se příklonil k 32 bitům. Otázku plného využití paměti (4 GB) bych řešil v případě, že bych potřeboval maximální výkon (grafické operace). Hry nehraji, ale myslím, že i u těchto her bude stačit nějakých 3,2 GB, které budou adresovány.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Stačily Vám naše rady? Můžeme zamknout?

Obrázek uživatele Adler

Díky za rady, nainstaloval jsem visty a paráda- hry v dx 10 to je nádhera ( např. Fary Cry 2 v ultra detailech :)) )
Jen bych měl ještě jeden dotaz- často se mi ve win stává, že hdd dlouho něco načítá, aniž by byla spuštěna nějaká aplikace- toto se děje, jen když jsem ve windows, během hraní her se toto nestává......, nevíte někdo čím to může být ? díky

Obrázek uživatele tatik

Kouknout do správce úloh a zjistit, který proces užírá systém.
Jak dlouho systém přetrvává? Nemůžou to dělat aktualizace?

Obrázek uživatele Dick

Dělá to když na pc pracujete, nebo když je pc v klidu? Když je v klidu, může docházet ke kontrole stavu hdd, nebo si třeba Avast-pokud ho máte- vytváří svou databázi k obnově pc. Jinak lze také ve vlastnostech hdd vypnout indexování. Pokud na pc pořád něco nevyhledáváte, je možné tuto funkci vypnout. Systém se i zrychlý.
Nemáte zpnutou automatickou defragmentaci? Buď přimo v systému, nebo třeba v programu O&O Defrag - výborný software pro defragmentaci.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Spíše jak říká tatik - ty aktualizace. Také může dělat antivirák naplánovaný test.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.